Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

K ugledu podjetja veliko prispevata finančna disciplina in zadovoljstvo poslovnih partnerjev. S SEPA direktno obremenitvijo poskrbimo za pravočasno poravnavanje vaših obveznosti.  

Poslovna Banka IN

Prijava za komitente Intese Sanpaolo Bank.

Prek Intese Sanpaolo Bank lahko s SEPA direktnimi obremenitvami poravnate obveznosti do prejmnikov plačil v več kot 30 državah evroobmočja.

Na dogovorjeni dan boste imeli poravnane svoje obveznosti.

V Poslovni Banki IN lahko pregledujete plačila s SEPA direktno obremenitvijo in izvršite preklice direktnih obremenitev.

S SEPA direktno obremenitvijo lahko poravnavate enkratne ali redne ponavljajoče obveznosti.

Urejene poslovne finance

Poslovanje s SEPA direktnimi obremenitvami vam bo pomagalo zagotoviti pravočasno poravnavanje vaših obveznosti.


Izvršitev plačil s SEPA direktno obremenitvijo:

Če želite svoje obveznosti poravnavati s SEPA direktnimi obremenitvami, se s prodajalcem dogovorite o plačilnih pogojih in podpišite soglasje. Kopijo soglasja predložite banki.

SEPA direktna obremenitev se izvaja v okviru sredstev na vašem transakcijskem računu.

V Poslovni Banki IN si lahko nastavite maksimalni znesek izvrševanja SEPA direktnih obremenitev.

Naročite se na SMS obveščanje ali e-obvestila o prejetih SEPA direktnih obremenitvah pred obremenitvijo vašega transakcijskega računa.

Izvršena plačila s SEPA direktnimi obremenitvami lahko pregledujete v Poslovni Banki IN

Spremembno pogojev izvrševanja SEPA direktnih obremenitev urejate pri prejemniku plačila. 

Vse kar morate vedeti o SEPA direktni obremenitvi

Kje podpišemo pooblastilo za izvrševanje plačilnih transakcij s SEPA direktno obremenitvijo?

Pooblastilo oz. soglasje za SEPA direktno obremenitev podpišete pri prejemniku plačila. Ob nakupu blaga oz. ob sklenitvi dogovora o opravljanju storitev se s prejemnikom plačila dogovorite tudi za pogoje poravnave vaših obveznosti. Ko se s prejemnikom plačila dogovorite za poravnavo s SEPA direktno obremenitvijo, določite tudi pogoje izvrševanja plačil s to storitvijo.

Izvod soglasja za SEPA direktno obremenitev, ki ga podpišete pri prejemniku plačila, predložite tudi banki. Banka izvršuje samo SEPA direktne obremenitve, za katere nam predložite podpisano soglasje. Če nam soglasja ne boste posredovali, plačila ne bomo izvršili

Kakšni so pogoji izvrševanja plačilnih transakcij s SEPA direktno obremenitvijo?

Plačilne transakcije s SEPA direktno obremenitvijo se izvršujejo na podlagi Splošnih pogojev za opravljanje plačilnih storitev za pravne osebe in zasebnike. Podrobnejši pogoji izvrševanja plačil s SEPA direktno obremenitvijo so dogovorjeni še v okvirni pogodbi t.j. v pogodbi, na podlagi katere poslujete z vašim transakcijskim računom. Pogoje izvrševanja plačilnih transakcij s SEPA direktno obremenitvijo lahko v dogovoru z nami kadarkoli spremenite.

Pri posredovanju plačilnega naloga za izvršitev plačila na podlagi soglasja, ki ga podpišete pri prejemniku plačila, pa le-ta upošteva tudi pogoje, za katere ste se z njim dogovorili (zlasti dogovorjeno višino obveznosti in dan dogovorjen za poravnavo obveznosti).

Kje uredimo spremembo pogojev za izvrševanje plačilnih transakcij s SEPA direktno obremenitvijo?

Vse spremembe, ki se nanašajo na soglasje, ki ste ga podpisali pri prejemniku plačila (npr. sprememba dneva določenega za poravnavanje obveznosti), uredite pri prejemniku plačila.

V kolikor pa želite spremeniti način izvrševanja plačilnih transakcij s SEPA direktno obremenitvijo (npr. če želite, da se te izvajajo samo pod pogojem, da ne presegajo zneska, ki ga sami določite) pa uredite z banko.

Na kakšen način lahko z zneskom omejim izvrševanje plačilnih transakcij s SEPA direktnimi obremenitvami?

Pri poslovanju s SEPA direktnimi obremenitvami se lahko odločite za izvrševanje plačil samo, če ta ne presegajo določenega zneska. Maksimalni znesek za izvršitev plačilne transakcije s SEPA direktno obremenitvijo določite sami.

Če se odločite za tak način poslovanja, bomo v primeru prejema plačilnega naloga v znesku, ki presega dogovorjeno maksimalno višino, plačilo zavrnili.

Ne glede na sklenjen dogovor o maksimalnem znesku SEPA direktne obremenitve pa lahko v primeru, da izjemoma prejmemo plačilni nalog, ki ta znesek presega, na podlagi vaše izrecne odobritve tudi tako plačilno transakcijo izvršimo. Odobritev take plačilne transakcije lahko uredite v naših poslovalnicah.

Ali nas banka pred izvršitvijo plačilne transakcije s SEPA direktno obremenitvijo obvesti?

Plačilne naloge, ki jih prejmemo od prejemnikov plačila za vaš transakcijski račun, lahko pregledujete v Poslovni Banki IN.
 

Poleg tega pa se lahko dogovorimo še za dodatno obveščanje o vsakem plačilnega nalogu, ki ga prejmemo za plačilo iz vašega transakcijskega računa. Dogovor o obveščanju  lahko uredite v poslovalnici banke pri vašem skrbniku.
 

V primeru takega dogovora vas pred izvršitvijo plačilne transakcije na dogovorjeni način (po elektronski pošti, z SMS-om,…) obvestimo. Če z izvršitvijo plačilne transakcije ne soglašate (npr. ker znesek plačilnega naloga presega znesek vaše obveznosti), lahko plačilo iz vašega transakcijskega računa prekličete.

Ali lahko plačilno transakcijo s SEPA direktno obremenitvijo pred izvršitvijo prekličemo?

V kolikor se ne strinjate z izvršitvijo plačilne transakcije s SEPA direktno obremenitvijo (npr. zaradi zneska, ki presega dogovorjeni znesek obveznosti ali ste se s prejemnikom plačila dogovorili za drugačne pogoje plačila obveznosti,…), lahko plačilni nalog prekličete. Preklic plačila s SEPA direktno obremenitvijo lahko uredite v poslovalnicah banke z upoštevanjem Urnika izvrševanja plačilnih transakcij.

Kako nas obvestite o izvršenih plačilnih transakcijah s SEPA direktno obremenitvijo?

Izvršena plačila s SEPA direktnimi obremenitvami lahko kadarkoli preverite preko Poslovne Banke IN. O vseh izvršenih plačilnih transakcijah, tudi o izvršenih SEPA direktnih obremenitvah, vas obvestimo z rednim mesečnim izpiskom vašega transakcijskega računa.

Ali nas obvestite o neizvršenih plačilnih transakcijah s SEPA direktno obremenitvijo?

Če plačilne transakcije s SEPA direktno obremenitvijo ne izvršimo, vas obvestimo s posebnim obvestilom, ki vam ga posredujemo na enak način kot izpisek vašega transakcijskega računa.

Urejanje plačil s SEPA direktno obremenitvijo in več informacij:

V poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank:

Zemljevid poslovalnic

Prek Poslovne Banke IN:
 

Poslovna Banka IN