Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Pravnim osebam, ki imate več transakcijskih računov ali ste lastniško povezane v poslovno skupino, nudimo storitev centralnega upravljanja z denarnimi sredstvi, ki omogoča večjo preglednost nad financami in lažjo optimizacijo poslovanja.   

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Poslovna Banka IN

Prijava za komitente Intese Sanpaolo Bank.

Upravljanje denarnih sredstev v domačem in mednarodnem poslovnem okolju.

Optimizacija razpoložljivih denarnih sredstev na zakladnem računu in podrejenih transakcijskih računih.

Možnost oplemenitenja finančnih presežkov s prenosom na depozitni račun.

V Poslovni Banki IN lahko pregledujete stanje in promet na zakladnem ter podrejenih transakcijskih računih.

Večji pregled nad poslovanjem

Upravljajte sredstva vašega podjetja ali skupine podjetij prek zakladnega računa, ki vam omogoča večjo preglednost, hitrejšo optimizacijo poslovanja in enostavnejšo uporabo različnih bančnih storitev, ki vam bodo pomagale na poti do uspeha.


Centralno upravljanje poslovnih denarnih sredstev

Centralno upravljanje poslovnih denarnih sredstev nudimo za pravne osebe s sedežem v Sloveniji ali za pravne osebe, ki so povezane v skupine s sedeži v tujini.

Presežke sredstev z računov posameznih podjetij v skupini ali z različnih transakcijskih računov podjetja prenašamo na zakladni transakcijski račun (praznjenje). 

Presežke sredstev lahko prenašamo na podrejene transakcijske račune s primanjkljajem in tako izravnavamo stanja na njih (polnjenje).

Prek Poslovne Banke IN lahko spremljate stanje na zakladnem in podrejenih transakcijskih računih.

Enotna kreditna linija za vse transakcijske račune, ki so vezani na centralno upravljanje.

Brezobrestni meddnevni limiti.

Vse kar morate vedeti o cash managementu

Kakšne možnosti upravljanja s sredstvi (cash managementa) nudimo?

Cash management vključuje:

  • prenose presežka sredstev iz podrejenih na zakladni transakcijski račun

Konec dneva denarna sredstva na podrejenih poslovnih računih prenesemo na zakladni račun. Pri tem se lahko dogovorimo za minimalna stanja na podrejenih transakcijskih računih.

  • polnjenje podrejenih transakcijskih računov iz zakladnega računa

Konec dneva prenesemo sredstva iz zakladnega na podrejene transakcijske račune. Za podrejene transakcijske račune lahko upoštevamo dogovorjena stanja. Prenose denarnih sredstev na podrejene račune izvršimo v okviru razpoložljivih sredstev.

  • prenosi presežka sredstev in izravnavanje primanjkljajev na transakcijskih računih znotraj skupne kreditne linije.

Z obvladujočo pravno osebo, ki upravlja zakladni račun, se lahko dogovorimo za enotno kreditno linijo. Konec dneva izravnamo stanje na podrejenih transakcijskih računih s prenosom presežka na zakladni račun in prenosom sredstev na podrejene račune. Rezultat te poravnave je ničelno stanje na podrejenih računih.

Kje lahko sklenete pogodbo za upravljanje s sredstvi (cash management)?

Če imate pri naši banki že odprt transakcijski račun, se za sklenitev pogodbe za upravljanje s sredstvi  dogovorite z vašim skrbnikom.
Če pa z našo banko poslovno še ne sodelujete, se za sklenitev pogodbe dogovorite v vam najbližji poslovalnici banke. Če želite, da posebej za vas pripravimo ponudbo, nam posredujte naročilo  ponudbe. Na podlagi posredovanih podatkov vam bomo pripravili ponudbo za poslovno sodelovanje z našo banko.

Več informacij o cash managementu:

V poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank:

Zemljevid poslovalnic

Prek Poslovne Banke IN:
 

Poslovna Banka IN