• Na voljo ni predlogov.

Varčevanje za vsakogar

Spoznajte varčevalni račun, ki vam omogoča dodatne funkcionalnosti ter s tem bolj preprosto in dostopno varčevanje, s popolnoma poljubnimi zneski. Brez stroškov.

Oktober je mesec varčevanja. Zato v tem času stranke še posebej ozaveščamo o pomenu in pomembnosti varčevanja. V trenutni situaciji marsikdo razmišlja predvsem o varčevanju pri ogrevanju in elektriki, varčevanju pri vsakodnevnih nakupih ali varčevanju na račun odpovedi nenujnim izdatkom. Med nami je žal veliko posameznikov, ki si varčevanja denarja ne morejo privoščiti ali pa vsaj mislijo, da si ga ne morejo. 

Mesečno varčevanje z višjimi zneski in razmišljanje o plemenitenju prihrankov je za marsikoga nedosegljivo. Kaj pa, če bi vam rekli, da lahko varčujete npr. z enim evrom na dan? To je vrednost manjša od ene kave, ob koncu leta pa bi se vam na ta način nabralo več kot 365 EUR!

Ne glede na to, da trenutne obrestne mere za varčevanja niso najbolj stimulativne, je to, da znamo ravnati z denarjem tako, da ga vsaj nekaj lahko damo »na stran«, vsekakor dobra navada.
 

Ponujamo vam priročno rešitev

Ste že slišali za #withSAVE? To je inovativna funkcionalnost, integrirana v našo mobilno bančno aplikacijo, ki vam omogoča preprosto in zabavno varčevanje.

#withSAVE je v osnovi varčevalni račun, ki pa omogoča dodatne funkcionalnosti ter s tem bolj preprosto in dostopno varčevanje. Pri klasičnem varčevalnem računu morate npr. opraviti interni prenos z osebnega transakcijskega računa, če želite sredstva z njega prenesti na varčevalni račun. To je seveda mogoče tudi pri varčevalnem računu #withSAVE, toda nihče na ta način ne prenaša zneskov v višini 1, 5 ali 10 evrov, kajne? Mi pa vam želimo omogočiti varčevanje tudi s takšnimi, minimalnimi zneski, ki si jih lahko privošči skorajda vsak!
 

Kako deluje #withSAVE?

Da bi možnost varčevanja poenostavili in približali vsem, lahko varčevalni račun #withSAVE »polnite« še na dva, bolj priročna načina:

Virtualni hranilnik

#withSAVE v mobilni banki deluje kot nekakšen virtualni hranilnik: na zaslonu izberete katerega izmed ponujenih zneskov ali poljubnega vpišete sami in ga s prstom preprosto prenesete v hranilnik. S tem je izveden prenos z vašega transakcijskega računa na varčevalni račun. Vsakokrat torej, ko se odpoveste kavi ali pijači, greste peš ali z javnim prevozom namesto z avtomobilom ipd., prihranjeni znesek prenesete v vaš virtualni hranilnik!

Uporaba #withSAVE je izjemno preprosta, saj zanj sploh ni potreben vstop v mobilno aplikacijo. Na vstopnem zaslonu aplikacije spodaj samo izberete ikono #withSAVE in že se vam prikaže virtualni hranilnik, v katerega lahko »povlečete« želeni znesek!
 

Je tudi to za vas še vedno preveč zamudno ali pa se preprosto sploh ne želite ukvarjati z zbiranjem prihrankov? Tudi v tem primeru imamo rešitev! 

Samodejna vplačila

#withSAVE vam omogoča neopazno varčevanje, brez kakršnega koli napora oz. aktivnosti. Kako? V mobilni aplikaciji si aktivirajte samodejna vplačila. To pomeni, da se vam bo plačilu s kartico na POS terminalu znesek nakupa avtomatsko zaokrožil navzgor, na celo enoto evra, razlika pa se bo prenesla na vaš račun #withSAVE. Primer: ob plačilu nakupa v višini 29,31 EUR bomo z vašega transakcijskega računa »trgali« 30,00 EUR, s tem da se bo 0,69 EUR avtomatsko preneslo na vaš varčevalni račun #withSAVE.* Tako boste ob vsakem plačilu s kartico povsem neopazno tudi nekaj prihranili, prihranjeni denar pa vam bo na voljo kadar koli boste želeli.

Kako si aktivirate opcijo zaokroževanja zneskov? V meniju izberete Varčevanja >>  #withSAVE, nato pa pritisnete na okrogel gumb v spodnjem desnem kotu in izberete Aktivirajte samodejna vplačila. 
 

* Opomba:

Samodejno vplačilo na varčevalni račun #with SAVE se izvede pod pogojem, da je stanje na vašem transakcijskem računu pozitivno; če imate na računu limit in se nahajate v negativnem stanju, se znesek plačila ne zaokroži navzgor in sredstva niso prenesena na varčevalni račun.

Kaj je dobro vedeti o varčevalnem računu #withSAVE?

 • #withSAVE lahko sklenete na daljavo, in sicer prek mobilne banke Intesa Sanpaolo Bank Mobile.
 • Sredstva na varčevalnem računu so vam vedno na voljo. Do njih lahko dostopate kadar koli in si jih, če želite, prenesete nazaj na transakcijski račun.
 • Varčujete v evrih.
 • Minimalni znesek varčevanja ni določen.
 • Doba varčevanja ni omejena. Pogodba za varčevalni račun #withSAVE je sklenjena za nedoločen čas, prekinete pa jo lahko kadar koli.
 • Sredstva na varčevalnem računu se obrestujejo po nespremenljivi, fiksni obrestni meri; obresti se obračunavajo mesečno.
 • Varčevanje je varno, saj so sredstva zajamčena skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge.
   Datum objave: 24. 10. 2022

Povezane vsebine

Zakaj je varčevanje pomembno?
Kam s prihranjenim denarjem?
Kako investirati prihranke?
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet