Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Poslovanje z e-računi in ostalimi e-dokumenti je hitrejše, učinkovitejše in enostavnejše. E-račune svojih poslovnih partnerjev lahko prejemate, plačujete in pregledujete kar v Poslovni Banki IN. Možen je tudi paketni prevzem e-dokumentov v vaše lastne aplikacije.

Poslovna Banka IN

Prijava za komitente Intese Sanpaolo Bank.

Prejem e-računov in e-dokumentov lahko naročite v Poslovni Banki IN.

Enostavno plačevanje z nekaj kliki v Poslovni Banki IN ali z direktnim plačilom e-računa.

E-račune in e-dokumente lahko paketno prevzamete v vaše lastne aplikacije.

Pregledna evidenca plačanih in neplačanih obveznosti.

Hitrejše in učinkovitejše e-poslovanje

Naročilo na prejem e-računov in ostalih e-dokumentov (e-predračun, e-dobropis, e-opomin, e-naročilnica, e-dobavnica) svojih poslovnih partnerjev lahko izvedete prek Poslovne Banke IN, kjer najdete tudi seznam izdajateljev e-računov. E-račune in e-dokumente vam lahko izdajatelji pošiljajo le z vašim soglasjem.

 

Plačilo e-dokumentov

E-račun, e-predračun ali e-opomin lahko poravnate na več načinov:

  • s plačilnim nalogom, ki se bo izvršil takoj oziroma lahko obveznost plačate ob zapadlosti,
  • s SEPA direktno obremenitvijo, pri čemer e-račun, e-predračun, e-opomin služi kot obvestilo o plačilu,
  • z direktnim plačilom  e-računa.

E-dokumete lahko tudi paketno prevzamete v vaše aplikacije (knjigovodske evidence).

Vse, kar morate vedeti o e-računu

Kaj je e-dokument?

E-dokument je dokument v elektronski obliki, ki ga izdajatelj e-dokumenta posreduje vam prejemniku e-dokumenta.
Med e-dokumente štejemo vse z e-računom povezane dokumente: e-račun, e-predračun, e-opomin, e-dobropis, e-bremepis, e-naročilnica, e-dobavnica. 

Kaj je e-račun?

E-račun je račun, ki ga izdajatelj računa izda svojemu dolžniku – prejemniku e-računa v elektronski obliki. E-račun zamenjuje papirni račun, ki ste ga do sedaj prejemali po pošti v poštni nabiralnik.

Kje se lahko naročimo na prejemanje e-računov in e-dokumentov?

Izdajatelj e-dokumentov lahko pošlje e-račune in e-dokumente samo tistim dolžnikom oz. prejemnikom e-dokumenta, ki so dali soglasje za prejem e-računov in e-dokumentov oz. so izvršili e-prijavo. E-prijavo na prejem e-računov in e-dokumentov izvršite v Poslovni Banki IN ali pri samem izdajatelju e-dokumentov.

Kako lahko poravnam e-račun, e-opomin in e-predračun?

E-račun, e-opomin, e-predračun lahko poravnate na naslednje načine:

  • s plačilnim nalogom, ki se bo izvršil takoj oziroma lahko izberete drugo možnost in obveznost plačate ob zapadlosti,
  • obveznost lahko poravnate s SEPA direktno obremenitvijo, e-račun, e-opomin ali e-predračun ki ga boste prejeli, pa bo imel lastnost obvestila, ali
  • z direktnim plačilom e-računa.

Kaj je direktno plačilo e-računa?

Direktno plačilo e-računa je način izvršitve prejetega e-računa, e-opomina in e-predračuna v Poslovni Banki IN. Z direktnim plačilom se prejeti e-računi, e-opomini in e-predračuni samodejno plačujejo na dan zapadlosti obveznosti. Iz prejetega e-računa, e-opomina ali e-predračuna se formira plačilni nalog, ki se izvrši na dan zapadlosti obveznosti.

Pri direktnem plačilu e-računa si lahko nastavite tudi maksimalni znesek izvrševanja direktnega plačila, ki je enoten za vsakega vašega izdajatelja e-dokumenta in velja za posamezen e-račun, e-opomin ali e-predračun. Če znesek prejetega e-dokumenta presega maksimalni znesek, se plačilni nalog ne bo samodejno  izvršil. V takem primeru morate plačilni nalog poravnati sami.

Za izvršitev direktnega plačila vam bo banka zaračunala nižje nadomestilo.

Ali lahko prejmem e-račun, če svoje obveznosti poravnavam s SEPA direktno obremenitvijo?

Prejem e-računa je samo eden od načinov prejemanja računov in ni povezan z načinom, kako boste obveznosti poravnali. Obveznost prejetega e-računa lahko poravnate sami preko Poslovne Banke IN, z direktnim plačilom ali preko SEPA direktne obremenitve.

Če imate z izdajateljem e-dokumenta sklenjeno Soglasje za B2B direktno obremenitev SEPA, bo tudi prejeti e-opomin ali e-predračun s strani tega izdajatelja poravnan s SEPA direktno obremenitvijo.

Kje lahko preverim ali podjetje, kateremu poravnavam obveznosti, izdaja e-račun in e-dokument?

Seznam izdajateljev e-dokumentov je objavljen v Poslovni Banki IN. S pomočjo tega seznama lahko hitro in enostavno preverite, če se za določeno podjetje lahko naročite na prejemanje e-dokumentov.

 

Kje lahko naročite e-račune?

Neposredno pri izdajateljih računov.

Prek Poslovne Banke IN:

Poslovna Banka IN