• Na voljo ni predlogov.

Kako poskrbeti za brezskrben dopust?

Naj vam ga ne pokvari neljubi dogodek.

Poletje je čas, ko večina izmed nas načrtuje glavni letni dopust. Pogosto gre za dvotedenski oddih, ki ga velik del Slovencev preživi na morju, v tujini. To je torej čas, ko si želimo »napolniti baterije« in ga res preživeti kar se da sproščeno in brezskrbno.

Veliko ljudi poletni dopust načrtuje že zelo zgodaj – da si zagotovijo čim boljšo ceno, želeno lokacijo oz. nastavitev in najustreznejši termin. Ali ni torej škoda, da bi nam ta dolgo pričakovani oddih pokvaril neljubi dogodek? 
 

Ne pozabite na zavarovanje

Naj še tako zelo načrtujemo, vseh stvari v življenju ni mogoče predvideti. Nekaterih neželenih dogodkov ne moremo preprečiti, saj to enostavno ni v naši moči. Lahko pa omilimo njihove posledice in tako zmanjšamo njihov negativen učinek. Govorimo, seveda, o zavarovanju – v tem primeru konkretno o turističnem zavarovanju oz. zavarovanju za tujino. 

Prav na vidik zavarovanja pri načrtovanju dopusta pogosto pozabimo. Čeprav se morda zdi kot nepotreben strošek, je lahko zavarovanje za tujino ključno za brezskrben in varen oddih

Preberite si več o tem, zakaj je turistično zavarovanje pomembno in kako izbrati pravo polico oz. ustrezen obseg zavarovanja za vaše potrebe.
 

Zakaj Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj?

Če potujete v tujino, vsekakor poskrbite za to, da imate veljavno Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Ta vam omogoča koriščenje osnovnih zdravstvenih storitev v javnih bolnišnicah.  

Že hitra primerjava Evropske kartice zdravstvenega zavarovanja in zavarovanja za tujino – konkretno Zavarovanja TUJINA Generali Zavarovalnice – pa vam pokaže, kako omejen je obseg storitev in kritij, ki jih nudi:

  Zavarovanje za tujino z asistenco tujina Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja
Kritje stroškov v javnih bolnišnicah DA DA
Kritje stroškov v zasebnih bolnišnicah DA NE
Kritje stroškov v turističnih ambulantah na Hrvaškem  DA NE

24-urna asistenca v slovenščini

DA NE
Kritje celotne višine stroškov zdravljenja DA NE
Kritje prevoza v domovino DA NE
Kritje po vsem svetu DA NE

Zakaj je dobro imeti zavarovanje za tujino?

Kot navedeno, vam Zavarovanje TUJINA omogoča tudi zdravljenje v zasebnih bolnišnicah in precej večji obseg kritij. K osnovnemu kritju TUJINA Osnovno pa lahko dodate še druga dodatna kritja kot so Potovanje, Nezgoda, Odgovornost, Odpoved potovanja, Prekinitev potovanja ali Kartice in tako poskrbite za specifične situacije, ki so bolj verjetne pri potovanju z letalom, potovanju v države tretjega sveta, športno obarvanemu dopustu ipd.

 • Medicinska oskrba v tujini: Nezgode in bolezni se lahko zgodijo kjerkoli in kadarkoli. Stroški zdravstvene oskrbe v tujini so lahko izjemno visoki, še posebej v državah, kjer zdravstveni sistem ni javno financiran. Turistično zavarovanje vam lahko pomaga kriti stroške nujnega zdravljenja, hospitalizacije in prevoza domov.
   
 • Pomoč v primeru izgube prtljage: Izguba ali kraja prtljage je pogosta težava, s katero se soočajo popotniki. Potovalno zavarovanje vam lahko povrne stroške nujno potrebnih stvari, ki jih boste morali kupiti, dokler ne najdete svoje prtljage ali dobite nadomestilo za izgubljene predmete.
   
 • Odpoved ali prekinitev potovanja: Včasih se zgodi, da morate zaradi nepredvidenih dogodkov odpovedati ali prekiniti svoje potovanje. Zavarovanje lahko krije stroške odpovedi letov, rezervacij hotelov in drugih neizkoriščenih storitev.
   
 • Pomoč pri pravnih težavah: V tujini se lahko znajdete v neprijetnih situacijah, ki zahtevajo pravno pomoč. Dodatno kritje pri Zavarovanju TUJINA vam lahko nudi pravno podporo in krije stroške pravnega svetovanja v nujnih primerih.
   

Kako izbrati ustrezno zavarovanje za tujino za vas?

Preverite, kaj je vključeno v zavarovalno polico
Preden sklenete zavarovanje, natančno preberite, kaj vse je vključeno v zavarovalno polico. Prav tako preverite višino zavarovalne vsote za posamezne postavke.

Preverite izključitve in omejitve
Vsaka zavarovalna polica ima določene izključitve in omejitve. Preverite, katere situacije niso krite in ali so kakršne koli omejitve glede starosti, zdravstvenega stanja ali aktivnosti, ki jih nameravate početi med potovanjem (npr. šport).

Trajanje in obseg zavarovanja
Poskrbite, da bo trajanje zavarovanja ustrezalo dolžini vašega potovanja. Nekatere police so omejene na določeno število dni. Prav tako preverite, ali polica velja v vseh državah, ki jih nameravate obiskati.

Dodatna kritja
Razmislite o dodatnih kritjih, ki jih morda potrebujete, kot so kritje za športne aktivnosti, izposojo avtomobilov ali nadomestilo za zamudo letov. Nekatere police ponujajo možnost prilagajanja glede na vaše specifične potrebe.

Zakaj izbrati Zavarovanje TUJINA?

 • Zagotavlja asistenco, plačilo stroškov nujnih zdravstvenih storitev zaradi bolezni/nezgode, zdravil in nujnih prevozov v tujini in v domovino.
 • Namenjeno je posameznikom, družinam ali parom, ki potujejo v tujino kot turisti, poslovneži, delavci ali študentje oz. dijaki za čas študija.
 • Storitve lahko uveljavljate tako v javnih kot tudi v zasebnih zdravstvenih ustanovah po vsem svetu (kritje Evropske kartice ZZZS npr. velja le v javnih zdravstvenih ustanovah).
 • Osnovnemu kritju lahko po svoji meri dodajate še dodatna kritja.
 • Asistenca 24/7 v slovenščini.
 • Asistenčni center Generali ima povsod po svetu lastno mrežo pogodbenih zdravnikov in izvajalcev medicinskih storitev.
   

Pomembno: Zavarovanje morate skleniti, ko ste še v Sloveniji.
Če ste ob sklenitvi zavarovanja že v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva začetka zavarovanja.


Zavarovanje za tujino je ključni element vsakega potovanja, ki vam lahko prihrani veliko skrbi in finančnih težav. Ne glede na to, ali potujete sami, s partnerjem ali družino, je pomembno, da ste ustrezno zavarovani. Z natančnim pregledom različnih možnosti in izbiro prave police za vaše potrebe, si lahko zagotovite brezskrbne in varne počitnice.
 


Datum objave: 17. 6. 2024

Kako do zavarovanja?

Kako do zavarovanja?

Izberite termin sestanka. Naši licencirani svetovalci bodo odgovorili na vaša vprašanja in vam pripravili informativni izračun.

Zavarovalnica, s katero sklepate zavarovanja, je GENERALI zavarovalnica d.d., Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Slovenija. Banka Intesa Sanpaolo d.d. pri trženju zavarovanj nastopa kot distributer zavarovalnih produktov. Zavarovanja, ki jih Banka Intesa Sanpaolo d.d trži, niso bančni produkt in niso vključena v sistem zajamčenih vlog, ki velja za depozite. V primeru nastanka zavarovalnega primera GENERALI zavarovalnica d.d., Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Slovenija, jamči za vsa izplačila po zavarovalni pogodbi v višini zavarovalne vsote. Banka Intesa  Sanpaolo d.d.  ne  odgovarja za izplačila po zavarovalni pogodbi.

Povezane vsebine

Kako lahko z načrtovanjem dopusta prihranite?
Kako plačevati na dopustu?
Z (mobilno) banko na dopustu
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet