• Na voljo ni predlogov.

Zamenjava vodstva v banki

Luigi Fuzio prevzel funkcijo predsednika uprave banke.

Nadzorni svet Intese Sanpaolo Bank je za novega predsednika uprave imenoval g. Luigija Fuzia, ki z današnjim dnem, po pridobitvi soglasja Evropske Centralne Banke, tudi uradno prevzema to fukcijo. Na tem mestu bo nasledil g. Jozefa Kausicha, ki je prevzel vodenje VUB Bank, slovaške banke iz skupine Intesa Sanpaolo. 

Kot nekdanji izvršni direktor za področje poslovanja s prebivalstvom in upravljanja premoženja v mednarodni diviziji hčerinskih bank (International Subsidiary Banks Division, ISBD) znotraj skupine Intesa Sanpaolo, je v zadnjih dveh letih vodil izvajanje strategije poslovanja s prebivalstvom v hčerinskih bankah, ki delujejo v okviru divizije ISBD.

Ob nastopu nove funkcije je dejal :»Svoje imenovanje na mesto predsednika uprave Intese Sanpaolo Bank, ene od najuspešnejših bank v Sloveniji, jemljem kot veliko čast. Veselim se že novih izzivov, ki jih dojemam tudi kot močno zavezo k temu, da bom pozitivno prispeval k nadaljnji rasti banke in h krepitvi njenega položaja v Sloveniji. Skupaj z ostalimi člani uprave bom ob tem spodbujal vsako pobudo za povečanje zadovoljstva zaposlenih ter nadaljnjo krepitev ESG odtisa banke.«

Jozef Kausich po petih letih delovanja za seboj pušča trdno in dobičkonosno banko, ki je dosegla tudi pomembne poslovne rezultate. V svojem mandatu mu je uspelo uresničiti pomembne cilje v okviru strateškega načrta skupine Intesa Sanpaolo, usmerjenega v poslovno preobrazbo banke in krepitev njenega položaja v Sloveniji. Svojo poslovno kariero bo nadaljeval kot predsednik uprave VUB Bank, slovaške banke skupine Intesa Sanpaolo, ki je največja banka skupine v srednjeevropski regiji.
 

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet