• Na voljo ni predlogov.

Avtomobilsko zavarovanje

Poskrbite za vaše vozilo. Sklenite zavarovanje za avto, ki vam prinaša številne popuste in ugodnosti.

Prednosti avtomobilskega zavarovanja

Popust za vas do 30 %

Z aplikacijo Generali ZAME zbirate točke za popuste in ugodnosti.

Zamrznjen bonus

V primeru prometne nesreče ne boste izgubili pridobljenega bonusa.

Družinski popust

Prihranek za vse družinske člane do 55 %.

Roke za volanom

Varno na poti


Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je obvezno zavarovanje za avto, namenjeno kritju materialne in nematerialne škode, ki jo z vozilom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju. Skleniti ga mora vsak lastnik vozila. 

avtomobilskim kaskom pa poskrbite za svojo finančno varnost, saj nastale škode na vašem vozilu ne krijete iz lastnih sredstev. Izbirate lahko med različnimi obsegi kritja in franšize ter tako zavarovanje prilagodite vašim potrebam in finančnim zmožnostim.

Zavarovanje voznika in potnikov

Z izbranim dodatnim avtomobilskim zavarovanjem lahko zavarujete tudi voznika povzročitelja nesreče, izberete dodatna kasko kritja ali si zagotovite 24-urno asistenco za pomoč na cesti doma in v tujini, tudi ob najbolj neprijetnem času.

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe

Ker obvezno avtomobilsko zavarovanje avtomobilske odgovornosti ne krije poškodb voznika, vam priporočamo, da poskrbite tudi za lastno varnost. S kritjem avtomobilske odgovornosti (AO) Plus ste kot voznik upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar ste v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj.

Nezgodno zavarovanje voznika in potnikov v vozilu

Nezgodno zavarovanje voznika in potnikov v vozilu

Z nezgodnim zavarovanjem poskrbite za odškodnino v primeru smrti ali invalidnosti voznika in ostalih udeležencev v vašem vozilu.

Delni kasko

Delni kasko

Za delni kasko se lahko odločite že ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Zavarovanje je namenjeno lastnikom vozil, ki ocenijo, da zaradi majhne vrednosti vozila sklepanje splošnega avtomobilskega kaska s stroškovnega vidika ni več smiselno. Namenjeno je tudi voznikom, ki zaradi velike vrednosti vozila še vedno želijo večjo stopnjo varnosti pri tveganjih, ki jim je njihovo vozilo najpogosteje izpostavljeno. Kritja delnega kaska, in sicer za točo, krajo vozila, škodo na parkirišču ali poškodbo stekel, luči in ogledal, lahko dodate k splošnemu kasku ali zavarovanju avtomobilske odgovornosti.

Na voljo imate različne kombinacije in pakete, ki ustrezajo vašim aktivnostim, izpostavljenosti in življenjskemu slogu. Če se odločite za kritja delnega kaska, ta ne bodo vplivala na izgubo bonusa v primeru nezgode.
 

Zavarovanje za mlade voznike

Zavarovanje je namenjeno voznikom, ki imate izpit manj kot 3 leta. Vozniki z manj kot 3 leti vozniških izkušenj lahko sklenejo samostojno zavarovanje Moja prva avto polica, ki ni vezano na avto, ampak na neizkušenega voznika. S tem zavarovanjem ima mladi voznik kritje, če vozi enega ali več avtomobilov (od staršev, starih staršev, prijateljev ...).

Izbirate lahko med dvema kritjema - zoženo in razširjeno obliko.
 

Zožena oblika kritja

Zožena oblika kritja

Izberete jo, če si izposojate avtomobile, ki imajo urejeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti pri GENERALI zavarovalnici.

Razširjena oblika kritja

Razširjena oblika kritja

Izberete jo, če:

 • si izposojate avtomobile, ki imajo zavarovanje avtomobilske odgovornosti pri GENERALI zavarovalnici ali drugi zavarovalnici;
 • vozite svoj avto in na polici zavarovanja avtomobilske odgovornosti pri GENERALI zavarovalnici ali drugi zavarovalnici in nimate doplačila za povečano nevarnost;
 • si izposojate avtomobile ali/in vozite svoj avto, ki imajo urejeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti pri GENERALI zavarovalnici ali drugi zavarovalnici in zavarovanje avtomobilskega kaska pri GENERALI zavarovalnici;
 • si izposojate avtomobile ali/in vozite svoj avto, ki imajo urejeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti in zavarovanje avtomobilskega kaska pri GENERALI zavarovalnici ali drugi zavarovalnici.

Popusti in ugodnosti

Popust oz. ugodnost Opis ugodnosti Zavarovanje avtomobilske
odgovornosti in AO Plus
Bonus Z vsakim letom brez škode je mogoče pridobiti 5 % nižjo premijo. do 55 %
Brez škode Dodaten popust za voznika brez škode v zadnjih dveh letih. DA
Zamrznjen bonus V primeru prometne nesreče ne boste izgubili pridobljenega bonusa. DA
Paketni popust Popust glede na število sklenjenih drugih zavarovanj pri Generali zavarovalnici (za pravne osebe in s.p.). do 26 %
Generali ZAME popust (za fizične osebe) Opis ugodnosti GENERALI Programa prednosti zame si oglejte na Generali ZAME. do 30 %
Družinski popust

Družinski popust prinaša prihranek za vso družino, saj ob sklenitvi vsi družinski člani prejmete popust do višine najboljšega bonusa, ki ga je dosegel eden izmed družinskih članov.
Poleg osebnih vozil je mogoče v zavarovalni paket vključiti še motorna kamping vozila in tovorna vozila do nosilnosti dveh ton, ki so v lasti fizične osebe.
Družinski popust uredimo v vseh poslovalnicah Banke.

do - 55 %
Gotovinski popust Popust pri takojšnjem gotovinskem plačilu. 2 %
Popust za invalide Popust za voznika invalida. 10 %
Obročno plačilo brez doplačila V primeru plačila preko trajnega naloga ali e-računa nudimo obročno plačilo zavarovalne premije brez doplačila. DA
Moja prva avto polica Moja prva avto polica voznikom z manj kot 3 leti vozniških izkušenj zagotavlja varno vožnjo s katerimkoli avtomobilom, ki ga vozi mladi voznik, saj se polica glasi na njegovo ime in ni vezana na konkreten avto. Bonus pridobljen z zavarovanjem Moje prve avto police lahko prenesete na avtomobilsko zavarovanje sklenjeno pri zavarovalnici GENERALI, ko kupite svoj avto in s tem dodatno prihranite. bonus do 20 % (velja za avtomobilsko odgovornost, AO Plus in splošni avtomobilski kasko)

Kako ukrepati, če potrebujete pomoč na cesti?

Kako ukrepati, če potrebujete pomoč na cesti?

V primeru nezgodnega dogodka najprej zavarujte kraj nesreče in poskrbite za poškodovane. Ohranite miren način komunikacije in pozitiven pristop k nastalemu položaju. Če boste uveljavljali avto asistenco, najprej pokličite Center za pomoč na telefonsko številko:

080 88 48 za klic iz Slovenije oz. +386 5 66 28 500 za klic iz tujine

Svetovalcu navedite svojo lokacijo in opišite okoliščine primera. Center za pomoč bo na podlagi vseh pridobljenih podatkov organiziral najboljšo vrsto in obseg pomoči. Pred klicem ne smete ukrepati sami, razen v izrednih primerih. Ravnati morate po navodilih Centra za pomoč, v nasprotnem primeru zavarovalnica ne odgovarja za škodo, ki zaradi tega nastane.

Kako prijavite škodo prek spleta?

Kako prijavite škodo prek spleta?

Škodo lahko hitro prijavite tudi preko enostavnega interaktivnega vprašalnika E-PRIJAVA ŠKODE, kjer koli ste (na mestu nesreče, v službi, doma, v tujini …).

Z izpolnitvijo se v celoti izognete izpolnjevanju obrazcev za prijavo škode na zavarovalnici, lažje spremljate potek reševanja in zaradi usmerjenih vprašanj povečate možnost hitrejše rešitve svojega primera.

Preden začnete s e-prijavo škode vas prosimo, da pripravite podatke, ki jih boste potrebovali v nadaljnjih korakih:

 • davčno številko,
 • veljaven elektronski naslov,
 • podatke o nesreči.

Po izpolnitvi spletnega obrazca lahko škodo na vašem vozilu odpravite pri enem izmed Generali pogodbenih partnerjev in uredite vse na enem mestu - cenitev in popravilo škode. Oglejte si seznam in postopek popravila škode v Generali pogodbenih servisih.
 

Kako postopati pri prometni nesreči s tujcem?

Kako postopati pri prometni nesreči s tujcem?

Izpolnite evropsko poročilo o nesreči in pokličite policijo. Po prihodu domov zahtevek za odškodnino vložite pri vaši zavarovalnici. Vaša zavarovalnica in zavarovalnica drugega udeleženca bosta prijavo urejali naprej. Več informacij si poglejte na povezavi.

Za pomoč pokličite Odsek za mednarodne škode ali pišite na gc.si@generali.com.

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet