• Na voljo ni predlogov.
Spodbujanje inovacij

Kako lahko konkurenčne banke delujejo z ramo ob rami z uveljavljenimi finančnimi institucijami?

Konkurenčnost je iz mode. Sodelovanje je novi način za uspevanje novih in starih finančnih institucij.

24/05/2022

PODKAST: Nova doba financiranja: ključno je sodelovanje

Tako konkurenčna finančno-tehnološka podjetja kot tudi uveljavljene banke lahko uspevajo, če sodelujejo.

Konkurenčna finančno-tehnološka podjetja so tukaj, da obrnejo obstoječe stanje na glavo s hitrimi tehnološkimi inovacijami in storitvami, ki privabljajo srce in um strank. Toda namesto da izkušene banke inovacije vidijo kot grožnjo, jih lahko izkoristijo ter zagotovijo varen prostor, v katerem lahko prožnejši konkurenti poskusno uvajajo nova razmišljanja in povečajo obseg poslovanja s finančno podporo. Ta ideja koristi vsem stranem, saj izloči topoglavo konkurenco v korist bolj prefinjenega pristopa. Poslušajte, kaj je o tem povedala vodja inovacij v skupini Intesa Sanpaolo o tem, kaj je sodelovanje storilo za industrijo in kaj bo še storilo. 

V zadnjem desetletju je izjemen tehnološki napredek izkoreninil stare načine bančništva in ponesel industrijo v nove načine dela. 

Tehnologija je omogočila izvajanje novih finančnih produktov, nove načine oskrbovanja strank ter nove strukture za preučevanje in izkoriščanje financ. 

To je privedlo do ustanovitve vrste manjših konkurenčnih bank. »Te banke nudijo proizvode in storitve za docela digitalno in elektronsko poslovanje«, pravi Natascia Noveri iz bančne skupine Intesa Sanpaolo. »Podjetja z bogatimi izkušnjami s strankami in nizkimi stroški pospešeno rastejo in pridobivajo stranke.« 

Kot vodja inovacij pri skupini Intesa Sanpaolo je Noverijeva zadolžena za krmarjenje banke skozi naslednje desetletje sprememb. Pravi, da je za rast ključno obvladovanje pozitivnih rezultatov, ki jih povzroči vznemirjenje konkurentov. 

»Ti postavljajo nove standarde za stranke in poslovni model«, še pravi. »Kot uveljavljena banka tega ne moremo prezreti.«

V skupini Intesa Sanpaolo želimo oblikovati partnerske odnose z novinci v tej panogi. Izkušene banke lahko izkoristijo inovacije in zagotovijo varen prostor, v katerem lahko prožnejši konkurenti poskusno uvajajo nova razmišljanja, medtem ko povečujejo obseg poslovanja s finančno podporo. Ta ideja koristi vsem stranem, saj izloči topoglavo konkurenco v korist bolj prefinjenega pristopa. 

Februarja 2022 se je skupina Intesa Sanpaolo v okviru svojega poslovnega načrta za obdobje od leta 2022 do 2025 partnersko povezala s podjetjem Thought Machine, da bi ustanovila digitalno banko Isybank, ki izvira iz oblaka. Na poti do bančništva v oblaku je vzpostavila povezave tudi z Googlom. Na temeljih uspehov odprtega bančništva želi banka seči tudi na področje odprtega financiranja ter uporabiti podatke za obveščenost okoljsko, socialno in upravljavsko usmerjenih naložb. 

»Ne vidimo upočasnitve, temveč nadaljevanje tega zagona«, pravi Natascia Noveri. »To je priložnost za spodbujanje inovacij. Odprto bančništvo nam omogoča iskanje priložnosti zunaj – toda danes lahko govorimo o odprtem financiranju, ki se je razvilo iz odprtega bančništva, in to bo omogočalo enake priložnosti tudi drugim udeležencem, ne le finančnemu sistemu.«

Več kot 12 milijonov strank ima že zdaj vsakodnevne koristi od uporabe digitalnih kanalov bančne skupine Intesa Sanpaolo, ki vključujejo njeno nagrajeno bančno aplikacijo. 

Poslušajte podkast za več o tem, kako pametna finančno-tehnološka partnerstva preoblikujejo finančno okolje. 

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet