Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Večje število plačilnih transakcij, kot so na primer izplačila plač, prispevkov, dividend in ostalih plačil, lahko združite v množično kreditno plačilo. Vaš transakcijski račun bo za vse plačilne transakcije obremenjen v skupnem znesku.

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Poslovna Banka IN

Prijava za komitente Intese Sanpaolo Bank.

Ena bremenitev vašega transakcijskega računa v skupnem znesku vseh plačilnih transakcij, oddobritev več računov prejemnikov plačil.

Enostavnejše izplačilo plač, dividend in ostalih osebnih prejemkov.

Na izpisku, ki ga prejmete, so podatki o posamičnih plačilih zakriti.

Množična kreditna plačila izvršujete po pravilih SEPA sheme za kreditna plačila.

Plačila v skupnem znesku

Če imate pri Intesi Sanpaolo Bank odprt transakcijski račun, se o poslovanju z množičnimi kreditnimi plačili dogovorite s svojim skrbnikom.


Poslovanje z množičnimi kreditnimi plačili

Za poslovanje z množičnimi kreditnimi plačili ni potrebno skleniti poslovnega razmerja z banko.

Z množičnimi kreditnimi plačili poslujete prek Poslovne Banke IN, skladno s standardom ISO 20022 XML.

Če na dan izvršitve množičnega plačila na transakcijskem računu nimate kritja za plačilo vseh nalogov v paketu, paket plačil v celoti zavrnemo. 

Vse kar morate vedeti o množičnem kreditnem plačilu

Kaj je množično kreditno plačilo?

Množično kreditno plačilo je plačilo, ki je izvršeno v breme transakcijskega računa plačnika v skupnem znesku, za vsak individualno določeni znesek pa je odobrenih več transakcijskih računov enega ali več prejemnikov plačila. Množična kreditna plačila se izvršujejo po pravilih delovanja sheme SEPA za kreditna plačila.

Za kakšen namen se uporablja množično kreditno plačilo?

Množična plačila nadomeščajo plačilni instrument direktna odobritev, ki se je uporabljal za plačila plač, pokojnin, dividend in združujejo še plačilne transakcije v valuti EUR in plačilne transakcije, ki se izvršijo v države članice EU in EEA.

Kako lahko uredite poslovanje z množičnimi kreditnimi plačili?

Če imate pri naši banki že odprt transakcijski račun se za ureditev poslovanja z množičnimi kreditnimi plačili dogovorite z vašim skrbnikom.

Če pa z našo banko poslovno še ne sodelujete, se zglasite v vam najbližji poslovalnici banke. Če želite, da posebej za vas pripravimo ponudbo, nam posredujte naročilo  ponudbe. Na podlagi posredovanih podatkov vam bomo pripravili ponudbo za poslovno sodelovanje z našo banko.

Kaj potrebujem za izvrševanje množičnih kreditnih plačil?

Poslovati morate elektronsko prek Poslovne Banke IN in poznati standard ISO standard 20022 xml.

V katerem standardu lahko poslujem z množičnimi kreditnimi plačili?

Skladno z Uredbo (EU) št. 260/2012 o uvajanju tehničnih in poslovnih zahtev za kreditne prenose in direktne obremenitve v eurih in o spremembi Uredbe (ES) št. 924/2009 oz. Uredbo (EU) št. 248/2014 o spremembi Uredbe št. 260/2012 v zvezi s prehodom na kreditne prenose in direktne bremenitve po vsej Uniji je po 1.8.2014 obvezna uporaba ISO 20022 xml za izmenjavo podatkov o kreditnih plačilih na ravni komitent - banka. 
V standardu ZBSXML ni več možno poslovati.


 

Kako se dogovorite za poslovanje z množičnimi kreditnimi plačili?

V poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank:

Zemljevid poslovalnic

Prek Poslovne Banke IN:
 

Poslovna Banka IN