• Na voljo ni predlogov.

Do pravih zavarovanj z ustreznim načrtovanjem

Načrtujte stvari, za katere menite, da se lahko spremenijo in bi lahko bistveno vplivale na vašo prihodnost.

Edina gotova stvar v življenju je negotovost. Na primer, relativno pogost dogodek, kot je prometna nesreča, lahko hitro izčrpa vaše prihranke. Kako torej finančno zaščititi sebe in svoje najbližje pred nepredvidenimi (nesrečnimi) dogodki, ki lahko na glavo obrnejo vaše življenje? Eno od orodij, ki ga lahko uporabite za obvladovanje tveganj in izrednih razmer, je načrtovanje. Ta članek vam bo pomagal razumeti pomen načrtovanja zavarovalniškega portfelja

Odgovornosti vsakega posameznika je, da pravilno načrtuje nepredvidene (nesrečne) dogodke

Načrtovanje nepredvidenih (nesrečnih) dogodkov je eden najpogosteje spregledanih ciljev finančnega načrtovanja. Vendar je tudi eden najpomembnejših! Ne glede na to, koliko časa ali denarja porabite za gradnjo svojega naložbenega portfelja, kot je npr. varčevanje v vzajemnih skladih, varčevanje na varčevalnem računu, depoziti itd., lahko en sam nesrečni dogodek hitro spremeni (zmanjša) vrednost vaših naložb, če nimate ustreznega zavarovanja.

Kaj v resnici pomeni načrtovanje nepredvidenih (nesrečnih) dogodkov?

Prvi korak učinkovitega načrtovanja nepredvidenih nesrečnih dogodkov je razmislek, katere vrste nesrečnih dogodkov bi lahko bistveno vplivale na vaše kratkoročne ali celo dolgoročne cilje. To so lahko požar, poplava, daljša delovna nezmožnost, hujša telesna poškodba, večja materialna škoda na avtomobilu, izguba službe, zdravstvene težave na dopustu v tujini itd. Torej, gre za nepredvidene dogodke, ki bi lahko upočasnili uresničevanje vaših ciljev in spremenili vaš trenutni način življenja.

Z učinkovitim načrtovanjem za nepredvidene (nesrečne) dogodke, kot so npr. poškodba na smučanju v tujini, neposredni udarec strele v dom ali poškodba kolena na igrišču, za katerega bi bila potrebna operacija itd., bi vi in vaša družina lahko nadaljevala način življenja, kot ste ga bili navajeni pred dogodkom, dokler se le-ta ne konča in se stvari ne vrnejo v prvotno stanje. Pomembno pa je razumeti, da lahko pride do primera, kot je trajna invalidnost ali nepopravljiva škoda na vozilu, ko običajno stanje pred dogodkom ne bo enako novemu stanju po dogodku. Tudi to moramo vzeti v zakup. 
 

Postavite ustrezno zavarovalno strategijo

Prva stvar, ki jo morate storiti, je razmisliti o tem, kakšno rešitev (zavarovanje) bi potrebovali, če pride do različnih  možnih nesrečnih dogodkov. Vsak od teh dogodkov ima lahko nekaj individualnih izzivov, o katerih je pomembno, da razmišljamo in temu primerno postavimo ustrezno zavarovalno strategijo. 

Načrtovanje trdne zavarovalne strategije je potrebno in pomembno za zaščito vas in vaše družine. Prvi korak, ki ga naredimo je, da vas usmerimo na pravo pot ter skrbno ocenimo vaše premoženje in morebitna tveganja. Skupaj z vami predvidimo, katere vrste zavarovanj boste morda potrebovali, koliko jih boste potrebovali in končno, kako lahko pridobite najustreznejše zavarovalne rešitve po najnižji ceni. 

Strategija, ki jo zgradimo skupaj z vami, lahko vključuje veliko različnih komponent, kot so avtomobilsko zavarovanje, zavarovanje vaših nepremičnin, ivljenjsko zavarovanje (ki lahko vključuje zdravstveno zavarovanje in nezgodno zavarovanje), dolgoročno življenjsko zavarovanje ob sklenitvi kredita ter zavarovanje za brezskrbno potovanje po svetu. Ker so vaše potrebe edinstvene, bomo načrt prilagodili tako, da bomo zaščitili tisto, kar vam pomeni največ

Kako se boste zavarovali in kaj boste zavarovali, bo odvisno od vaših zahtev in potreb ter potreb vaše družine. Poleg zgoraj opisanih vrst zavarovanj lahko razmislite tudi o drugih, posebnih zavarovalnih načrtih, ki vam jih lahko pomagamo vzpostaviti. Na primer, če ste lastnik malega podjetja, boste morda želeli razmisliti o zavarovanju za mala podjetja. 
 

Datum: 20. 3. 2023, posodobljeno: 8. 5. 2023, 20. 2. 2024


Vir: delno povzeto po https://www.acko.com/insurance/planning 

 

Zavarovalnica, s katero sklepate zavarovanja, je GENERALI zavarovalnica d.d., Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Slovenija. Banka Intesa Sanpaolo d.d. pri trženju zavarovanj nastopa kot distributer zavarovalnih produktov. Zavarovanja, ki jih Banka Intesa Sanpaolo d.d trži, niso bančni produkt in niso vključena v sistem zajamčenih vlog, ki velja za depozite. V primeru nastanka zavarovalnega primera GENERALI zavarovalnica d.d., Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Slovenija, jamči za vsa izplačila po zavarovalni pogodbi v višini zavarovalne vsote. Banka Intesa  Sanpaolo d.d.  ne  odgovarja za izplačila po zavarovalni pogodbi.

zavarovanje

Strošek? Naložba?


Je zavarovanje strošek ali naložba? Odvisno od zornega kota: 

  • Zavarovalne police predstavljajo “denar”, ki ga porabimo za plačilo premije, s čimer se zavarujemo pred nepredvidljivimi dogodki. Tako gledano je sklenitev zavarovanja strošek.
  • Sklenitev zavarovanj za vse nevarnosti oz. nepredvidene dogodke, katerih škoda bi nas lahko ekonomsko močno prizadela, je obenem upravičena naložba. Zavarovanje se v takšnih trenutkih lahko izkaže za rešitelja

Preveri več >>

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Klepet