• Na voljo ni predlogov.

Izbrana dejanja za dobrobit naših deležnikov

Družbena odgovornost Intese Sanpaolo Bank je najbolj vidna tam,
kjer domujejo izboljšave, razvoj in prihodnost.

Družbena odgovornost

Delujemo globalno in lokalno

Intesa Sanpaolo Bank posluje v okviru mednarodne bančne skupine Intesa Sanpaolo, ki je še posebej močno zavezana k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju.
Odkrijte prizadevanja Skupine na mednarodni ravni (http://www.group.intesasanpaolo.com) in Intese Sanpaolo Bank v Sloveniji na štirih izbranih področjih družbe in gospodarstva.

Delujemo globalno in lokalno

Naši zaposleni so naša moč

Zaposleni Intese Sanpaolo Bank so deležni številnih pobud in ugodnosti, ki izhajajo iz lokalnih in mednarodnih programov delodajalca. Aktivnosti potekajo tako znotraj kot tudi izven delovnega časa:

- fleksibilen delovni čas
- lokalni družabni dogodki za zaposlene in otroke ob koncu leta
- mednarodni športni dogodki za zaposlene in otroke med letom
- pobude za krepitev zdravja na delovnem mestu
- mednarodni program zdravstvenega varstva
- organizirani izleti in potovanja v okviru bančne branže
- tedenska rekreacija za zaposlene
- organizirani treningi pred večjimi športnimi dogodki
- najem počitniških apartmajev v okviru Skupine
- program prostovoljstva v okviru delovnega časa

Pisane tekaške copate zaposlenih na treningu

Inovacije in zboljšave za optimalno izkušnjo strank

V Intesi Sanpaolo Bank gradimo zadovoljstvo strank na več ravneh poslovanja. Na ta način izboljšujemo kakovost svojih storitev in razvijamo obojestransko uspešno sodelovanje:

- sistematično spremljanje zadovoljstva strank
- večkanalno bančno poslovanje po vsakokratni izbiri stranke
- inovativne bančne rešitve v poslovalnicah in na daljavo

Projekt Posluh 100 % je namenjen boljšemu poznavanju strank, njihovih potreb, želja in pričakovanj. Prisluhnemo lahko na več načinov: prek vprašanj, telefonskih in spletnih anket, mnenj, predlogov, pritožb in pohval.

Projekt Digical zaobjema razvoj večkanalnega bančnega poslovanja s poudarkom na digitalnih bančnih rešitvah na eni strani in naprednimi bančnimi poslovalnicami na drugi, vse v smeri čim boljše uporabniške izkušnje za stranko.

Ženska s tablico in prenosnikom

Pobude za večjo finančno pismenost mladih

Finančno opismenjevanje mladih je le eden od izobraževalnih programov Intese Sanpaolo, ki poteka v sodelovanju s torinskim Muzejem varčevanja in v okviru katerega Intesa Sanpaolo Bank vsako leto organizira poučne delavnice za otroke.

Delavnice nosijo ime »Odločitev je tvoja« (It´s up to you) in so namenjene učencem višjih razredov osnovnih šol. Vsakokrat jih spremlja tudi simbol modrega delfina s sporočilom "Plavam v plavem, razmišljam pa modro".

Izobraževanja vodi in izvaja skupina 16-ih usposobljenih prostovoljk in prostovoljcev, ki so v Intesi Sanpaolo Bank zaposleni na razlićnih področjih poslovanja. Nazadnje so izpeljali 35 delavnic na različnih osnovnih šolah po Sloveniji.

Otroci v šolski knjižnici

Spodbujamo prehod v krožno gospodarstvo

Krožno gospodarstvo je alternativni model poslovanja, katerega namen je uresničevati gospodarsko rast na podlagi smotrne porabe omejenih virov in s tem celostno skrbeti za obnovo naravnega kapitala družbe. Krožno gospodarstvo je več kot industrija, ki ne proizvaja odpadkov. Upošteva namreč več vidikov poslovanja - okoljskega, ekonomskega in socialnega.

Intesa Sanpaolo je edina bančna skupina na svetu, ki sodeluje s fundacijo Ellen Macarthur pri financiranju poslovnih idej in modelov, ki po eni strani pomagajo preoblikovati klasično industrijo, po drugi pa spodbujajo naložbe v smeri krožnega gospodarstva.

Intesa Sanpaolo Bank je podpornik pobud za razvoj krožnega gospodarstva na ravni Slovenije. Za slednjo krožno gospodarstvo predstavlja priložnost, da postane krožno naravnana družba, pridobi novo konkurenčno prednost in postane referenčna država na področju trajnostnega življenja in razvoja v Evropi.

Poslovneža v sodobnem industrijskem obratu

S posluhom za trajnostni razvoj tudi pri vzajemnih skladih

Med pestro ponudbo skladov Eurizon, ki jih ekskluzivno tržimo v Sloveniji, je tudi EF Sustainable Global Equity, novi delniški sklad s potrjeno kakovostjo, ki je usmerjen v trajnostno naravnana podjetja.

Sklad je primeren za vlagatelje, ki želijo varčevati v razpršenem globalnem delniškem trgu in ki so pripravljeni sprejeti višje tveganje za potencialno pričakovane višje donose.

Planet Zemlja
Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Da bi vam omogočili boljšo uporabniško izkušnjo, na spletnih straneh Intese Sanpaolo Bank uporabljamo piškotke. Njihove nastavitve lahko urejate s klikom na "Uredi nastavitve". Za podrobnejše informacije pa obiščite spletno stran Politika piškotkov.