• Na voljo ni predlogov.

Zakaj postaviti sončno elektrarno?

Poskrbite za lastno energetsko oskrbo.

Lansko leto so se številna gospodinjstva morala soočiti z nenadnim, visokim skokom cen energije, ki je še posebej prizadel tiste, ki za ogrevanje uporabljajo zemeljski plin. Takrat se je pokazalo, kako pomembna je energetska samooskrbnost, s katero si zagotovimo predvidljivo ceno in se tako izognemo morebitnim prihodnjim nihanjem cen električne energije. 

Ali ste vedeli, da Sonce v obliki sončne svetlobe vsako uro na Zemljo pošlje toliko energije, kot je človeštvo porabi v celem letu? S pomočjo sončne elektrarne lahko sončno svetlobo pretvorimo v električno energijo.

V nadaljevanju si preberite več o prednostih investicije v sončno elektrarno in kako vas kot banka pri tem lahko podpremo.
 

Kaj je sončna elektrarna?

Sončna elektrarna je naprava, ki sončno svetlobo oz. energijo s pomočjo sončnih panelov oz. modulov pretvarja v električno energijo. Paneli se najpogosteje namestijo na streho objekta.

Kaj potrebujete za postavitev sončne elektrarne?

Sončno elektrarno se montira na streho objekta (ali drugo primerno površino v vaši lasti). Pomembno je, da je kritina v dobrem stanju in da zdrži težo sončnih panelov, saj bo sončno elektrarno nosila približno 30 let.

Praktično celotna Slovenija je dovolj osončena in zato primerna za postavitev sončne elektrarne. So pa ključne karakteristike vaše strehe, in sicer njena velikost in orientacija ter naklon strehe, pa tudi, da na njej ali v njeni bližini ni objektov ali dreves, ki bi jo senčili.

Zakaj se odločiti za postavitev sončne elektrarne?

Sončna elektrarna vam, kot že omenjeno, prinaša lastno energetsko oskrbo, pa tudi številne prednosti z okoljskega in finančnega vidika.

 • Omogoča okolju prijazno oskrbo z električno energijo, brez emisij v okolje in tako prispeva k zmanjševanju vplivov na podnebne spremembe. Poleg tega za svoje delovanje ne potrebuje vode in je tudi ne onesnažuje.
 • Sončna energija je obnovljivi in brezplačen vir energije, ki nam bo na voljo, dokler nam bo Sonce svetilo. Mesečni stroški za elektriko se s sončno elektrarno znižajo do 75 odstotkov, saj plačujete le stroške, povezane s priključno močjo. Ob primerni velikosti, so stroškov za energijo ni. Več kot plačujete za elektriko, bolj se vam postavitev sončne elektrarne izplača.
 • Predstavlja varno in dolgoročno naložbo. Življenjska doba sončne elektrarne je kar 30 let, strošek postavitve sončne elektrarne pa se v povprečju povrne v 9 do 15 letih. To pomeni, da denarja, ki ga boste vložili v sončno elektrarno ne boste le dobili nazaj, pač pa boste precej tudi prihranili.
   

Kakšna je cena sončne elektrarne?

Koliko vas bo stal nakup in  postavitev sončne elektrarne je v največji meri odvisno od njene velikosti, v povprečju pa boste za investicijo morali nameniti od 7.000 – 12.000 EUR. 

Cene se razlikujejo od ponudnika do ponudnika, zato je smiselno pridobiti več ponudb. Naj pa pri izbiri, cena ne bo edino merilo. Bodite pozorni na strokovnost svetovanja, kakovost ponujene opreme, predlaganega načina postavitve in izgleda ter reference, saj se odločate za dolgoročno investicijo.
 

sončna elektrarna kredit

Ugodnejši kredit


Naj vas visok začetni vložek ne odvrne od naložbe! Postavitev sončne elektrarne je s finančnega vidika dostopna vsakomur. Tudi, če morate za to najeti kredit. V naši banki vam za nakup in postavitev sončne elektrarne ponujamo zeleni stanovanjski kredit, z ugodnejšimi pogoji od redne kreditne ponudbe.

PREVERI VEČ >>

Katere dokumente potrebujete za pridobitev kredita?

Za pridobitev kredita banki predložite izpolnjeno: 

 • potrdilo o plači, 
 • upravno izplačilno prepoved, 
 • dokazilo o lastništvu nepremičnine (zemljiško knjižni izpisek, iz katerega je razvidno, da je lastnik nepremičnine kreditojemalec) in 
 • kopijo predračuna ali računa za material in/ali postavitev sončne elektrarne, ki dokazuje namen in naslov, kjer se izvaja postavitev sončne elektrarne.
naročilo na sestanek

Kako do kredita za sončno elektrarno?

Naročite se na sestanek v naši poslovalnici, kjer vam bomo pripravili ponudbo in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Datum objave: 17. 7. 2023

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet