• Na voljo ni predlogov.
Spodbujanje inovacij

Jutrišnji trendi … danes

Ekipa za analizo trendov v Centru za inovacije pojasnjuje, kako s svojim delom pomagajo strankam napovedati prihodnost.

03/11/2020

PODKAST: Analiza trendov

Analiza trendov je ključni vidik dela, ki ga opravlja Center za inovacije Intese Sanpaolo. Da bi razumeli, kaj je vrhunsko, se morate zavedati sveta okoli sebe – in tega, kaj delajo drugi inovatorji.

Oddelek za analizo trendov napoveduje prihodnost v sodelovanju z Laboratorijem za umetno inteligenco in Laboratorijem za nevroznanost in to znanje prenaša na stranke.

Kako pa analizirate trende, zlasti v svetu, ki se zaradi tehnologije odvija s takšno hitrostjo in se na dnevni ravni spreminja pod pritiskom pandemije covida-19?

»Poskušamo se osredotočiti na dolgi rok, pri čemer pa ne pozabimo analizirati pojavov, ki bodo nastopili naslednji mesec,« pravi Stefano Perrone, vodja inovacij na oddelku trendov in tehnologij Centra za inovacije Intesa Sanpaolo.

»Če pogledamo tehnologijo, lahko vidimo, da se premika zelo, zelo hitro v vsakem sektorju, tako v industrijskem kot potrošniškem,« pravi.

»Naš cilj je pomagati svojim strankam, malim in srednje velikim podjetjem in korporacijam, da spodbujajo inovacije in razumevanje tega, kaj se bo zgodilo v njihovi industriji v naslednjih treh do petih letih.«
 

"Če pogledamo tehnologijo, lahko vidimo, da se premika zelo, zelo hitro v vsakem sektorju, tako v industrijskem kot potrošniškem. Naš cilj je pomagati svojim strankam, malim in srednje velikim podjetjem in korporacijam, da spodbujajo inovacije in razumevanje tega, kaj se bo zgodilo v njihovi industriji v naslednjih treh do petih letih."

Stefano Perrone, vodja inovacij, Center za inovacije Intesa Sanpaolo

Ekipa za analizo trendov z različnimi metodami zbiranja podatkov in analiziranja ugotovi, kaj se dogaja danes in kaj se bo verjetno zgodilo jutri na področjih od pametne mobilnosti do kriptovalut. Tesno spremlja dogajanje na področju zagonskih naložb, ki so namenjene razvoju novih tehnologij, ter analizira sklope podatkov o trgih.

Primer takšnega dela je občudovanja vredna poglobljena analiza pametne mobilnosti, ki obsega 400 strani. »Mobilnost je eden izmed močnih dejavnikov preoblikovanja za zdajšnjo družbo, pa tudi za naslednja desetletja, pravi Daniele Borghi, analitik inovacij v Centru za inovacije Intesa Sanpaolo, ki je sodeloval pri poročilu. »Do leta 2050 bo več kot 70 odstotkov ljudi živelo v velikih mestih. To je korenita sprememba v našem načinu življenja […] in bo zahtevala velike spremembe v našem načinu premikanja [naokoli].«

Zaradi covida-19 delo ekipe ni postalo le bolj zapleteno, ampak tudi bolj nujno. »Seveda se je zelo spremenilo in v mnogih podjetjih so začeli hitreje vpeljevati tehnologijo,« pravi Perrone in pri tem navaja 90 odstotkov podjetij v Italiji, ki so vsled pandemije prešla na pametno delo.

Ne glede na okoliščine je ekipa pripravljena posredovati znanje, ki bo podjetjem pomagalo razviti odporne inovacijske strategije, s katerimi si bodo zavarovala svojo prihodnost.
 

"Mobilnost je eden izmed močnih dejavnikov preoblikovanja za zdajšnjo družbo, pa tudi za naslednja desetletja."

Daniele Borghi, analitik inovacij v Centru za inovacije Intesa Sanpaolo

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet