• Na voljo ni predlogov.

Zakaj vzeti (mobilno) banko s sabo na dopust?

Ker se lahko z njeno pomočjo izognemo marsikateremu zapletu ter stvari uredimo hitro in preprosto!

Že odštevate dneve do dopusta? Verjamemo, da si tam želite predvsem sprostitve in oddiha od vsakodnevne rutine. In v to skupino spadajo tudi bančni opravki. Pa vseeno – tudi na dopustu, naj bo to v Sloveniji ali tujini – se lahko znajdemo v situaciji, ko nam bančne storitve pridejo še kako prav!

In v tistem trenutku je dobrodošlo, da imamo banko dobesedno pri roki! Tako se lahko izognemo marsikateremu zapletu ter zadevo uredimo hitro in preprosto. Govorimo, seveda, o mobilni banki. V nadaljevanju si preberite, kako vam lahko pride prav tudi na dopustu!

Vpogled na račun za boljši nadzor

V mobilno banko največkrat vstopimo prav z namenom preverjanja stanja na našem računu. Na dopustu navadno več trošimo kot običajno, zato je še toliko bolj pomembno, da spremljamo izdatke. In če plačila opravljamo s karticami, nam je pregled na voljo v mobilni banki. Informacije o stanju na računu, prilivih, odlivih, čakajočih plačilih, rezerviranih sredstvih ipd. so nam na voljo v vsakem trenutku!

Prav tako je na dopustu večje tveganje izgube ali kraje in posledične zlorabe bančne kartice. V mobilni banki si lahko vklopite prejemanje brezplačnih obvestil, prek katerih ste obveščeni o spremembah na transakcijskem računu (tj. o prilivih in odlivih) ter o kartičnih transakcijah. Tako boste hitro opazili, če bi se na vašem računu dogajalo kaj nenavadnega!
 

Priročno preračunavanje valut

Veliko Slovencev dopustuje na Hrvaškem, kjer evro še ni uradna valuta. Na okvirno preračunavanje cen iz kun v evre in obratno, smo sicer precej navajeni, za hitrejše in natančnejše preračune večjih zneskov pa vam bo prav prišel Kalkulator v okviru Menjave valut. Le-to boste našli v sklopu prednastavljenih bližnjic (oranžen gumb desno spodaj).

Pri informativni uporabi menjalnice v kalkulatorju preprosto izberite valuto in vnesite znesek, ki ga želite preračunati.

Urejanje bančnih storitev na daljavo

Ste na dopustu ugotovili, da bi rabili urediti spremembo dnevnega limita na kartici za dvige na bankomatih ali zvišanje limita na vaši kartici z odloženim plačilom Visa ali Mastercard, ali pa zaradi bistveno povečanih stroškov celo skleniti hitri potrošniški kredit? Z uvedbo elektronskega podpisovanja dokumentov, ki ga v novi mobilni banki omogoča funkcionalnost #withSIGN lahko tudi to uredite kar na daljavo

Preprosto oddate vlogo, na podlagi katere vam pripravimo potrebno dokumentacijo, ki jo podpišete z uporabo #withSIGN. Elektronski podpis je namreč povsem enakovreden lastnoročnemu podpisu.

Varni spletni nakupi

Ste eni tistih, ki tudi na dopustu radi pobrskate po spletu in ne želite zamuditi ugodne ponudbe spletnega trgovca? Vas pa po drugi strani pri spletnem nakupovanju skrbi varnostni vidik? Eden od načinov, da čim bolj zmanjšate tveganje je plačevanje z virtualno kartico.

To pomeni, da si kreirate virtualno različico vaše fizične debetne kartice Activa Visa Inspire ali vaše kreditne kartice Visa oz. Mastercard. Ta kartica ima drugo številko kot fizična kartica, s čimer se zmanjša vaša izpostavljenost prevaram pri plačevanju na spletu. Poleg tega lahko sami izberete, ali bo kartica veljavna zgolj za enkratno plačilo ali za daljše obdobje. Določite pa tudi maksimalni limit. Po porabi le-tega preprosto ustvarite novo virtualno kartico.

Za pomoč pri kreiranju virtualne kartice v vaši mobilni banki si oglejte video prikaz na kanalu Youtube.

varna uporaba

Pazite na varnostDo vaše mobilne banke dostopajte prek varne povezave in ne prek nezaščitenega javnega brezžičnega omrežja.

V mobilnih in spletnih bančnih storitvah se podatki pred vsakim pošiljanjem zaščiteni in tako onemogočajo nepooblaščeno prestrezanje. Kljub temu morate paziti, da PIN kode, gesla in druge občutljive podatke vnašate samo takrat, ko ste na varnih spletnih straneh in uporabljate varno povezavo.

Poiščite bankomat ali poslovalnico

V nekaterih situacijah se nam vseeno lahko zgodi, da tudi mobilna banka ni dovolj, pač pa je potreben obisk poslovalnice ali bankomata. Če dopustujete v Sloveniji, tudi to ni težava, saj je naša banka prisotna po vsej državi!

Da nas boste izven vašega domačega kraja lažje našli, vam bo prišla prav še ena priročna funkcija, ki jo najdete na vstopni strani naše mobilne banke: Lokator. Do njega dostopate tako, da zavihek na dnu strani potegnete navzgor. Omogoča vam, da hitro in preprosto poiščete našo najbližjo poslovalnico ali bankomat na območju Slovenije.

Ker je naša bančna skupina razširjena tudi po drugih državah v Evropi in po svetu, se v tujini lahko obrnete na druge banke iz skupine. Naj vas spomnimo, da lahko tudi na njihovih bankomatih opravljate dvige brez provizije! Preverite zemljevid z lokacijami.

Odklepanje mobilne banke

Ste prevečkrat vnesli napačen PIN in si zaklenili dostop do mobilne banke? Tudi to še ni »konec sveta«! Ponovno aktivacijo aplikacije lahko uredite sami, z vnosom svojega uporabniškega imena in obnovitvene kode. 

Obnovitveno kodo si nastavite ob prvi prijavi v mobilno banko in pomembno je, da jo poznate! Možno jo je tudi naknadno spremeniti, in sicer obiščite Nastavitve, izberite zavihek Prijava in varnost ter nato Spremenite vstopno kodo PIN/Spremenite obnovitveno kodo.

hitri potrošniški kredit

Potrebujete denar?


 

Si želite na dopust, a nimate na voljo dovolj sredstev? Odločite se lahko za financiranje s hitrim potrošniškim kreditom, ki ga prav tako lahko sklenete kar prek vaše mobilne (ali spletne) banke. V celoti »online«, brez obiska poslovalnice)!

Povezane vsebine

Brezskrbno na poletni dopust
Uporaba kartic na počitnicah v tujini
Zakaj plačevati z mobilnim telefonom?

Datum objave: 20. 6. 2022

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet