Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

Registrski računi se ukinjajo. Ste že odprli trgovalni račun?


Koper, 22. september 2016

KDD s koncem leta 2016 ukinja registrske račune, kjer so evidentirane vaše "certifikatske" delnice. V kolikor želite te vrednostne papirje obdržati, jih morate prenesti na trgovalni račun.
 
V sodelovanju z največjo borznoposredniško hišo ALTA Invest lahko trgovalni račun odprete tudi v izbranih poslovalnicah Banke Koper, kjer bomo za vas uredili vse potrebno za hiter prenos delnic.
 
Kaj je registrski račun?
V času osamosvojitve je večina Slovencev in Slovenk prejela vrednostne certifikate, ki so se v obdobju lastninskega preoblikovanja podjetji spremenila v delnice. Na podoben način, kot imamo denar na transakcijskem računu, so se te »certifikatske« delnice naložile na vaš registrski račun, ki ga je samodejno odprla in vodila Klirinško Depotna Družba (KDD).
 
Kako vem, da imam delnice na registrskem računu?
KDD je vsem, ki imajo na registrskem računu še vedno svoje »certifikatske« delnice, pred dnevi poslal obvestilo. Če ste ga prejeli tudi vi, imate še vedno registrski račun. Če boste želeli svoje vrednostne papirje obdržati, boste morali odpreti trgovalni račun in jih prenesti nanj.
 
Kaj morate storiti pred ukinitvijo?
Do konca leta imate še čas, da se odločite, ali se želite vrednostnim papirjem na vašem registrskem računu odpovedati ali jih obdržati. V kolikor ne boste storili ničesar, bodo preneseni na račun pristojnega sodišča. Če imajo vrednostni papirji na registrskem računu določeno vrednost in jih želite obdržati,  vam svetujemo, da odprete trgovalni račun in jih prenesete nanj, kjer vam bodo še vedno na voljo za upravljanje z njimi.
 
Kako prenesete delnice iz registrskega na trgovalni račun?
Oglasite se v izbranih poslovalnicah Banke Koper ali na sedežu podjetja ALTA Invest, kjer vam bomo uredili odprtje trgovalnega računa. Ko imate odprt trgovalni račun, samo še podpišete obrazec za prenos vrednostnih papirjev na nov račun.
 
Kaj potrebujete za odprtje trgovalnega računa?
Postopek odpiranja trgovalnega računa je hiter in enostaven ter precej podoben odpiranju novega bančnega računa. Za odprtje trgovalnega računa in prenos vrednostnih papirjev z registrskega na trgovalni račun potrebujete le:
  • veljaven osebni dokument,
  • davčno številko in
  • bančno kartico.

Priporočljivo in zaželjeno je, da s seboj prinesete še izpis iz KDD, ki ste ga prejeli po pošti.
 

Banka Koper ima po Sloveniji široko mrežo poslovalnic, kjer lahko odprete svoj trgovalni račun. Vabljeni v vam najbližjo poslovalnico.

_______________________________________________________________________________________

Vsebina tega sporočila je tržno sporočilo po drugem odstavku 212. člena Zakona o trgu finančnih instrumentov (Uradni list RS, št. 67/2007 s spremembami; ZTFI) in ne izpolnjuje pogojev, ki veljajo za investicijske raziskave, pri čemer je za izdelavo in posredovanje odgovorna Banka Koper d.d., Pristaniška ulica 14, 6502 Koper, ki je odvisni borznoposredniški zastopnik družbe ALTA Invest, investicijske storitve, d.d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana. ALTA Invest d.d. opravlja dejavnost pod nadzorom Agencije za trg vrednostnih papirjev, Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Druge informacije o storitvah, Splošni pogoji poslovanja, Cenik storitev ALTA Invest d.d. in preostale informacije so dostopne na spletni strani www.alta.si.