• Na voljo ni predlogov.
članek

Sprejemanje priložnosti na slovenskem tržišču

Medtem ko se Slovenija spopada z visoko inflacijo in strukturnimi spremembami, ima Intesa Sanpaolo Bank ključno vlogo pri gospodarstvu v prihodnosti.

25/07/2023

Slovenija je geografsko resda majhna, a je visoko razvita. Čeprav je odvisna od izvoza – zlasti v Nemčijo – se država lahko pohvali s stabilno gospodarsko rastjo, ki jo poganjajo potrebe po storitvah, visoka stopnja zaposlenosti in zvišanje plač. 

Luigi Fuzio, predsednik uprave Intese Sanpaolo Bank, meni, da bi bil za Slovenijo to lahko odločilni trenutek za prilagoditev in ponovno določanje njene strategije trgovanja. 

V prvi četrtini leta 2023 so rast slovenskega gospodarstva poganjale poraba gospodinjstev, rast v storitvenih dejavnostih in gradbeni sektor. V istem obdobju je bila dejavnost izvoza – ki zajema precej več kot 80 % slovenskega BDP – šibka. 

 

Vodilna finančna ustanova

Intesa Sanpaolo Bank je ena najuspešnejših slovenskih bank. S tem ko se usmerja k izboljševanju uporabniške izkušnje strank, digitalizaciji in sodelovanju s sestrskimi bankami, si prizadeva krepiti svoj ugled kot vodilna finančna ustanova na tem območju. 

Položaj banke je trden zaradi njenega mesta v veliki in stabilni bančni družini, ki jo sestavljajo vse banke v Mednarodni diviziji hčerinskih bank skupine Intesa Sanpaolo. 

„Prav zaradi svoje široke mednarodne palete znanja, izkušenj in finančnih rešitev imamo dobro podlago za učinkovito odzivanje na vse izzive lokalnega gospodarstva,“ poudari Fuzio. 

Kljub trdovratno visoki stopnji inflacije Fuzio pravi, da so potrebe po posojilih v Intesi Sanpaolo Bank ostale stabilne in da banka še naprej povečuje svoj tržni delež. Banka je tudi v resnici pripravljena na nadaljnjo rast. Prednostne naloge za leto 2023 vključujejo izboljšanje uporabniške izkušnje pri bančnih storitvah za prebivalstvo z brezhibno združitvijo fizičnih in digitalnih kanalov. 

Poleg tega si banka želi še bolj vodilne vloge pri poslovanju s podjetji, pri čemer bo podpirala mala in srednje velika podjetja. Za to je, pravi Fuzio, ključen prehod s pristopa, ki ga žene doseganje želenega obsega posojil, na pristop, ki ga poganja ustvarjanje vrednosti z zagotavljanjem odlične odpore našim strankam. 

"Želimo biti prvi poslovni partner najboljšim slovenskim malim in srednje velikim ter velikim podjetjem in pomembno prispevati k razvoju države."

Luigi Fuzio, predsednik uprave, Intesa Sanpaolo Bank

Moč v partnerstvu

Da bi se ta uspeh nadaljeval, je ključno sodelovati, pri tem pa je pomembno sklepati partnerstva. Leta 2022 je banka sklenila partnerstvo z Generali zavarovalnico, s katero že dolgo sodeluje, za krepitev bančnega zavarovalništva v Sloveniji, pri čemer zagotavlja obsežno ponudbo za družine in podjetja. 

Trenutna stopnja prodora pri bančnem zavarovalništvu je v Sloveniji sicer nizka, a Fuzio vidi potencial za znatno rast. „ Generali zavarovalnica je prisotna na vseh glavnih tržiščih, na katerih deluje naša skupina,“ pravi. „Zato lahko izkoristimo njeno široko distribucijsko mrežo ter bogate izkušnje pri razvoju in ponudbi zavarovalniških produktov (tako življenjskih kot ostalih), da bi tisto najboljše v zavarovalniškem poslovanju uporabili za naše trenutne in bodoče stranke.“ 

Fuzio meni, da banka lahko dejavno prispeva k razvoju Slovenije na področjih, kot sta Nacionalni načrt za okrevanje in odpornost (NRRP) in zeleni prehod, ki ju financira EU in si prizadevata za zmanjšanje odvisnosti od fosilnih goriv. Za slednje bo morala država nameniti vsaj 40 % sredstev za zeleni prehod in 20 % za digitalizacijo. 

Digitalizacija je že ključni del bančnega poslovanja. Intesa Sanpaolo Bank je bila prva slovenska banka na trgu, ki je uvedla in danes omogoča plačili Apple Pay in Google Pay. Za odlično uporabniško izkušnjo pri svojem mobilnem bančništvu je prejela že vrsto priznanj. 

Vseskozi pa Fuzio zagotavlja, da imajo prednost ljudje. „Vedno morajo imeti prednost,“ pravi, „naša kultura pa mora sodelavcem omogočati, da izrazijo in razvijejo svoje potenciale za dosego naših skupnih ciljev.“
 

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet