Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Spodbujamo dobre ideje

Z našimi storitvami, ki smo jih prilagodili potrebam sodobnega poslovanja, vam bomo stali ob strani na poti do poslovnega uspeha.

Transakcijski račun pravnih oseb in zasebnikov

Transakcijski račun je osnova finančnega poslovanja in je prilagojen različnim subjektom: gospodarskim družbam, zasebnikom, društvom, civilnopravnim osebam ter tudi tujim pravnim osebam. 

Depozitni račun za vplačilo ustanovnega kapitala

Za ustanovitev družbe in njen vpis v sodni register boste morali vplačati najmanj 7.500 evrov osnovnega kapitala na začasni depozitni račun pri banki. Pri Intesi Sanpaolo Bank vam depozitni račun preoblikujemo v poslovni transakcijski račun.

Fiduciarni račun za odvetnike in odvetniške družbe

Na fiduaciarnem transakcijskem računu lahko odvetniki in odvetniške družbe ločeno od svojih poslovnih sredstev hranite denar svojih strank. Odprete ga v svojem imenu in za tuj račun na njem vodite sredstva vaših strank. 

Fiduciarni račun za nepremičninske družbe

Nepremičninska družba hrani na fiduciarnem računu denarna sredstva, sprejeta od naročnika ali tretje osebe v zvezi z izvedbo pravnega posla, pri katerem je posredovala.

Transakcijski račun rezervnega sklada

Sredstva, ki jih etažni lastniki večstanovanjske stavbe mesečno vplačujejo v rezervni sklad za poravnavanje stroškov vzdrževanja in izboljšav stavbe, se zbirajo na posebnem računu, ki ga vodite kot upravnik večstanovanjske stavbe.

Transakcijski račun izločenih sredstev

Pomorski agenti, ki za ladjarje opravljate različne pomorske agencijske posle, lahko odprete poseben transakcijski račun za sprejemanje plačil za storitve in plačevanje stroškov ladjarjev.

Notarski račun za hrambo

Notarji ste po zakonu pooblaščeni tudi za hrambo gotovine. Gotovino, ki jo prejmete v hrambo, nakažete na poseben transakcijski račun za hrambo. 

Gotovinski račun za proračunske uporabnike

Neposredni in posredni uporabniki državnega ali občinskih proračunov lahko poslujete z gotovino prek gotovinskega računa pri Intesi Sanpaolo Bank.

Transakcijski račun za volilno kampanjo

Organizatorji volilnih ali referendumskih kampanj morate najkasneje 45 dni pred dnem glasovanja na volitvah oziroma 25 dni pred dnem glasovanja na referendumu odpreti poseben transakcijski račun. Na njem lahko zbirate vsa sredstva za financiranje kampanje.