Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Predpis FATCA

Vlada RS in Vlada Združenih držav Amerike sta 2. junija 2014 podpisali Sporazum o izboljšanju spoštovanja davčnih predpisov na mednarodni ravni in izvajanju FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) oziroma Zakon o spoštovanju davčnih predpisov v zvezi z računi v tujini.

Namen FATCA je preprečevanje davčnih utaj davčnih zavezancev ZDA iz premoženja, naloženega na finančnih računih oziroma v podjetjih izven ZDA.

Po zahtevah iz sporazuma moramo finančne inštitucije s 01.07.2014 v Sloveniji identificirati stranke in evidentirati, ali so davčni zavezanci ZDA ali ne, in nato poročati slovenskim davčnim organom, ki bodo nato poročali davčni upravi ZDA (IRS - Internal Revenue Service), informacije o premoženju tistih strank, ki bodo opredeljene kot davčni zavezanci ZDA.

Davčna pravila ZDA narekujejo, da se postopek identificiranja komitentov z namenom opredelitve davčnega rezidentstva izvede za vse osebe (tudi državljane Slovenije), zato bomo od 01.07.2014 komitente prosili, da se pisno opredelijo glede davčne rezidence. 

Pred prvo sklenitvijo ene izmed spodaj navedenih pogodb bomo komitenta prosili za podpis izjave o davčni rezidenci. V primeru zavrnitve podpisa izjave banka ne bo mogla skleniti poslovnega razmerja. Te pogodbe so:

ZA FIZIČNE OSEBE: ZA PRAVNE OSEBE:
 
 


Za sodelovanje v FATCA sistemu se je Intesa Sanpaolo Bank registrirala pri davčni upravi ZDA s statusom "Poročevalska tuja finančna institucija po modelu 1" in pridobila FATCA identifikacijsko številko GIIN D9I1IN.00044.ME.705.

V primeru, da posamezna finančna institucija ne bi sodelovala v FATCA sistemu, bo podvržena posebni FATCA obdavčitvi v višini 30 % na vsa obdavčljiva plačila iz ZDA, ne glede na to, ali bo prejemnik plačila finančna institucija sama ali bodo prejemniki plačila njene stranke.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko: info@intesasanpaolobank.si

vse kar moram vedeti o PREDPISu FATCA