• No suggestions available.

We have enriched the content of our websites

Find out more about our bank, banking group, its projects and activities.

Ob svetovnem tednu denarja (Global Money Week), ki poteka od 21. do 27. marca 2022, Intesa Sanpaolo Bank organizira različne izobraževalne aktivnosti z namenom vsestranskega ozaveščanja o pomembnosti preudarnega ravnanja z denarjem že od malih nog.

Ob tej priložnosti bo Špela Stare, ambasadorka in koordinatorka projekta finančnega opismenjevanja, obiskala eno od osnovnih šol ter ob sodelovanju matične banke in muzeja varčevanja iz Torina pripravila zanimivo in poučno video izobraževalno delavnico, ki otroke uči, kako upravljati z denarjem in kako varčevati.

Prvi del delavnice temelji na zgodbi o Arcu in Iris, ki kot okraska na hranilniku krasita muzejsko vitrino, nakar nekega dne čudežno oživita in se podata na potovanje v Južno Ameriko. Ob raznih dogodivščinah se marsikaj naučita, med drugim tudi preudarnega ravnanja z denarjem. V drugem delu delavnice pa sledijo izzivi za otroke v obliki preprostega kviza in igre v skupinah. 

Zgodba o Arcu in Iris, ki v izvirniku knjige nosi naslov »Around the world with Arco&Iris”  je bila prevedena že v 17 evropskih jezikih, s pomočjo naših ambasadorjev je zdaj na voljo tudi v slovenščini.

Posnetek zgodbe in video izobraževalna delavnica sta dostopni tudi prek našega You Tube kanala.
 

Do you need help?

We are here for you.

Look for appropriate contact number:

Intesa Sanpaolo Bank Contact center
Monday-Friday 7 a.m. - 6 p.m. and Saturday 8 a.m. - 12 p.m.

  •     Calling from Slovenia: 080 13 18
  •     Calling from abroad: 00386 5 66 61 838

Service center for card business – 24 h

  •     Calling from Slovenia:  05 66 61 256
  •     Calling from abroad: 00386 5 66 61 256

Real estate sale: 00386 5 66 610 10

Chat