• Na voljo ni predlogov.

Zakaj se odločiti za nakup na obroke?

Olajšajte si praznične nakupe s plačilom na obroke.

Miklavž, božič, novo leto … V prazničnem času se nas večina znajde pred izzivom, kako zadovoljiti praznične želje svojih najdražjih, ne da bi pri tem prekomerno obremenili svoj proračun. 

December je finančno vsekakor zahteven mesec. Poleg obdarovanj, se srečamo še z nakupi zimskih oblačil in obutve, morda tudi smučarske opreme in rezervacijo smučanja, preseneti pa nas lahko še kak nepredviden izdatek. 

Ena od učinkovitih rešitev je plačevanje na obroke, ki nam omogoča, da stroške nakupov porazdelimo na več mesecev.
 

Katere so prednosti plačila na obroke?

 • Na obroke lahko plačujete tako v fizičnih trgovinah kot tudi na spletu, doma in v tujini. Potrebujete le klasično ali zlato kartico z odloženim plačilom Visa ali Mastercard, na kateri morate imeti aktivirano funkcionalnost obročnega plačevanja.
 • Nakup lahko razdelite na 2 do 24 obrokov, število obrokov pa za vsak nakup izberete sami.
 • Na obroke lahko plačate vsak nakup v višini najmanj 80 EUR (minimalni obrok mora znašati 40 EUR).
 • Nakup na obroke je brez obresti, se pa posamezen obrok obračuna v skladu z veljavnim cenikom; ta trenutno znaša 1,50 EUR za posamezni obrok.
 • Prednost obročnega plačila v primerjavi s hitrim potrošniškim kreditom je v tem, da pri tovrstnem financiranju ni stroškov odobritve. Poleg tega ne potrebujete nobene dokumentacije, saj je bil vaš kredit odobren že ob samem podpisu pogodbe za uporabo funkcionalnosti obročnega plačevanja.
   

Kako izvedete plačilo na obroke?

Preprosto in predvsem diskretno!

 1. Nakup opravite kot vsak drug nakup s plačilno kartico v fizičnih trgovinah ali na spletu; dodatno dogovarjanje s trgovcem na prodajnem mestu ni potrebno. Zato je plačilo tudi povsem diskretno, saj nihče razen vas ne ve, da boste nakup opravili na obroke.
 2. Po opravljenem nakupu na vaš mobilni telefon prejmete sporočilo SMS, na katero imate možnost odgovoriti do 24:00 na dan nakupa. V sporočilo zapišete želeno število obrokov. (Če na sporočilo ne odgovorite, poravnate nakup v celoti v enem obroku, kot da gre za običajen nakup z odloženim plačilom.)
 3. Postopek je zaključen, ko prejmete povratno sporočilo SMS o potrditvi plačila na obroke. 


Pomembno je vedeti, da lahko opravite nakup na obroke do višine razpoložljivega oz. neporabljenega limita na vaši kartici z odloženim plačilom Visa ali Mastercard. Limit na kartici se zmanjša za celoten znesek plačila, sprosti pa se vsak mesec s plačilom posameznega mesečnega obroka.

Primer: Če na vaši kartici razpolagate z limitom v višini 1.000 EUR, lahko opravite nakup do največ tega zneska. Če boste npr. kupili smučarsko opremo v višini 600 EUR, vam bo ta mesec ostalo še 400 EUR za ostale nakupe. 

Če nakup smučarske opreme razdelite na 6 obrokov po 100 EUR to pomeni, da vam ta mesec ostane še 400 EUR za ostale nakupe, limit pa se sprošča s plačilom posameznega obroka.

rezerviraj sestanek

Zagotovite si plačevanje na obroke

Za pridobitev kartice z odloženim plačilom in/ali aktivacijo obročnega plačevanja se oglasite v naši najbližji poslovalnici.
praznicno nakupovanje

Premišljeni nakupi


Kljub ugodnostim obročnega plačevanja je ključnega pomena, da ostanete finančno odgovorni. Preden se odločite za nakup na obroke, temeljito pretehtajte svoje finančne zmožnosti. Postavite si realen proračun in se odločite za število obrokov, ki vam ne bo povzročalo nepotrebnih skrbi v prihodnjih mesecih.

Preberite si tudi nasvete za premišljeno praznično nakupovanje

Pametno izkoristite plačevanje na obroke, da boste lahko uživali v prazničnih trenutkih. Naj vam praznično nakupovanje prinese veselje, ne skrbi!

 


Datum objave: 18. 12. 2023

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet