• Na voljo ni predlogov.

Kaj zavarovati in zakaj?

Spoznajte konkretne primere, ko lahko ustrezno zavarovanje zaščiti vas, vaše bližnje in vaše imetje.

Zakaj so zavarovanja pomembna?

Življenje je zelo negotovo. Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo v naslednjem trenutku. A vsi si želimo, da bi v kakršnih koli težavah in stiskah, ki se lahko pojavijo, mi, naša družina, naše podjetje in naše dragocenosti, ostali varni in zaščiteni.  

Zavarovanje je sredstvo za zaščito pred nepredvidenimi finančnimi izgubami in dogodki. Gre za tehniko obvladovanja tveganj, ki se uporablja predvsem za varovanje pred bodočimi negotovimi dogodki z negativnimi posledicami. Primarna funkcija zavarovanja je zagotavljanje zaščite v primeru negotovega dogodka.

Zavarovanje je pogodbeni dogovor med dvema strankama, v katerem ena stranka (zavarovalnica) obljubi, da bo drugo stranko (zavarovanca) zaščitila pred negotovostjo in izgubami. S sklenitvijo zavarovalne police prenesete bodoče stroške zaradi poškodbe ali uničenja na zavarovalnico, v zameno za plačilo, ki mu pravimo zavarovalna premija. Ko sklenete zavarovanje, »kupite« obljubo, da vam bo zavarovalnica finančno pomagala.

V nadaljevanju boste spoznali konkretne primere, ko lahko ustrezno zavarovanje zaščiti vas, vaše bližnje in vaše imetje.

1. Zavarovanje ščiti vas in vašo družino

Najbolj priljubljena oblika zavarovanja za zaščito družine je življenjsko zavarovanje. Življenjsko zavarovanje je nujno potrebno za vsakogar, ki ima družino ali partnerja. To je orodje, ki ščiti vašega partnerja in otroke pred potencialno uničujočimi finančnimi izgubami, ki lahko nastanejo, če umrete (pre)zgodaj. Življenjsko zavarovanje je izraz skrbi in odgovornosti posameznika do bližnjih.

Razmislite o sklenitvi police življenjskega zavarovanja, še posebej, če odplačujete stanovanjski kredit pri banki. Obstajajo pa možnosti življenjskega zavarovanja za kratkoročne in dolgoročne potrebe, ki odlično ščitijo vašo družino, vaš življenjski slog in vam omogočajo brezskrbno življenje, ne glede na to, ali imate kredit ali ne.

Spoznajte Življenjsko zavarovanje MOJ ŽIVLJENJSKI KASKO, ki lahko vključuje tudi zdravstveno zavarovanje in nezgodno zavarovanje.

2. Zavarovanje vam pomaga zaščititi vaš dom

Dom ni le stavba iz zidakov in betona, temveč kraj, kjer se počutimo varno in udobno. Vanj je vloženega veliko denarja, ki smo ga varčevali leta in v večini primerov tudi najem več desetletnega stanovanjskega kredita. 

Zato je odločitev za sklenitev zavarovanja za vaš dom pomembna izbira, ki vas ščiti pred morebitnimi velikimi finančnimi posledicami, ki bi ga povzročile nenadne naravne nesreče, kot so toča, nevihte, poplave in  potres, ali nevarnosti, kot sta ogenj in voda

Zavarovanje vašega doma krije tudi stroške popravila in odpravo kakršne koli škode, ki bi se vam lahko pripetila. Zagotavlja vam zaščito pred krajo ter splošno-finančno odgovornostjo, ki bi lahko nastala, če bi se vaš prijatelj, sosed ali celo naključni obiskovalec, kot je npr. poštar, po nesreči poškodoval na vašem domu.

Tudi zavarovanje odgovornosti zasebnika, za katerega se lahko odločite v okviru zavarovalne police za vaš dom, se lahko v nekaterih primerih izkaže za zelo koristno, saj v veliki meri zmanjšuje vašo odgovornost ter odgovornost vaše družine. Zagotovo ne želite porabiti vseh vaših prihrankov za poravnavo sodne odločbe, ki je bila izrečena proti vam ali vaši družini zaradi nenamerne poškodbe, ki ste jo v vašem domu povzročili vi ali vaši družinski člani. Danes je zavarovanje odgovornosti zasebnika skorajda obvezno kritje na vsaki domski polici.

Za primer poškodovanja ali uničenja vašega doma lahko pri Intesi Sanpaolo Bank sklenete premoženjsko zavarovanje PaketDOM.
 

3. Zavarovanje krije nepričakovane zdravstvene stroške

Zdravje je naša največja vrednota, česar pa se žal pogosto zavemo šele, ko zbolimo. Splošno znano je, da so čakalne dobe v Sloveniji žal vse daljše in zdravstvene storitve posledično vse težje dostopne.

Zdravstveni stroški so iz dneva v dan višji, in če nimate ustrezne police zdravstvenega zavarovanja, boste za zasebne zdravstvene storitve zagotovo porabili veliko denarja ali pa boste čakali veliko časa, da pridete na vrsto v javnem zdravstvene sistemu.

V pomoč pri ohranjanju zdravja v primeru bolezni ali poškodbe vam bo zato koristilo zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco.


Po drugi strani pa vam nezgodno zavarovanje pomaga pri ohranjanju trenutnega življenjskega standarda, če postanete invalid in potrebujete prehodno oskrbo. Zdravstveno in nezgodno zavarovanje zagotavlja kritja vaše vsakodnevne stroške in druge večje stroške, kot je npr. plačilo anuitete kredita, medtem ko se lahko vi osredotočate na svoje zdravje in čimprejšnje okrevanje.

Po poškodbi boste lahko pokrili izpad dohodka, poskrbeli za alternativna zdravljenja ali ustrezno prilagodili domače okolje v primeru invalidnosti s sklenjenim nezgodnim zavarovanjem.
 

4. Zavarovanje vas in vaše vozilo varuje v prometu

Nekatera zavarovanja so po zakonu nujna. Avtomobili, motorna kolesa in druga vozila lahko povzročijo znatno škodo. Posledica tega je, da lahko utrpimo zelo veliko finančno izgubo. Avtomobilsko zavarovanje je zavarovanje, ki ga zahtevajo vse države.

Avtomobilsko zavarovanje bo najverjetneje krilo tudi telesno poškodbo ali smrt drugega človeka, če povzročite prometno nesrečo, za katero ste pravno odgovorni skupaj z morebitnimi zdravstvenimi stroški. V nekaterih primerih lahko krije pravne stroške.

V avtomobilu preživimo veliko časa, zato je pomembno, da imamo ustrezna kritja. Preverite možnosti, ki vam jih ponuja avtomobilsko zavarovanje.
 

5. Zavarovanje zagotavlja stabilnost vašega poslovanja

Ste samostojni podjetnik (s.p.) ali imate lastno podjetje? Potem veste, da uspešen posel zahteva nešteto naporov in vrsto let, nenadna katastrofa pa lahko vaše sanje in dolgoletna prizadevanja uniči v trenutku. Ustrezna zavarovalna polica vam bo pomagala pokriti izgube zaradi nepričakovanih dogodkov, obvladovati negativne posledice in različna tveganja ali ohranjati lastništvo podjetja. Zajema tudi koristi za vaše podjetje in zaposlene.

Kako skleniti zavarovanje?


V Intesi Sanpaolo Bank smo okrepili ponudbo zavarovanj. Z namenom zagotavljanja celovite ponudbe rešitev na področju načrtovanja zavarovanj smo sklenili dolgoročno partnerstvo z Generali zavarovalnico. Tako lahko pri nas zavarujete sebe, svojo družino, vaše premoženje in celo vaše podjetje. 

Za več podrobnosti o najboljših zavarovalnih načrtih in kako si postaviti ustrezno zavarovalno strategijo nas kontaktirajte.

REZERVIRAJ SESTANEK >>

Najpomembnejša stvar, ki vam jo bo zagotovilo zavarovanje, sta mir in brezskrbnost. Če vas ali vašo družino kdaj doleti neljub dogodek, vas bo zavarovanje rešilo. Zato izkoristite številne možnosti, ki jih imate na voljo za zagotovitev varnosti.
Datum objave: 23. 1. 2024; posodobitev: 20. 2. 2024

Povezane vsebine

Do pravih zavarovanj z ustreznim načrtovanjem
Je zavarovanje strošek ali naložba?
Sodelovanje Intese Sanpaolo Bank in Generali zavarovalnice
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet