Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Primerjajte kartice

Poiščite kartico, ki bo najbolj ustrezala vašim željam in pričakovanjem.

Kartica ni vezana na transakcijski račun in je na voljo tudi nekomitentom.

Uporabite lahko toliko, kot ste predhodno naložili na predplačniški račun, znesek plačila pa se takoj poravna iz sredstev na kartici.

Možnost spremljanja porabe in prometa v spletni in mobilni Banki IN.

Varno spletno plačevanje s storitvijo Verified By Visa.

Sodobno in varno brezgotovinsko poslovanje

Nakup ali dvig gotovine potrdite z vnosom številke PIN.

MOJA Activa Visa

Namenjena je vsem, ki želite varno in udobno nakupovati, ob tem pa imeti popoln nadzor nad porabo. Primerna je za komitente in nekomitente Intese Sanpaolo Bank.

Izdaja kartice MOJA Activa Visa:

10 EUR

Mesečno nadomestilo za uporabo Mobilne denarnice Wave2Pay:

1 EUR na mesec

 

Dvig gotovine na bankomatih skupine Intesa Sanpaolo Bank:

brezplačno


Uporaba kartice Moja Activa Visa

Možnost večkratnega nalaganja sredstev na kartični račun.

Z uporabo Mobilne denarnice Wave2Pay imate ažuren pregled nad prometom in stanjem na kartici.

VEČ

SMS obveščanje o prometu po karticah.

VEČ

Nalaganje sredstev z internim nalogom iz TRR, odprtega pri Intesi Sanpaolo Bank, v poslovalnicah z nakazilom UPN naloga iz TRR drugih bank.

Najvišji znesek posameznega nakazila sredstev v višini 5.000 EUR.

Izgubo ali krajo kartice takoj prijavite na telefonsko številko 00 386 05 666 1256.

Vse, kar morate vedeti o predplačniški kartici MOJA Activa Visa

Kdo je lahko imetnik predplačniške kartice MOJA Activa Visa?

Imetnik predplačniške kartice MOJA Activa Visa je lahko vsaka fizična oseba, ki je dopolnila 15 let, je Banki predložila Vlogo za izdajo predplačilne kartice in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja s predplačniško kartico MOJA Activa Visa. Transakcijski račun odprt pri Intesi Sanpaolo Bank ni pogoj za izdajo predplačniške kartice.

Kje se lahko seznanim s stroški, ki jih imam s predplačniško kartico MOJA Activa Visa?

Vse stroške v zvezi s predplačniško kartico MOJA Activa Visa si lahko ogledate v Tarifi.pdf ali se o njih seznanite  v naših poslovalnicah.

Imam vprašanje v zvezi s predplačniško kartico MOJA Activa Visa, koga naj pokličem?

Svetujemo vam, da za odgovore na vprašanja v zvezi s predplačniško kartico MOJA Activa Visa pokličete Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank, tel. 080 13 18  ali se obrnete na katerokoli našo poslovalnico.

Vaša vprašanja pa lahko tudi pošljete na elektronski naslov
info@intesasanpaolobank.si, od koder vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Kakšno dokumentacijo moramo priložiti za pridobitev predplačniške kartice MOJA Activa Visa?

Osnovna dokumentacija za imetnika transakcijskega računa fizičnih oseb ali imetnika drugega bančnega produkta pri Intesi Sanpaolo Bank:

 • izpolnjena vloga za izdajo predplačniške kartice MOJA Activa Visa;

Osnovna dokumentacija za nekomitente:

 • veljaven identifikacijski dokument (osebna izkaznica ali potni list),
 • potrdilo o davčni številki,
 • izpolnjena vloga za izdajo predplačniške kartice MOJA Activa Visa.

Kako se uporablja predplačniška kartica MOJA Activa Visa?

Ob prevzemu predplačniške kartice MOJA Activa Visa prejmete štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih. Poleg tega prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v skladu z višino stanja na kartičnem računu. Za obveznosti, ki izhajajo iz poslovanja s to kartico, ste bremenjeni na kartičnem računu dnevno oz. na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča z izpiskom po elektronski pošti ter preko elektronskega bančništva.  

Kje dobim informacijo o prometu in stanju sredstev na MOJI predplačniški kartici Activa Visa?

Imetniki predplačniške kartice MOJA Activa Visa so o stanju denarnih sredstev na kartičnem računu obveščeni preko:

 • elektronske pošte (enkrat mesečno uporabnik kartice prejeme izpis prometa s kartico in stanje sredstev),
 • Banke IN in Mobilne Banke IN (preko aplikacij Banka IN in Mobilna Banka IN lahko uporabniki pregledujejo promet po kartici in stanje sredstev),
 • bankomatov (imetnik kartice lahko pregleduje stanje sredstev na vseh bankomatih Intese Sanpaolo Bank in nekaterih bankomatih drugih bank, ki to storitev omogočajo).

 

Ali je na prodajnih mestih določen najnižji in najvišji znesek plačila?

V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata. Pri predplačniški kartici MOJA Activa Visa je najvišji znesek odvisen od višine razpoložljivega dobroimetja na kartičnem računu.

Kako se izvršujejo plačila pri karticah z limitom?

Ob prevzemu predplačniške kartice MOJA Activa Visa prejmete obvestilo o višini limitov porabe in dnevnega limita za dvig gotovine. Če vam tako postavljeni limiti ne ustrezajo, se o višini limita lahko dogovorite z osebnim bančnikom oz. uredite spremembo v katerikoli poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Plačila s posamezno plačilno kartico se lahko opravljajo do višine limita, določenega za porabo.

Kaj predplačniška kartica MOJA Activa Visa omogoča in kje se uporablja?

Predplačniška kartica MOJA Activa Visa je večfunkcionalna mednarodna predplačniška kartica, ki omogoča varen nakup blaga in storitev na prodajnih mestih ter dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in v tujini. Kartica se v Sloveniji sprejema pod blagovno znamko Activa in Visa, v svetu pa preko blagovne znamke Visa ter na bankomatih tudi pod blagovno znamko PLUS. S predplačilnimi karticami MOJA Activa Visa  lahko imetniki opravljajo svoje nakupe tudi na spletu in ostalih prodajnih mestih kjer kartica ni prisotna (kataloška prodaja, hotelske rezervacije idr.).

Kaj je kartična varnostna številka CVC?

Card Verification Value Code ali CVV2 koda je posebna trimestna številka, zapisana ob podpisnem traku na hrbtni strani kartice, uporablja se predvsem pri spletnih nakupih. Za varnejše poslovanje s CVV2-varnostno kodo veljajo enaka varnostna priporočila kot za hrambo ostalih podatkov predplačilne kartice in PIN kode.

Kako se s predplačniško kartico posluje na spletu?

Predplačniška kartica MOJA Activa Visa omogoča poslovanje tudi na spletu. Predplačniško kartico lahko uporabljate na vseh spletnih prodajnih mestih z oznakami Activa, Visa in ˝Verified by Visa˝. Imetnik kartice lahko izbira med dvema načinoma uporabe kartice na internetu, in sicer: 

 • poslovanje na spletu z uporabo celotne 16-mestne številke kartice (PAN) odtisnjene na sprednji strani kartice in 3-mestne CVV2 kode (Card Verification Value Code) odtisnjene na hrbtni strani kartice ob podpisnem traku ter
 • poslovanje na spletu z uporabo sistema ˝Verified by Visa˝, ki je pomembna novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice in CVV2 kodo, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo OTP čitalnika ustvari mikroprocesorska kartica.

Če želite pri spletnem poslovanju uporabljati storitev ˝Verified by Visa˝ morate svojo predplačniško kartico registrirati na spletni strani Activa.

V spletnih trgovinah, ki so podprte s storitvijo ˝Verified by Visa˝ se pri plačilu s predplačniško kartico poleg številke kartice vpiše tudi enkratno varno geslo (8 mestno številko), ki ga imetniki generirajo s prenosnim OTP čitalnikom in se uporablja kot elektronski podpis.

OTP čitalnik je enak tistemu, ki ga uporabniki Banke IN in poslovnega i-Neta uporabljajo za prijavo v spletno banko. Ostali imetniki predplačniških kartic lahko prenosni OTP čitalnik kupijo v vseh poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank. Izdaja prenosnega OTP čitalnika se zaračuna skladno z veljavno Tarifo Banke Intesa Sanpaolo d. d. (poglavje VIII., točka 1.2.2).

Zakaj je predplačniška Activa Visa pametna kartica?

Plačilne kartice Activa Maestro, Activa Mastercard in Activa Visa so pametne kartice, ki upoštevajo vse najnovejše zahteve Mastercarda in Vise. Vse o pametnih karticah si lahko preberete na spletni strani Activa.si .

Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

Če posamezno plačilo ni bilo opravljeno v evrih, se znesek iz tuje valute v evre vedno preračuna na podlagi posebej določenih Mastercard oz. Visa menjalniških tečajev, ki so veljavni na dan obračuna v tujini.

Kaj lahko za varno plačevanje s plačilno kartico storim sam?

Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

 • ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
 • bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVV2-kode,
 • če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
 • kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
 • s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih; tudi kadar plačujete, jo imejte pred očmi,
 • pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
 • ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
 • na spletnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
 • na prodajnih mestih in bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.

Kako lahko nakazujem sredstva na MOJO predplačniško kartico Activa Visa?

Imetnik kartice lahko sredstva na kartico nalaga z različnimi plačilnimi instrumenti, in sicer:

Nakazilo se izvede na račun Intese Sanpaolo Bank, odprt pri Banki Slovenije preko sklica z modulom 11. Številka računa in sklic sta navedena na hrbtni strani predplačilne kartice.

Imetniki predplačilne kartice, ki je hkrati uporabnik aplikacije Banke IN ali Mobilne Banke IN lahko najhitreje opravi nakazilo sredstev na kartico neposredno na spletni strani Banke IN ali preko mobilne aplikacije Mobilna Banka IN. Postopek nakazila za posamezno aplikacijo je preprost in je opisan v nadaljevanju:

 • Banka IN: V zavihku »Kartice« izberemo »Moje kartice«, izberemo predplačniško kartico MOJA Activa Visa in v meniju »Storitve na kartici« izberemo »Prenos sredstev na račun kartice«.
 • Mobilna Banka IN: V pregledu »Kartice« izberemo predplačniško kartico MOJA Activa Visa  in v meniju storitev izberemo »Prenos sredstev na račun kartice«.

S katerimi plačilnimi karticami se lahko registriram na PayPal in kje dobim aktivacijsko kodo?

Registracija na PayPal je možna z naslednjimi plačilnimi karticami Banke Koper:

 • Activa Mastercard (navadna, zlata in poslovna),
 • Activa Visa (navadna, zlata in poslovna),
 • predplačniška MOJA Activa Visa in
 • poslovna debetna kartica Activa Visa.

Aktivacijsko kodo za PayPal račun dobite v pregledu prometa plačilne kartice s katero ste se registrirali na PayPal. Aktivacijska koda je zapisana v besedilu namena transakcije, ki ste jo opravili ob registraciji na primer »EL-PP*1234CODE«. Znesek transakcije za katerega ste bremenjeni ob registraciji je praviloma nizek, in sicer 1,00 EUR ali 1,50 EUR. Pomembno je, da ima imetnik pri registraciji na PayPal razpoložljiva sredstva na transakcijskem računu ali predplačilni kartici oziroma prost limit na kreditni kartici, v nasprotnem primeru registracija na PayPal ni možna.

Vse ostale informacije glede storitev PayPal dobite na spletni strani https://www.paypal.com/si .

Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

Plačilne kartice Intese Sanpaolo Bank imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/19« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2019, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15. 3. 2019 naprej.

Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Intese Sanpaolo Bank je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

 • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
 • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
 • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
 • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.