• Na voljo ni predlogov.

Krožno gospodarstvo

Kako so se pri Pirelliju odločili za prehod na krožno gospodarstvo?

Proizvajalec pnevmatik je sklenil nov dogovor z Inteso Sanpaolo ter se tako zavezal k trajnostnim ciljem za svojo varno prihodnost .

13/07/2020

Intesa Sanpaolo je sklenila inovativen nov dogovor s Pirellijem, proizvajalcem pnevmatik. Posodila mu je 200 mio EUR pod strogimi pogoji, ki se nanašajo na krožno gospodarstvo. Posojilo je bilo del večjega trajnostnega posojila v višini 800 mio EUR, ki ga je najelo podjetje in je pomenilo nov način delovanja za obe podjetji.

V tej epizodi pogovorov Intese Sanpaolo raziskujemo, kako lahko Intesa Sanpaolo v vlogi posojilodajalca pomaga pospešiti prehod na globalno krožno gospodarstvo.

»Svoje izdelke izboljšujemo z uporabo pristopa okoljsko ustrezne zasnove ter pri tem upoštevamo vse faze pnevmatik in njihov življenjski cikel,« pravi Vincenzo de Cesaris, vodja financ pri Pirelliju, ki je v imenu podjetja podpisal posel. »To je stalna tema, ki jo moramo ves čas izboljševati in izzive pretvoriti v poslovne priložnosti.«

"Svoje izdelke izboljšujemo z uporabo pristopa okoljsko ustrezne zasnove ter pri tem upoštevamo vse faze pnevmatik in njihov življenjski cikel"

Vincenzo de Cesaris, vodja financ pri Pirelliju

Dogovor, podpisan aprila 2020, zahteva strogo spoštovanje krožnih procesov. Inteso Sanpaolo zavezuje k tesnejšem odnosu s Pirellijem, da bo veliko bolje spoznala notranje procese podjetja in tako zagotovila, da so skladni s pogoji posojila ter da ni prisotne nobene lažne prijaznosti do okolja.

Fabio Matti, vodja za avtomobilsko in industrijsko področje pri Intesi Sanpaolo, pravi, da je to prvi korak na dolgi poti do spreminjanja narave posojanja podjetju, ki bi lahko imel velik vpliv v smislu ciljev na področju okolja, družbe in upravljanja.

»Čas je, da rjavo gospodarstvo odstopi mesto zelenemu gospodarstvu,« pove Matti. »Dela je še ogromno in upamo, da bomo v prihodnosti lahko bolj aktivno pripomogli k spremembam, tako da bomo dodali druge ključne matrike, na primer redukcijo. Če lahko spremenimo svojo oceno na podlagi tega, koliko je podjetje skladno z načeli okolja, družbe in upravljanja ali krožnega gospodarstva, bi bil to še korak naprej.«
 

"Čas je, da rjavo gospodarstvo odstopi mesto zelenemu gospodarstvu."

Fabio Matti, vodja za avtomobilsko in industrijsko področje, Intesa Sanpaolo

Massimiano Tellini, vodja krožnega gospodarstva pri Centru za inovacije Intese Sanpaolo, verjame, da bodo podjetja z uvedbo krožnih praks postala bolj odporna in tako manj izpostavljena tveganju. »Zanesljivost, trajnost in krožnost – celo bolj kot trajnost – lahko podjetjem pomagajo postati odporna na spremembe v prihodnosti. Tako postanejo izpostavljena nižjemu tveganju,« pove.

"Krožnost, celo bolj kot trajnost, lahko podjetjem resnično pomaga postati odporna na spremembe v prihodnosti."

Massimiano Tellini, vodja krožnega gospodarstva, Center za inovacije Intese Sanpaolo

Prisluhnite podkastu, v katerem govorijo Vincenzo de Cesaris, Fabio Matti in Massimiano Tellini.

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet