• Na voljo ni predlogov.

Varčevalna shema oz. varčevalni načrt

Spoznajte preprost varčevalni program, ki vam omogoča varčevanje že z nizkimi zneski.

Marsikdo se za varčevanje v skladih ne odloči zaradi pomanjkanja znanja, a je takšno varčevanje primerno za vsakogar. Zanj ne potrebujete veliko denarja ali specifičnih finančnih znanj. Še posebej, če se odločite za način varčevanja v obliki varčevalnega načrta oz. sheme

To je preprost in prilagodljiv varčevalni program z rednimi vplačili, pri čemer lahko varčujete že z nizkimi zneski. Od klasičnih oblik varčevanja se razlikuje v tem, da denarja za plemenitenje ne polagamo na svoj račun, temveč kupujemo enote skladov

Kako poteka varčevanje v obliki varčevalne sheme oz. načrta?

Oglejte si, na kakšen način poteka varčevanje v obliki varčevalne sheme oz. načrta in kako lahko z njegovo pomočjo dosežete svoje dolgoročne finančne cilje!

Katere so prednosti varčevanja v obliki varčevalne sheme oz. načrta?

 • Omogoča vam ohranjanje in sčasoma tudi povečanje kupne moči vaših prihrankov, sicer lahko inflacija zmanjša njihovo vrednost. Zato je najbolj primerna za uresničevanje dolgoročnih ciljev.
 • Način varčevanja z varčevalno shemo pomeni vlaganje enake količine denarja v rednih časovnih intervalih. To pomeni, da se ne ukvarjate s tem, kako določiti najbolj primeren časovni trenutek za naložbo. Zaradi dolgoročnosti varčevanja pa se ublažijo tudi tveganja, ki jih povzročajo nihanja vrednosti skladov navzgor in navzdol.
 • Ker so naložbe redne in določene vnaprej, vam to pomaga pri obvladovanju čustev, tudi v primeru nihanj na trgu. Vlagatelj, ki ga vodijo čustva, običajno kupuje po najvišjih tržnih cenah in prodaja po najnižjih.
 • Tehnika varčevalnega načrta omogoča naložbo enake vsote denarja v rednih časovnih presledkih, tako da se večja količina skladov kupi, ko so cene nižje, in manjša količina skladov, ko se cene dvignejo. Varčevalni načrt vam tako s povprečjem nakupne cene in prizadevanju za doseg rasti naložbe omogoča, da obvladate svoja čustva tudi v obdobjih močnih pretresov na trgu.
 • Predstavlja zelo primerno rešitev za vse, ki v sklade ne morete ali ne želite vložiti večjega zneska naenkrat in se zato odločite za postopno vlaganje, skladno z vašimi finančnimi zmožnostmi.

Koliko lahko prihranite?

Z rednimi mesečnimi vplačili postopno, a zanesljivo varčujete, pri tem pa svoje prihranke tudi plemenititeSvoj prihranek si lahko izračunate z našim investicijskim kalkulatorjem

Za vas smo pripravili tudi primer izračuna. Če ob predpostavki 5 % povprečne letne donosnosti mesečno varčujete 75 EUR, boste v 25 letih skupaj vplačali 22.500 EUR in privarčevali 44.109 EUR*.

* Izračun je zgolj informativne narave, temelji na hipotetični predpostavki povprečne letne donosnosti in ne vključuje morebitnih davčnih obveznosti ter ne predstavlja pričakovane prihodnje donosnosti skladov. 
Banka ne jamči za donosnost vzajemnih skladov in naložba lahko vodi v finančno izgubo.

Za koga je primerna sklenitev varčevalne sheme oz. načrta?

Takšna oblika varčevanja je primerna za vsakogar, ki želi uresničiti dolgoročne cilje. Naj navedemo le nekaj primerov:

 • Starši: Varčevanje za izobrazbo svojih otrok.
 • Samski: Za uresničitev projektov v prihodnosti.
 • Mladi: Za doseganje ciljev, kljub zmernim dohodkom (povečanje kupne moči).
 • Imetniki kreditov oz. posojil: Za predčasno poplačilo obveznosti.
   
kontaktirajte me

Naročite se na posvet z bančnim svetovalcem

Uspešno doseganje finančnih ciljev se začne s pogovorom. Naši bančni svetovalci so vam na voljo v poslovalnici ali po telefonu.
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet