• Na voljo ni predlogov.

Kjer je pot, tam je cilj.

Spoznajte Upravo in Nadzorni svet Intese Sanpaolo Bank.

Uprava in nadzorni svet

Vodstvo banke

Inteso Sanpaolo Bank odlikuje multikulturnost vodenja in upravljanja na vseh ravneh poslovanja.

Uprava

 • Jozef Kausich, predsednik uprave
 • Irena Džaković, članica uprave - odgovorna za področje upravljanja s tveganji
 • Ivan Ivičić, član uprave - odgovoren za področje poslovne mreže
 • Drago Kavšek, član uprave - odgovoren za področje malih, srednjih in velikih podjetij

Nadzorni svet

 • Giancarlo Miranda, predsednik nadzornega sveta
 • Alessio Cioni, namestnik predsednika
 • Andrea Pavlović, članica
 • Amina Carnabuci, članica
 • Andrea Tondo, član
 • Miroslav Halužan, član
 • Antonio Bergalio, član

Jozef Kausich, predsednik uprave

Jozef Kausich prihaja iz VUB banke, članice skupine Intesa Sanpaolo in druge največje banke na Slovaškem, kjer je vrsto let zasedal položaj člana uprave in izvršnega direktorja oddelka za korporativno bančništvo. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Bratislavi. Od leta 2005 je bil član uprave in izvršni direktor oddelka za korporativno bančništvo v VUB Banki. V času njegovega mandata je poslovno bančništvo doseglo pomembne dosežke, saj je VUB Banka danes vodilna slovaška banka na večini področij poslovanja z gospodarskimi družbami. V tem obdobju je bil tudi član nadzornega sveta družb VUB Leasing in VUB Factoring. Predhodno je pridobival delovne izkušnje v različnih pomembnih finančnih in bančnih institucijah. Jozef Kausich je s februarjem 2018 nastopil mandat predsednika uprave Intese Sanpaolo Bank.

Foto Jozef Kausich

Irena Džaković, članica uprave, odgovorna za področje upravljanja s tveganji

Mesto članice uprave takratne Banke Koper je zasedla junija 2014. Svojo poslovno pot je začela v gospodarski družbi Company 22 d.o.o. v Beogradu, kjer je pokrivala različne poslovne funkcije. Kmalu po tem je stopila v svet bančništva, v katerem deluje vse od leta 1997. Na vodstvenih položajih je opravljala naloge ocenjevanja poslovnih načrtov, investicijskih projektov ter kreditnih predlogov za mala, srednja in velika podjetja ter javne ustanove, ocenjevanja kreditnega portfelja različnih družb in tveganj, izterjave idr. V Slovenijo je prišla iz ukrajinske banke Pravex, kjer je delovala kot namestnica uprave.

Foto Irena Džaković

Ivan Ivičić, član uprave, odgovoren za področje poslovne mreže

Mesto člana uprave v Intesi Sanpaolo Bank v Sloveniji je zasedel julija 2017. Svojo dolgoletno pot v bančništvu je pričel leta 1996 v Hrvaški narodni banki v Zagrebu. Leta 2000 se je zaposlil v Privredni Banki Zagreb, članici skupine Intesa Sanpaolo, kjer je opravljal številne izvršne funkcije na področju razvoja produktov in širitvi poslovne mreže. Med letoma 2007 in 2010 je sprejel izziv v tujini kot član uprave in poslovni direktor v ruski hčerinski banki ZAO Banca Intesa (bivša KMB Bank). Svojo poslovno pot je zatem nadaljeval na sedežu mednarodne divizije hčerinskih bank Intese Sanpaolo v Milanu, kjer je pokrival vodilne funkcije na področju marketinga in prodaje, razvoja kartičnega poslovanja ter potrošniških financ. Pred prihodom v takratno Banko Koper je v okviru Divizije vodil in koordiniral poslovno strategijo za segment prebivalstva in malega gospodarstva za 10 hčerinskih bank.

Foto Ivan Ivičić

Drago Kavšek, član uprave, odgovoren za področje malih, srednjih in velikih podjetij

Pred prihodom v Inteso Sanpaolo Bank je bil član uprave za finančno področje v družbi Mercator, kjer je med letoma 2012 in 2016 vodil največje finančno prestrukturiranje družbe. Od leta 2010 do 2012 je bil predsednik uprave v podjetju Fructal, pred tem pa tri leta vodil finance in računovodstvo, kjer je skrbel za finančno sanacijo podjetja. Od leta 2001 do 2007 bil zaposlen v družbi Publikum, kjer je skrbel za korporativne finance. Leta 2014 je na Finančni konferenci, ki ga organizirata časnik Finance in Ljubljanska borza, prejel naziv Najfinančnik leta za dosežke pri prestrukturiranju družbe Mercator. Od julija 2017 je član uprave za področje gospodarskih družb v Intesi Sanpaolo Bank.

Foto Drago Kavšek

Organizacijska struktura

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

 • klici iz Slovenije: 080 13 18
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

 • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
 • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Da bi vam omogočili boljšo uporabniško izkušnjo, na spletnih straneh Intese Sanpaolo Bank uporabljamo piškotke. Njihove nastavitve lahko urejate s klikom na "Uredi nastavitve". Za podrobnejše informacije pa obiščite spletno stran Politika piškotkov.