• Na voljo ni predlogov.
Krožno gospodarstvo

Krožno gospodarstvo kot izhod iz gospodarske krize zaradi covida-19

Prehod na krožno gospodarstvo lahko podjetjem vseh velikosti pomaga, da postanejo čistejša, bolj zelena in bolj robustna v negotovi prihodnosti. Laboratorij za krožno gospodarstvo kaže pot naprej.

20/08/2021

 

PODCAST: Kako nam lahko krožno gospodarstvo pomaga prebroditi krizo

V sodelovanju z zmagovalci današnjega časa vzgajamo zmagovalce v prihodnosti. - Massimiano Tellini, globalni vodja za krožno gospodarstvo Centra za inovativnost v Intesi Sanpaolo

Fondazione Cariplo in Intesa Sanpaolo sta v podjetju Cariplo Factory v Milanu, inovacijskem središču, ki aktivno spodbuja sodelovanje med že uveljavljenimi in zagonskimi podjetji, ustvarila dostopno točko za sodelovanje na področju krožnega gospodarstva.

Laboratorij za krožno gospodarstvo je namenjen sodelovanju že uveljavljenih in zagonskih podjetij na področju inovacij prek raziskav in razvoja ter uveljavljanju takšnih idej v resničnih podjetjih in komercialnem poslovanju.
 

"S pojmom odprtih inovacij želimo zagotoviti, da bo povezava med zagonskimi in že uveljavljenimi podjetji pripeljala do okrepljenega sodelovanja. V sodelovanju z zmagovalci današnjega časa vzgajamo zmagovalce v prihodnosti."

Massimiano Tellini, globalni vodja za krožno gospodarstvo Centra za inovacije Intese Sanpaolo

Vloga podjetja Cariplo Factory v italijanskem okolju inovacij


Cariplo Factory deluje kot »omogočevalec« za zagonska podjetja, saj podjetjem omogoča rast in odpira zaposlitvene priložnosti po vsej Italiji. »Smo kot nekakšen pobudnik inovacij,« pravi Riccardo Porro, operativni direktor.

"Poskušamo povezati talente, inovatorje in podjetja ter jim omogočimo, da vzpostavijo in spodbujajo disruptivne inovacije."

Riccardo Porro, operativni direktor, Cariplo Factory

Izobrazba: ključni element pri prehodu na krožnost


Na podlagi skupnih vrednot podjetja Fondazione Cariplo in Intese Sanpaolo je Cariplo Factory logičen dom za Laboratorij za krožno gospodarstvo. Eden izmed ciljev Intese Sanpaolo je biti strateški partner podjetjem, tako da jim pomaga uresničevati spremembe v njihovih organizacijah. Usposabljanje in izobraževanje, ki ju nudi Intesa Sanpaolo Formazione, pomaga podjetjem in direktorjem, da se pripravijo na ključne premike, npr. proti krožnemu gospodarstvu.

Intesa Sanpaolo Formazione v sklopu Laboratorija za krožno gospodarstvo vodi in načrtuje nove smeri, ki kažejo, da je krožno gospodarstvo ključno tako za prihodnost planeta kot tudi za poslovno konkurenčnost v prihodnosti. 

"Povpraševanje po izobraževanju nam pove, da italijanski menedžerji močno cenijo razvoj svojega znanja in veščin, saj je to ključni dejavnik rasti njihovih podjetij."

Elisa Zambito, generalna direktorica Intese Sanpaolo Formazione

Tellini in Porro se strinjata, da je potreba po korenitih spremembah v gospodarstvu nujna. Pandemija covida-19 je močno vplivala na globalna gospodarstva. V EU se mnogo podjetij in posameznikov sooča s prihodnostjo, v kateri se bodo morali znova postaviti na noge. 

"Nujnost sprememb je postala še toliko bolj očitna, verjetno zato, ker smo bili v neugodnii situaciji in to praviloma sproži inovacije."

Riccardo Porro, operativni direktor, Cariplo Factory

Tellini pravi, da je krožno gospodarstvo najbolj disruptivna sila za oblikovanje (ali preoblikovanje) globalnih trgov, saj je tako sredstvo strateških inovacij kot tudi tvorec konkurenčnosti v prihodnosti:

Krožno gospodarstvo je eden izmed najboljših odgovorov, ki so na razpolago poslovnim in finančnim skupnostim. - Massimiano Tellini, globalni vodja za krožno gospodarstvo Centra za inovacije Intese Sanpaolo
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet