Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


Predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron

Z novim načinom plačevanja bo vaš nakup varnejši.
 
S predplačilno
kartico, ki je v svetu znana kot prepaid kartica, za nakupe porabite le toliko denarnih sredstev, kolikor jih nanjo naložite.
  
 
 
  

GLAVNE PREDNOSTI:

 • varno spletno nakupovanje  - ni vezana na transakcijski račun,
 • primerno za počitnice v tujini - uporaba kot nadomestilo gotovine,
 • visoka zaščita pri izgubi ali kraji kartice - na kartici samo toliko kot smo si naložili,
 • primerna za najstnike (nad 15 let) - za žepnino,
 • enostavnejši nadzor nad razpoložljivimi sredstvi in porabo,
 • večkratno nalaganje sredstev.

OSNOVNE LASTNOSTI:

 • za komitente ali nekomitente,
 • bremenitev računa je takojšnja - enostavno upravljanje z denarnimi sredstvi,
 • podpira storitev Veryfied by Visa,
 • priporočena uporaba izključno na POS terminalih - visoka stopnja varnosti,

 • z novo MOJA Activa Visa Electron kartico lahko plačujete brezstično (znak za brezstičnost se nahaja na sprednji strani kartice) na prodajnih mestih, ki imajo POS terminale, označene z znakom za brezstično poslovanje,
 • za aktivacijo brezstične funkcionalnosti je potrebno najprej opraviti uspešno stično transakcijo na bankomatu ali POS terminalu.

Vse kar morate vedeti o predplačilni kartici Moja Activa Visa Electron

 • Kdo je lahko imetnik predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron?

  Imetnik predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron je lahko vsaka fizična oseba, ki je dopolnila 15 let, je Banki predložila Vlogo za izdajo predplačilne kartice in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron. Transakcijski račun odprt pri Intesi Sanpaolo Bank ni pogoj za izdajo predplačilne kartice.

 • Kje se lahko seznanim s stroški, ki jih imam s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron?

  Vse stroške v zvezi s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron si lahko ogledate v Tarifi.pdf ali se o njih seznanite  v naših poslovalnicah.

 • Imam vprašanje v zvezi s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron, koga naj pokličem?

  Svetujemo vam, da za odgovore na vprašanja v zvezi s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron pokličete Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank, tel. 080 13 18  ali se obrnete na katerokoli našo poslovalnico.

  Vaša vprašanja pa lahko tudi pošljete na elektronski naslov
  info@intesasanpaolobank.si, od koder vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 • Kakšno dokumentacijo moramo priložiti za pridobitev predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron?

  Osnovna dokumentacija za imetnika transakcijskega računa fizičnih oseb ali imetnika drugega bančnega produkta pri Intesi Sanpaolo Bank:

  • izpolnjena vloga za izdajo predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron;

  Osnovna dokumentacija za nekomitente:

  • veljaven identifikacijski dokument (osebna izkaznica ali potni list),
  • potrdilo o davčni številki,
  • izpolnjena vloga za izdajo predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron.
 • Kako se uporablja predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron?

  Ob prevzemupredplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron prejmete štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih. Poleg tega prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v skladu z višino stanja na kartičnem računu. Za obveznosti, ki izhajajo iz poslovanja s to kartico, ste bremenjeni na kartičnem računu dnevno oz. na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča z izpiskom po elektronski pošti ter preko elektronskega bančništva.  

 • Kje dobim informacijo o prometu in stanju sredstev na MOJI predplačilni kartici Activa Visa Electron?

  Imetniki predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron so o stanju denarnih sredstev na kartičnem računu obveščeni preko:

  • elektronske pošte (enkrat mesečno uporabnik kartice prejeme izpis prometa s kartico in stanje sredstev),
  • Banke IN in Mobilne Banke IN (preko aplikacij Banka IN in Mobilna Banka IN lahko uporabniki pregledujejo promet po kartici in stanje sredstev),
  • bankomatov (imetnik kartice lahko pregleduje stanje sredstev na vseh bankomatih Intese Sanpaolo Bank in nekaterih bankomatih drugih bank, ki to storitev omogočajo).

   

 • Ali je na prodajnih mestih določen najnižji in najvišji znesek plačila?

  V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata. Pri predplačilni kartici MOJA Activa Visa Electron je najvišji znesek odvisen od višine razpoložljivega dobroimetja na kartičnem računu.

 • Kako se izvršujejo plačila pri karticah z limitom?

  Ob prevzemu predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron prejmete obvestilo o višini limitov porabe in dnevnega limita za dvig gotovine. V kolikor vam tako postavljeni limiti ne ustrezajo, se o višini limita lahko dogovorite z osebnim bančnikom oz. uredite spremembo v katerikoli poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Plačila s posamezno plačilno kartico se lahko opravljajo do višine limita, določenega za porabo.

 • Kaj predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron omogoča in kje se uporablja?

  Predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron je večfunkcionalna mednarodna predplačilna kartica, ki omogoča varen nakup blaga in storitev na prodajnih mestih ter dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in v tujini. Kartica se v Sloveniji sprejema pod blagovno znamko Activa in Visa Electron, v svetu pa preko blagovne znamke Visa Electron ter na bankomatih tudi pod blagovno znamko PLUS. S predplačilnimi karticami MOJA Activa Visa Electron lahko imetniki opravljajo svoje nakupe tudi na spletu in ostalih prodajnih mestih kjer kartica ni prisotna (kataloška prodaja, hotelske rezervacije idr.).

 • Kaj je kartična varnostna številka CVC?

  Card Verification Value Code ali CVV2 koda je posebna trimestna številka, zapisana ob podpisnem traku na hrbtni strani kartice, uporablja se predvsem pri spletnih nakupih. Za varnejše poslovanje s CVV2-varnostno kodo veljajo enaka varnostna priporočila kot za hrambo ostalih podatkov predplačilne kartice in PIN kode.

 • Kako se s predplačilno kartico posluje na internetu?

  Predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron omogoča poslovanje tudi na internetu. Predplačilno kartico lahko uporabljate na vseh spletnih prodajnih mestih z oznakami Activa, Visa Electron ter ˝Verified by Visa˝. Imetnik kartice lahko izbira med dvema načinoma uporabe kartice na internetu, in sicer: 

  • poslovanje na internetu z uporabo celotne 16-mestne številke kartice (PAN) odtisnjene na sprednji strani kartice in 3-mestne CVV2 kode (Card Verification Value Code) odtisnjene na hrbtni strani kartice ob podpisnem traku ter
  • poslovanje na internetu z uporabo sistema ˝Verified by Visa˝, ki je pomembna novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice in CVV2 kodo, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo OTP čitalnika ustvari mikroprocesorska kartica.

  V kolikor želite pri internetnem poslovanju uporabljati storitev ˝Verified by Visa˝ morate svojo predplačilno kartico registrirati na spletni strani Activa.

  V spletnih trgovinah, ki so podprte s storitvijo ˝Verified by Visa˝ se pri plačilu s predplačilno kartico poleg številke kartice vpiše tudi enkratno varno geslo (8 mestno številko), ki ga imetniki generirajo s prenosnim OTP čitalnikom in se uporablja kot elektronski podpis.

  OTP čitalnik je enak tistemu, ki ga uporabniki Banke IN in poslovnega i-Neta uporabljajo za prijavo v spletno banko. Ostali imetniki predplačilnih kartic lahko prenosni OTP čitalnik kupijo v vseh poslovalnicah Banke Intesa Sanpaolo. Izdaja prenosnega OTP čitalnika se zaračuna skladno z veljavno Tarifo Banke Intesa Sanpaolo d.d. (poglavje VIII., točka 1.2.2).

 • Zakaj je predplačilna Activa Visa Electron pametna kartica?

  Plačilne kartice Activa Maestro, Activa MasterCard, Activa Visa Electron in Activa Visa so pametne kartice, ki upoštevajo vse najnovejše zahteve MasterCarda in Vise. Vse o pametnih karticah si lahko preberete na spletni strani Activa.si .

 • Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

  Zneski plačilnih transakcij, ki jih banka izvrši v valuti tretjih držav, ki niso članice EMU, se na dan obdelave transakcije v kartičnem sistemu Visa International iz valute plačilne transakcije preračunajo po referenčnem menjalnem tečaju v valuto USD in nato iz valute USD po referenčnem menjalnem tečaju v domačo valuto. Referenčni menjalni tečaj uporabljen pri preračunu je razviden na mesečnem izpisku, ki ga banka pošlje uporabniku kartice.

 • Kaj lahko za varno plačevanje s plačilno kartico storim sam?

  Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

  • ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
  • bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVV2-kode,
  • če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
  • kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
  • s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih; tudi kadar plačujete, jo imejte pred očmi,
  • pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
  • ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
  • na internetnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
  • na prodajnih mestih in bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.
 • Kako lahko nakazujem sredstva na MOJO predplačilno kartico Activa Visa Electron?

  Imetnik kartice lahko sredstva na kartico nalaga z različnimi plačilnimi instrumenti, in sicer:

  Nakazilo se izvede na račun Intese Sanpaolo Bank odprt pri Banki Slovenije preko sklica z modulom 11. Številka računa in sklic sta navedena na hrbtni strani predplačilne kartice.

  Imetniki predplačilne kartice, ki je hkrati uporabnik aplikacije Banke IN ali Mobilne Banke IN lahko najhitreje opravi nakazilo sredstev na kartico neposredno na spletni strani Banke IN ali preko mobilne aplikacije Mobilna Banka IN. Postopek nakazila za posamezno aplikacijo je preprost in je opisan v nadaljevanju:

  • Banka IN: V zavihku »Kartice« izberemo »Moje kartice«, izberemo predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron in v meniju »Storitve na kartici« izberemo »Prenos sredstev na račun kartice«.
  • Mobilna Banka IN: V pregledu »Kartice« izberemo predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron in v meniju storitev izberemo »Prenos sredstev na račun kartice«.

   

 • S katerimi plačilnimi karticami se lahko registriram na PayPal in kje dobim aktivacijsko kodo?

  Registracija na PayPal je možna z naslednjimi plačilnimi karticami Intese Sanpaolo Bank:

  • Activa MasterCard (navadna, zlata in poslovna),
  • Activa Visa (navadna, zlata in poslovna),
  • predplačilna MOJA Activa Visa Electron in
  • Activa Visa Business Electron.

  Aktivacijsko kodo za PayPal račun dobite v pregledu prometa plačilne kartice s katero ste se registrirali na PayPal. Aktivacijska koda je zapisana v besedilu namena transakcije, ki ste jo opravili ob registraciji na primer »EL-PP*1234CODE«. Znesek transakcije za katerega ste bremenjeni ob registraciji je praviloma nizek, in sicer 1,00 EUR ali 1,50 EUR. Pomembno je, da ima imetnik pri registraciji na PayPal razpoložljiva sredstva na transakcijskem računu ali predplačilni kartici oziroma prost limit na kreditni kartici, v nasprotnem primeru registracija na PayPal ni možna.

  Vse ostale informacije glede storitev PayPal dobite na spletni strani https://www.paypal.com/si .

 • Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

  Plačilne kartice Intese Sanpaolo Bank imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

  Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.4.2016 dalje.

 • Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

  Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Intese Sanpaolo Bank je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

  Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

  • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
  • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
  • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
  • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.
 • Kaj je brezstično plačevanje?

  Brezstično poslovanje pomeni plačevanje, pri katerem vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Kartico prislonite na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen.

  Znak za brezstičnost se nahaja na sprednji strani kartice.

 • Kje lahko uporabljate brezstično kartico?

  Na vseh prodajnih mestih, ki imajo POS terminale nadgrajene za plačevanje z brezstičnimi karticami in so označena z znakom za brezstično plačevanje. • Ali je brezstično plačevanje varno?

  Dejstvo je, da ima imetnik kartice več nadzora nad kartico, saj te med plačevanje ne spusti iz rok. Naslednji varnostni mehanizem je limit porabe – večino plačil do 15 EUR boste lahko opravili brez vnosa osebne številke (PIN), kar zmanjša možnost zlorabe in obseg morebitne škode. Plačila zneskov nad 15 EUR pa je treba potrditi z vnosom osebne številke (PIN). Velja samo za nakupe v Sloveniji. V tujini se višina zneska za vnos PIN-a razlikuje.

  Brez strahu. Ni mogoče, da bi imeli kartico v žepu, šli mimo POS-terminala in nevede opravili plačilo. POS-terminal na ta način kartice ne zazna. 
Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
  
Telefon:
 
Vam najbližja poslovalnica:

Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank)
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
  


Vse kar morate vedeti o predplačilni kartici Moja Activa Visa Electron

 • Kdo je lahko imetnik predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron?

  Imetnik predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron je lahko vsaka fizična oseba, ki je dopolnila 15 let, je Banki predložila Vlogo za izdajo predplačilne kartice in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron. Transakcijski račun odprt pri Intesi Sanpaolo Bank ni pogoj za izdajo predplačilne kartice.

 • Kje se lahko seznanim s stroški, ki jih imam s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron?

  Vse stroške v zvezi s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron si lahko ogledate v Tarifi.pdf ali se o njih seznanite  v naših poslovalnicah.

 • Imam vprašanje v zvezi s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron, koga naj pokličem?

  Svetujemo vam, da za odgovore na vprašanja v zvezi s predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron pokličete Kontaktni center Intese Sanpaolo Bank, tel. 080 13 18  ali se obrnete na katerokoli našo poslovalnico.

  Vaša vprašanja pa lahko tudi pošljete na elektronski naslov
  info@intesasanpaolobank.si, od koder vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 • Kakšno dokumentacijo moramo priložiti za pridobitev predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron?

  Osnovna dokumentacija za imetnika transakcijskega računa fizičnih oseb ali imetnika drugega bančnega produkta pri Intesi Sanpaolo Bank:

  • izpolnjena vloga za izdajo predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron;

  Osnovna dokumentacija za nekomitente:

  • veljaven identifikacijski dokument (osebna izkaznica ali potni list),
  • potrdilo o davčni številki,
  • izpolnjena vloga za izdajo predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron.
 • Kako se uporablja predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron?

  Ob prevzemupredplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron prejmete štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih. Poleg tega prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v skladu z višino stanja na kartičnem računu. Za obveznosti, ki izhajajo iz poslovanja s to kartico, ste bremenjeni na kartičnem računu dnevno oz. na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča z izpiskom po elektronski pošti ter preko elektronskega bančništva.  

 • Kje dobim informacijo o prometu in stanju sredstev na MOJI predplačilni kartici Activa Visa Electron?

  Imetniki predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron so o stanju denarnih sredstev na kartičnem računu obveščeni preko:

  • elektronske pošte (enkrat mesečno uporabnik kartice prejeme izpis prometa s kartico in stanje sredstev),
  • Banke IN in Mobilne Banke IN (preko aplikacij Banka IN in Mobilna Banka IN lahko uporabniki pregledujejo promet po kartici in stanje sredstev),
  • bankomatov (imetnik kartice lahko pregleduje stanje sredstev na vseh bankomatih Intese Sanpaolo Bank in nekaterih bankomatih drugih bank, ki to storitev omogočajo).

   

 • Ali je na prodajnih mestih določen najnižji in najvišji znesek plačila?

  V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata. Pri predplačilni kartici MOJA Activa Visa Electron je najvišji znesek odvisen od višine razpoložljivega dobroimetja na kartičnem računu.

 • Kako se izvršujejo plačila pri karticah z limitom?

  Ob prevzemu predplačilne kartice MOJA Activa Visa Electron prejmete obvestilo o višini limitov porabe in dnevnega limita za dvig gotovine. V kolikor vam tako postavljeni limiti ne ustrezajo, se o višini limita lahko dogovorite z osebnim bančnikom oz. uredite spremembo v katerikoli poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Plačila s posamezno plačilno kartico se lahko opravljajo do višine limita, določenega za porabo.

 • Kaj predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron omogoča in kje se uporablja?

  Predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron je večfunkcionalna mednarodna predplačilna kartica, ki omogoča varen nakup blaga in storitev na prodajnih mestih ter dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in v tujini. Kartica se v Sloveniji sprejema pod blagovno znamko Activa in Visa Electron, v svetu pa preko blagovne znamke Visa Electron ter na bankomatih tudi pod blagovno znamko PLUS. S predplačilnimi karticami MOJA Activa Visa Electron lahko imetniki opravljajo svoje nakupe tudi na spletu in ostalih prodajnih mestih kjer kartica ni prisotna (kataloška prodaja, hotelske rezervacije idr.).

 • Kaj je kartična varnostna številka CVC?

  Card Verification Value Code ali CVV2 koda je posebna trimestna številka, zapisana ob podpisnem traku na hrbtni strani kartice, uporablja se predvsem pri spletnih nakupih. Za varnejše poslovanje s CVV2-varnostno kodo veljajo enaka varnostna priporočila kot za hrambo ostalih podatkov predplačilne kartice in PIN kode.

 • Kako se s predplačilno kartico posluje na internetu?

  Predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron omogoča poslovanje tudi na internetu. Predplačilno kartico lahko uporabljate na vseh spletnih prodajnih mestih z oznakami Activa, Visa Electron ter ˝Verified by Visa˝. Imetnik kartice lahko izbira med dvema načinoma uporabe kartice na internetu, in sicer: 

  • poslovanje na internetu z uporabo celotne 16-mestne številke kartice (PAN) odtisnjene na sprednji strani kartice in 3-mestne CVV2 kode (Card Verification Value Code) odtisnjene na hrbtni strani kartice ob podpisnem traku ter
  • poslovanje na internetu z uporabo sistema ˝Verified by Visa˝, ki je pomembna novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice in CVV2 kodo, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo OTP čitalnika ustvari mikroprocesorska kartica.

  V kolikor želite pri internetnem poslovanju uporabljati storitev ˝Verified by Visa˝ morate svojo predplačilno kartico registrirati na spletni strani Activa.

  V spletnih trgovinah, ki so podprte s storitvijo ˝Verified by Visa˝ se pri plačilu s predplačilno kartico poleg številke kartice vpiše tudi enkratno varno geslo (8 mestno številko), ki ga imetniki generirajo s prenosnim OTP čitalnikom in se uporablja kot elektronski podpis.

  OTP čitalnik je enak tistemu, ki ga uporabniki Banke IN in poslovnega i-Neta uporabljajo za prijavo v spletno banko. Ostali imetniki predplačilnih kartic lahko prenosni OTP čitalnik kupijo v vseh poslovalnicah Banke Intesa Sanpaolo. Izdaja prenosnega OTP čitalnika se zaračuna skladno z veljavno Tarifo Banke Intesa Sanpaolo d.d. (poglavje VIII., točka 1.2.2).

 • Zakaj je predplačilna Activa Visa Electron pametna kartica?

  Plačilne kartice Activa Maestro, Activa MasterCard, Activa Visa Electron in Activa Visa so pametne kartice, ki upoštevajo vse najnovejše zahteve MasterCarda in Vise. Vse o pametnih karticah si lahko preberete na spletni strani Activa.si .

 • Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

  Zneski plačilnih transakcij, ki jih banka izvrši v valuti tretjih držav, ki niso članice EMU, se na dan obdelave transakcije v kartičnem sistemu Visa International iz valute plačilne transakcije preračunajo po referenčnem menjalnem tečaju v valuto USD in nato iz valute USD po referenčnem menjalnem tečaju v domačo valuto. Referenčni menjalni tečaj uporabljen pri preračunu je razviden na mesečnem izpisku, ki ga banka pošlje uporabniku kartice.

 • Kaj lahko za varno plačevanje s plačilno kartico storim sam?

  Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

  • ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
  • bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVV2-kode,
  • če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
  • kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
  • s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih; tudi kadar plačujete, jo imejte pred očmi,
  • pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
  • ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
  • na internetnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
  • na prodajnih mestih in bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.
 • Kako lahko nakazujem sredstva na MOJO predplačilno kartico Activa Visa Electron?

  Imetnik kartice lahko sredstva na kartico nalaga z različnimi plačilnimi instrumenti, in sicer:

  Nakazilo se izvede na račun Intese Sanpaolo Bank odprt pri Banki Slovenije preko sklica z modulom 11. Številka računa in sklic sta navedena na hrbtni strani predplačilne kartice.

  Imetniki predplačilne kartice, ki je hkrati uporabnik aplikacije Banke IN ali Mobilne Banke IN lahko najhitreje opravi nakazilo sredstev na kartico neposredno na spletni strani Banke IN ali preko mobilne aplikacije Mobilna Banka IN. Postopek nakazila za posamezno aplikacijo je preprost in je opisan v nadaljevanju:

  • Banka IN: V zavihku »Kartice« izberemo »Moje kartice«, izberemo predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron in v meniju »Storitve na kartici« izberemo »Prenos sredstev na račun kartice«.
  • Mobilna Banka IN: V pregledu »Kartice« izberemo predplačilno kartico MOJA Activa Visa Electron in v meniju storitev izberemo »Prenos sredstev na račun kartice«.

   

 • S katerimi plačilnimi karticami se lahko registriram na PayPal in kje dobim aktivacijsko kodo?

  Registracija na PayPal je možna z naslednjimi plačilnimi karticami Intese Sanpaolo Bank:

  • Activa MasterCard (navadna, zlata in poslovna),
  • Activa Visa (navadna, zlata in poslovna),
  • predplačilna MOJA Activa Visa Electron in
  • Activa Visa Business Electron.

  Aktivacijsko kodo za PayPal račun dobite v pregledu prometa plačilne kartice s katero ste se registrirali na PayPal. Aktivacijska koda je zapisana v besedilu namena transakcije, ki ste jo opravili ob registraciji na primer »EL-PP*1234CODE«. Znesek transakcije za katerega ste bremenjeni ob registraciji je praviloma nizek, in sicer 1,00 EUR ali 1,50 EUR. Pomembno je, da ima imetnik pri registraciji na PayPal razpoložljiva sredstva na transakcijskem računu ali predplačilni kartici oziroma prost limit na kreditni kartici, v nasprotnem primeru registracija na PayPal ni možna.

  Vse ostale informacije glede storitev PayPal dobite na spletni strani https://www.paypal.com/si .

 • Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

  Plačilne kartice Intese Sanpaolo Bank imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

  Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.4.2016 dalje.

 • Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

  Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Intese Sanpaolo Bank je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

  Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

  • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
  • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
  • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
  • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.
 • Kaj je brezstično plačevanje?

  Brezstično poslovanje pomeni plačevanje, pri katerem vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Kartico prislonite na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen.

  Znak za brezstičnost se nahaja na sprednji strani kartice.

 • Kje lahko uporabljate brezstično kartico?

  Na vseh prodajnih mestih, ki imajo POS terminale nadgrajene za plačevanje z brezstičnimi karticami in so označena z znakom za brezstično plačevanje. • Ali je brezstično plačevanje varno?

  Dejstvo je, da ima imetnik kartice več nadzora nad kartico, saj te med plačevanje ne spusti iz rok. Naslednji varnostni mehanizem je limit porabe – večino plačil do 15 EUR boste lahko opravili brez vnosa osebne številke (PIN), kar zmanjša možnost zlorabe in obseg morebitne škode. Plačila zneskov nad 15 EUR pa je treba potrditi z vnosom osebne številke (PIN). Velja samo za nakupe v Sloveniji. V tujini se višina zneska za vnos PIN-a razlikuje.

  Brez strahu. Ni mogoče, da bi imeli kartico v žepu, šli mimo POS-terminala in nevede opravili plačilo. POS-terminal na ta način kartice ne zazna. 
Skupaj z ZBS smo pripravili priporočila glede varne uporabe kartic
 
 

Obvestilo o omejitvi gotovinskih dvigov na bankomatih v nekaterih državah po svetu

 
 
 

Obvestilo imetnikom plačilnih kartic American Express pri plačevanju v tujini

 
 
 
 

DODATNE INFORMACIJE

Tarifa za poslovanje s karticami.pdf

Splošni pogoji poslovanja s predplačilno kartico MOJA Visa Electron.pdf


POTREBUJETE POMOČ

Poslovalnice
Bankomati
Slovar
American Express
Activa.si
Verified by Visa