• Na voljo ni predlogov.

#withEARTH

Skupaj ohranimo okolje! 22. aprila za upravljanje svojih financ izberite digitalno bančništvo, mi pa bomo organizacijo WWF finančno podprli na področju ohranjanja biotske raznovrstnosti.

»Nedvomno imamo odgovornost, da naredimo vse, kar je v naši moči, da ustvarimo planet, ki bo zagotavljal dom ne samo za nas, ampak za vse življenje na Zemlji.«

Sir David Attenborough – WWF Avstralija

Majhen košček ogromne sestavljanke

Naša vez z naravo je pretrgana. Biotska raznovrstnost – bogata raznolikost življenja na Zemlji – izginja z zaskrbljujočo hitrostjo. 68 % upad* populacij prostoživečih živali v povprečju od leta 1970 ne vpliva le na stanje narave, ampak tudi na naše zdravje in dobro počutje.

Na tokratni Dan Zemlje smo se v Intesi Sanpaolo odločili, da podpremo WWF (World Wide Fund for Nature - Svetovni sklad za naravo) pri njihovih prizadevanjih za ohranjanje biotske raznovrstnosti. Intesa Sanpaolo Bank je tako skupaj z vsemi ostalimi hčerinskimi bankami iz divizije Intesa Sanpaolo prispevala k ohranjanju biotske raznovrstnosti z donacijo organizaciji WWF v znesku 102.000 evrov.

Znanost še nikoli ni bila bolj jasna v napovedih, da smo zadnja generacija, ki lahko naredi razliko. Pridružite se nam na tem potovanju z izvedbo digitalne transakcije na Dan Zemlje.

* Poročilo WWF o življenju na planetu, 2020

Podpora projektu Evropska Amazonka

Pred skoraj 30. leti je skupina naravovarstvenikov sanjarila, da bi ustvarili največje varovano rečno območje v Evropi. Skupne sanje so se končno uresničile septembra 2021, ko je UNESCO razglasil obrežno pokrajino Mure, Drave in Donave za prvo biosferno območje 5-ih držav na svetu. Območje, ki obsega skoraj milijon hektarjev po Avstriji, Sloveniji, Madžarski, Hrvaški in Srbiji povezuje skoraj milijon ljudi in je zaradi edinstvenih habitatov ter obilice redkih in ogroženih vrst znano kot Evropska Amazonka.

Čeprav so reka in poplavna območja ključnega pomena za lokalne skupnosti, novi hidroenergetski projekti, obsežna regulacija rek in črpanje sedimenta ogrožajo naravne vrednote Evropske Amazonke. V Intesi Sanpaolo Bank želimo podpreti delo WWF pri varovanju Evropske Amazonke - območja, kjer ljudje sobivajo z naravo.
 

Kako lahko prispevate vi?

Uporabljajte digitalno bančništvo in podpis #withSIGN za digitalne transakcije, pogodbene produkte ali storitve, z banko komunicirajte na daljavo namesto obiska poslovalnice. Vse to so odločitve, s katerimi boste prispevali k trajnostnemu bančnemu poslovanju ob praznovanju svetovnega dneva Zemlje, 22. aprila. 

Nekaj minut vašega časa za dolgotrajen cilj!
 

aktivnosti WWF

Spremljajte aktivnosti WWF

Vabimo vas, da se naročite na e-novice organizacije WWF in izveste, kako si prizadeva za zaščito naših naravnih virov. Hvala!
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet