• Na voljo ni predlogov.

Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki (angleško: Cookies) so majhne tekstovne datoteke, ki jih brskalnik shrani ob obisku spletnega mesta napravo uporabnika (računalnik, mobilni telefon ali tablico).

Različne vrste piškotkov imajo različne funkcije. Piškotki lahko spletnemu mestu omogočijo, da vas prepozna, vas prijavi, ko obiščete določeno stran, vam zagotovijo varno povezavo do spletnega mesta in izboljšajo uporabniško izkušnjo z izboljšanjem udobja brskanja in prilagoditvijo vsebine strani področjem, ki vas zanimajo.

Informacije, shranjene v piškotkih, se lahko v omejenem časovnem obdobju nanašajo na določene spletne strani, ki ste jih obiskali na svoji mobilni napravi, oglase, na katere ste kliknili, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate in podatke, ki ste jih posredovali spletnemu mestu ali so vezani na vaš IP naslov.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Obvestilo o uporabi piškotkov na spletnih straneh Intese Sanpaolo Bank je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

V nadaljevanju vas seznanjamo s piškotki, ki jih uporabljajo:

Vse navedeno velja tako za spletne kot za mobilne različice.

 
KATERE VRSTE PIŠKOTKOV UPORABLJA INTESA SANPAOLO BANK IN ZA KAKŠEN NAMEN?

1. Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje strani

Ti piškotki zagotavljajo delovanje naše spletne strani, zato je njihova uporaba nujna za brskanje po njej. Ti piškotki bodo samodejno izbrisani iz vašega računalnika po zaključku trenutne seje ali zaprtju brskalnika.

2. Funkcijski piškotki

Funkcijski piškotki zbirajo statistične podatke o uporabi spletnega mesta, ne da bi osebno identificirali posamezne obiskovalce. Uporabljamo jih za prilagajanje naše spletne strani potrebam naših obiskovalcev. Na našem spletnem mestu merimo število obiskov, število ogledanih strani, aktivnost obiskovalcev in kako pogosto se obiskovalci vračajo na našo stran.

Funkcijski piškotki nam pomagajo razumeti vedenje obiskovalcev in izboljšati uporabnost našega spletnega mesta. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne.

Za merjenje interakcije z uporabnikom uporabljamo piškotke Google Analytics in Clicktale. Če želite izvedeti več o piškotkih Google Analytics, vas vabimo, da obiščete to spletno mesto. Informacije o piškotkih Clicktale pa najdete tukaj.

3. Marketinški piškotki

Ti piškotki nam omogočajo, da bolje razumemo vaše interese (in sicer z razumevanjem vaše dejavnosti brskanja na našem spletnem mestu) ter vam prikazujemo oglase, prilagojene področjem, ki vas zanimajo. Uporaba teh piškotkov temelji na vašem predhodnem soglasju, njihova zavrnitev pa ne vpliva na uporabo našega spletnega mesta.

Piškotki, ki jih namestijo druga podjetja (Google AdWords, Facebook), se uporabljajo za zgoraj navedeni namen. Ti piškotki jim omogočajo, da ustvarijo statistike in umestijo ciljno usmerjene oglase med navigacijo po drugih spletnih mestih. Delujejo tako, da edinstveno identificirajo vaš brskalnik in napravo. Za uporabo teh piškotkov veljajo pravila zasebnosti tretjih oseb. Če njihove uporabe ne dovolite, ne boste videli ciljnih oglasov na različnih spletnih mestih.

Dodatne informacije o Googlovih piškotkih za oglaševanje najdete tukaj. Če želite izbrati ali spremeniti svojo izbiro prilagojenih Googlovih oglasov, sledite navodilom Upravitelja nastavitev Google Ads.

Dodatne informacije glede oglaševalskih piškotkov, ki jih uporablja Facebook, najdete tukaj.

Oglasi za našo spletno stran se lahko prikažejo v oglasnem prostoru tretjih strani. Te oglase prikazujejo partnerji Intese Sanpaolo Bank, ki nadzorujejo piškotke, poslane iz teh oglaševalskih prostorov.
 

Podrobnejše informacije o vseh vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani si lahko preberete v dokumentu (.pdf).
 

VAŠA IZBIRA O UPORABI PIŠKOTKOV

Piškotke lahko vedno izbrišete oziroma onemogočite v nastavitvah brskalnika. Prav tako lahko glede na vrsto brskalnika uredite svoje nastavitve tako, da blokirajo določene vrste piškotkov ali piškotke iz določenih virov oziroma da vas obvestijo vsakič, ko bo nov piškotek shranjen v računalniku, tako da jo lahko nato sprejme ali zavrne. Za podrobnosti o tem, kaj ponuja vaš brskalnik in kako konfigurirati brskalnik glede na vaše izbire, pojdite v meni »Nastavitve« ali drug namenski razdelek spletnega brskalnika.

Nekaj primerov:

Odvisno od vašega brskalnika lahko aktivirate tudi način zasebnega brskanja ali v brskalniku izberete nastavitev »Ne sledi«. Upoštevajte, da želijo nekateri piškotki izboljšati vašo izkušnjo brskanja po naši spletni strani, drugi pa vam omogočajo dostop do nekaterih zaščitenih strani. Če se odločite, da boste vse piškotke blokirali z nastavitvami spletnega brskalnika, boste še naprej lahko obiskovali javne strani naših spletnih strani, ne boste pa več imeli dostopa do zaščitenih strani. Prav tako lahko pride do zamud brskanja po javnih straneh.

Če vaš računalnik uporablja več kot ena oseba ali ima več spletnih brskalnikov, je mogoče, da nekatere vaše odločitve v zvezi s piškotki niso trajne, ker uporabljate drug brskalnik ali je tretja oseba spremenila njegove nastavitve. Teh zunanjih dejavnikov ne moremo preprečiti in zato ne moremo zagotoviti stalnosti vaših odločitev.

Upoštevajte tudi, da preprečevanje uporabe piškotkov na vašem računalniku ne odstrani oglasov, prikazanih ob vsebini, o kateri se posvetujete prek spleta. Vaša zavrnitev onemogoča prilagajanje teh oglasov vašim interesom, ki izhaja iz vaše dejavnosti brskanja.

Če za dostop do našega spletnega mesta uporabljate različne mobilne naprave(pametni telefon, tablični računalnik, osebni računalnika itd.), morate nastavitve zasebnosti nastaviti pri vsaki napravi posebej.
 

Kje lahko dobite dodatne informacije o piškotkih?

Če želite izvedeti več o vseh vrstah piškotkov in ne le tistih, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, vas vabimo, da obiščete spletno mesto: Youronlinechoices, ki ga je ustanovila Evropska interaktivna zveza za digitalno oglaševanje (EDAA).

Če potrebujete dodatne informacije o piškotkih Intese Sanpaolo Bank, pa nam lahko pošljete vprašanje prek e-pošte: info@intesasanpaolobank.si.


Podrobnejše informacije o obdelavi osebnih podatkov pa so vam na voljo v dokumentu Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov (.pdf).

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet