• Na voljo ni predlogov.

Spoznajte svet naložb

Seznanite se s ključnimi temami, povezanimi z naložbami.

Naša želja je izboljšati finančno pismenost naših strank in znanje s področja naložb, saj vam bo to v pomoč pri sprejemanju vaših finančnih odločitev. Zato smo v sodelovanju z družbo Eurizon pripravili sklop izobraževalnih video vsebin, prek katerih vam na razumljiv način predstavljamo ključne pojme, ki jih je dobro poznati v povezavi z naložbami:

Zakaj vlagati?

Vsak od nas ima cilje za svojo prihodnost. Varčevanje nam omogoča prerazporediti sredstva in uresničiti cilje. Da bi privarčevali, lahko denar hranite na  računu ali vlagate na finančnih trgih.

Vlaganje v finančne instrumente dolgoročno ponuja priložnost za večji donos, vendar vključuje tudi tveganja.

Zanima me več

Kaj je varčevalna shema oz. varčevalni načrt?

To je preprost in prilagodljiv varčevalni program z rednimi vplačili, pri čemer lahko varčujete že z nizkimi zneski. Od klasičnih oblik varčevanja se razlikuje v tem, da denarja za plemenitenje ne polagamo na svoj račun, temveč kupujemo enote skladov

Oglejte si, na kakšen način poteka varčevanje v obliki varčevalne sheme oz. načrta in kako lahko z njegovo pomočjo dosežete svoje dolgoročne finančne cilje!

Zanima me več

Kaj je diverzifikacija in zakaj je pomembna?

Diverzifikacija pomeni vlaganje v najmanj dva finančna instrumenta z različnimi značilnostmi, glede na izdajatelje (različna podjetja), trge (geografska območja, proizvodni sektorji, države),  razred sredstev (delnice, obveznice in skladi) ali valute.

Spoznajte, kako je lahko diverzifikacija osnova dobre strategije za zmanjšanje tveganja.

Zanima me več

Kaj je nihajnost in kako jo obvladujemo?

Nihajnost meri nihanje cen finančnega instrumenta v določenem časovnem obdobju: večja kot je nihajnost finančnega instrumenta, večja je verjetnost višjih dobičkov, pa tudi tveganje izgub.

Oglejte si video in ugotovite, zakaj v času negotovosti pomembno vlogo igrajo vlagateljeva čustva ter kako se izogniti tveganjem prenagljenih odločitev, ki jih lahko spodbudijo negativna čustva.

Zanima me več

Kaj pomeni časovno tržno načrtovanje?

Večina vlagateljev meni, da je smiselno vstopiti na trg in izstopiti z njega ob najprimernejšem trenutku s pomočjo časovnega tržnega načrtovanja, in sicer z nakupom delnic pred dvigom cen in prodajo pred upadom. 

V videu si oglejte, zakaj je v praksi zelo težko izbrati najboljši trenutek za vlaganje ali umik naložbe in zakaj nam lahko boljše rezultate prinese stalna naložba.

Zanima me več

Kako izkoristiti korekcije trga?

Finančni trgi se na gospodarske, politične in podjetniške dogodke odzivajo z močnimi nihanji, kar vpliva na kratkoročne rezultate vlagateljev. Ta nihanja lahko ustvarijo zanimive priložnosti.

Če se želite racionalno odzvati na nenadne spremembe na trgu in izkoristiti te priložnosti, sprejemajte odločitve na podlagi poglobljenega znanja in profesionalnih orodij ter ostanite osredotočeni na dolgoročne naložbene cilje.

Zanima me več

Družbeno-odgovorne naložbe

V svetu financ je koncept družbeno-odgovornega financiranja še posebej pomemben: gre za pristop, ki pri vlaganju ne upošteva le finančnih meril, temveč tudi merila ESG. Kratica ESG pomeni: Environmental (varstvo okolja), Social (socialne politike), Governance (prakse upravljanja podjetij).

Vključevanje dejavnikov ESG je ključni element pri iskanju dolgoročnih naložbenih rešitev, ki lahko ustvarijo vrednost tako za vlagatelje, kot tudi za družbo.

Zanima me več

kontaktirajte me

Naročite se na posvet z bančnim svetovalcem

Uspešno doseganje finančnih ciljev se začne s pogovorom. Naši bančni svetovalci so vam na voljo v poslovalnici ali po telefonu.
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet