• Na voljo ni predlogov.

Kako do še varnejših spletnih nakupov?

Brezplačno si ustvarite virtualno različico vaše fizične bančne kartice in povečajte varnost vaših spletnih plačil.

Nakupne navade Slovencev na spletu

Po podatkih Mastercardove raziskave Mastreindex*, spletno nakupovanje med Slovenci ohranja priljubljenost, pridobljeno med pandemijo. Ste vedeli, da nas je v letu 2022 pogosto ali občasno prek spleta nakupovalo 75 %? V letih 2021 in 2020 pa je bilo takšnih 76 %. Manj kot 6 % je takšnih, ki prek spleta ne nakupujejo nikoli.

Pri spletnem nakupovanju Slovenci kot plačilno sredstvo najpogosteje izberemo plačilno kartico (v slovenskih spletnih trgovinah je takšnih 60 %, v tujih spletnih trgovinah pa 55 %).

Skoraj četrtina Slovencev (24 %) kot metodo potrjevanja spletnih plačil uporablja varnostno kodo, na drugem mestu pa aplikacijo mobilne banke ali mobilne denarnice (19 %). Najpomembnejši dejavnik pri izbiri metode potrjevanja spletnih plačil je varnost bančnega računa (na prvo mesto ga postavlja 57 % anketirancev).

Če rezultate raziskave na kratko povzamemo in posplošimo lahko ugotovimo, da povprečen Slovenec rad nakupuje prek spleta, plačilo opravi s kartico in se zaveda pomena varnosti pri spletnem plačevanju. V Intesi Sanpaolo Bank ponujamo storitev, ki je idealna izbira zanj!

 

Spoznajte virtualno kartico

Virtualna kartica je kartica, ki v fizični obliki ne obstaja, pač pa le na zaslonu vašega mobilnega telefona oz. natančneje, v vaši mobilni ali spletni banki. Gre za virtualno različico vaše fizične bančne kartice.

Ustvarite si jo sami, kar potrebujete je le naša mobilna ali spletna banka in ena izmed fizičnih kartic: debetna kartica Activa Visa Inspire oz. kartica z odloženim plačilom Activa Visa ali Activa Mastercard.

Katere so njene prednosti?

  • Virtualna kartica ima drugačno številko kot fizična kartica, s čimer zmanjšate vašo izpostavljenost prevaram pri plačevanju na spletu. Vsakokrat, ko si ustvarite novo virtualno kartico ima ta drugačno številko in drugačno kodo za potrjevanje (CVC oz. CVV koda na hrbtni strani kartice).
    Če hekerji pri spletnem plačilu ukradejo številke virtualne kartice, jih ne morejo uporabiti. Po tem, ko boste virtualno kartico za enkratno uporabo uporabili za plačilo, številke ne bodo več delovale in ne bodo omogočale dostopa do vaših računov.
  • Pri njenem kreiranju si nastavite višino limita (skupni limit je vezan na vašo fizično kartico). Poleg tega imate možnost izbire med virtualno kartico za enkratno uporabo in kartico, ki je veljavna daljše obdobje. Po porabi nastavljenega limita preprosto ustvarite novo kartico.
  • Virtualna kartica je brezplačna, ne glede na karakteristike, ki jih določite.

 

Kako si ustvarite virtualno kartico?

Kreiranje virtualne kartice (Nova virtualna kartica) je na voljo v meniju vaše mobilne oz. spletne banke, pod razdelkom Kartice. Oglejte si video prikaz, kako si v mobilni banki preprosto ustvarite virtualno kartico in uživajte v varnejšem spletnem nakupovanju.

Za ogled prikaza v spletni banki obiščite naš Youtube kanal.

Virtualne kartice so v tujini že dokaj razširjene, v Sloveniji pa zaenkrat predstavljajo precejšnjo novost. Zato smo za vas pripravili odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, povezana z njihovo uporabo.

Pogosta vprašanja

Povezane vsebine

Poskrbite za vašo varnost na spletu
Poskrbite za varnost spletnih plačil
Namigi za uporabo mobilne banke

Raziskava družbe Mastercard® – Masterindex, junij

Masterindex je obsežna mednarodna raziskava družbe Mastercard Europe, ki v Sloveniji poteka že od leta 2009. Raziskavo je v maju 2022 na reprezentativnem vzorcu več kot 1.000 posameznikov s sistemom računalniško podprtega spletnega anketiranja (CAWI) izvedla agencija Mediana. Namen raziskave je spoznati način uporabe plačilnih kartic in nakupovalne navade potrošnikov ter se seznaniti z njihovim pogledom na osebne finance. 

Datum objave: 22. 8. 2022

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet