• Na voljo ni predlogov.

ZBS opozarja: Ne postani denarna mula!

Preverite, kako delujejo denarne mule in poskrbite, da ne postanete člen v verigi pranja denarja!

Organi pregona iz 25 držav so v sodelovanju z Europolom, Eurojustom, Interpolom in Evropsko bančno federacijo (EBF) združili moči pri zatiranju enega najpomembnejših spodbujevalcev pranja denarja: denarnih mul in njihovih rekrutov. V trimesečni akciji so aretirali 2.469 denarnih mul in preprečili, da bi denarne mule oprale 17,5 milijona EUR. 


Delovanje denarne mule
Uporaba denarnih mul je način pranja denarja. Denarna mula je oseba, ki drugi osebi prenakaže denar, ki ga je prejela od tretje osebe, pri čemer za to prejme provizijo.


Ne postanite člen v verigi pranja denarja
Ali so vas kdaj prosili za pomoč pri prenosu denarja? Spletni prijatelj ali morda virtualni ljubezenski partner? Vam je kdo ponujal zaslužek na lahek način? Ali ste naleteli na nekoga, ki je trdil, da potrebuje pomoč, ker ne more uporabljati svojega bančnega računa?

Če je odgovor pritrdilen, ste se verjetno pogovarjali z osebo, ki novači denarne mule – in če ste storili, kar je zahtevala, ste morda storili kaznivo dejanje in sodelovali pri kaznivem pranju denarja, ki je bil pridobljen na nezakonit način. Ukrepajte zdaj, preden bo prepozno: prenehajte prenašati denar ter o tem takoj obvestite svojo banko in policijo.

Denarne mule so namreč pomemben del v verigi pranja denarja, saj kriminalcem omogočajo hiter prenos sredstev prek mreže računov, pogosto v različnih državah.


Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran ZBS – Združenja bank Slovenije.
 

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet