• Na voljo ni predlogov.

Le malo nepozornosti in prazniki se lahko sprevržejo v nočno moro – prav tako, kot se lahko zaradi nepazljive uporabe spleta, življenje obrne na glavo. 

Spletne nevarnosti pa najtežje prepoznajo prav otroci in mladostniki, ki se mnogih pasti še ne zavedajo. 
Ker pa so njihova življenja vse bolj povezana z internetom in novimi uporabniškimi napravami, je toliko bolj pomembno, da jih ozaveščamo o nevarnostih, ki jim ob tem pretijo.

V Sloveniji tovrstne dejavnosti izvaja Zavod Varni internet, ki ga bomo v Intesi Sanpaolo Bank tudi letos finančno podprli z denarjem, običajno namenjenim poslovnim darilom. 

 

 

V Banki smo letos še okrepili naše aktivnosti na področju ozaveščanja o kibernetski varnosti. V sklopu projekta Finančno opismenjevanje mladih, ki ga skupaj z Muzejem varčevanja iz Torina izvajamo že od leta 2017, smo z bančnimi strokovnjaki za kibernetsko varnost tudi na to temo pripravili delavnice za osnovnošolce. 

 

 

 

Izobraževalne delavnice vodijo zaposleni Intese Sanpaolo Bank, usposobljeni ambasadorji, ki na prilagojen in zabaven način učencem predstavljajo tveganja, povezana z uporabo interneta (npr. zaupnost gesel, prenašanje aplikacij, spletno nakupovanje in podobno). 

Na delavnice se je letos vključilo okoli 500 učencev iz 10 osnovnih šol iz različnih regij.
 

 

opis projekta varni internet


Tudi Zavod Varni internet z različnimi izobraževalnimi programi osvešča o pomenu varne in učinkovite uporabe spleta, tako pri delu in učenju, kot tudi v prostem času in pri sporazumevanju. 

Uspešno sodelujejo z več kot 130 osnovnimi in srednjimi šolami po vsej Sloveniji ter drugimi javnimi zavodi in podjetji.   

»Predajamo dragoceno znanje o varni, odgovorni in učinkoviti uporabi spleta, brez katere si življenja v današnji družbi pravzaprav sploh ni več mogoče zamisliti« pravijo.
 

 

Potrebujete pomoč?

Tu smo za vas.

Poiščite ustrezno kontaktno številko:

Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank
vsak delovnik 7:00 - 18:00 in sobota 8:00 - 12:00

  • klici iz Slovenije: 080 13 18
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 838

Servisni center za kartično poslovanje – 24 ur

  • klici iz Slovenije: 05 66 61 256
  • klici iz tujine: 00386 5 66 61 256

Prodaja nepremičnin: 05 66 610 10

Da bi vam omogočili boljšo uporabniško izkušnjo, na spletnih straneh Intese Sanpaolo Bank uporabljamo piškotke. Njihove nastavitve lahko urejate s klikom na "Uredi nastavitve". Za podrobnejše informacije pa obiščite spletno stran Politika piškotkov.