• Na voljo ni predlogov.
Video

Krepitev nosilcev sprememb v energetiki

Slovaško podjetje, ki ga je finančno podprla banka VUB, podpira prehod na zeleno energijo.

01/12/2023

Pri banki VUB se zavedajo, da je čista energija v središču prehoda na zeleno energijo. Banka je kot del svoje dolgoročne zaveze za dosego tega cilja podprla slovaško podjetje Revol TT Consulting (RTC), ki izdeluje kompleksne sestavne dele za fuzijske reaktorje. 

Revol TT Consulting sodeluje pri nekaterih najnaprednejših projektih čiste energije na svetu. To specialistično usmerjeno podjetje izdeluje dele za japonsko-ameriški projekt JT60SA, najzmogljivejši tokamak na svetu. Tokamak je naprava, ki se uporablja pri ustvarjanju energije s termonuklearno fuzijo. 

Kot takšno podjetje je RTC izjemno zanimivo za banko VUB in njeno podporo – dokazuje, kako majhna finančna podpora doseže veliko, pravi Andrej Viceník, višji direktor oddelka banke VUB za korporativno bančništvo in član njenega upravnega odbora.

Meni, da „inovativni pristop podjetja RTC lahko z zagotavljanjem zanesljivega vira energije pozitivno vpliva na energetski sektor, za druga podjetja pa je tudi pozitiven primer, kako izkoristiti priložnosti pri prehodu na zeleno energijo.“ 
 

"Sodelujemo pri več projektih plazemske fuzije po vsem svetu. Nekateri projekti so veliki in kompleksni in zahtevajo partnerstvo z močnim in zanesljivim finančnim partnerjem – takšnim, ki nas lahko podpira med fazami razvoja in inženiringa do končne proizvodnje, preizkušanja in integracije."

Tomas Vavro, glavni operativni direktor RTC

Banka VUB Bank je v skladu s poslovnim načrtom skupine, ki je močno usmerjen k zelenemu prehodu, vodilna pri politikah ESG (okoljskih, družbenih in upravljavskih politikah). 

"Trajnostni razvoj je v središču naših dejavnosti, vidiki družbenega razvoja pa so vedno bolj vključeni v vse dejavnosti banke ne le znotraj nje, temveč tudi tistih, ki se ukvarjajo s strankami in skupnostmi, v katerih delujemo – čeprav je pred nami še dolga pot.
Rezultati v vsakem primeru kažejo, da banka izvaja načela ESG hitreje, kot je kdor koli pričakoval."

Andrej Viceník, višji direktor oddelka banke VUB za korporativno bančništvo in član njenega upravnega odbora

Podpora čisti energiji je eden ključnih načinov, na katere Mednarodna služba za hčerinske banke skupine Intesa Sanpaolo (ISBD) deluje v smeri k bolj zeleni prihodnosti,“ pravi Giuseppe Ferraro, vodja oddelka za korporacije ter mala in srednje velika podjetja pri Mednarodni službi za hčerinske banke skupine Intesa Sanpaolo (ISBD).

"Bančna skupina Intesa Sanpaolo želi biti vodilna pri široko zastavljenem trajnostnem prehodu, zato so cilji ESG neločljivi del našega poslovnega načrta.
Te cilje si delimo z mednarodnimi družbami – zato smo se odločili, da bomo nekatere od njih financirali."

Giuseppe Ferraro, vodja oddelka za korporacije ter mala in srednje velika podjetja pri Mednarodni službi za hčerinske banke skupine Intesa Sanpaolo (ISBD)

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet