Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


Nadgradnja TLS 1.2.

Z 20. septembrom 2017 bomo ukinili podporo za kriptografski algoritem TLS 1.0., ki ne dosega več najvišjih varnostnih standardov za bančno poslovanje. Najnižji podprti protokol za varno komunikacijo bo po tem datumu TLS 1.2.

Uporabniki starejših operacijskih sistemov (Windows XP, Vista) se lahko obrnite na Pomoč pri uporabi TLS 1.2.

Intesa Sanpaolo Bank - varnost na spletu - spletna banka Banka IN
  

Opustitev podpore za protokol TLS 1.0 in pomoč pri uporabi TLS 1.2.

Zaradi zagotavljanja najvišje stopnje varnosti naših spletnih bančnih storitev, bomo od 20. septembra 2017 onemogočili dostop do spletne Banke IN vsem napravam, ki ne podpirajo varne povezave preko protokola Transport Layer Security  (TLS) različice 1.2 ali višje.

Uporabniki s podprtimi modernimi operacijskimi sistemi in spletnimi brskalniki ne bodo opazili sprememb in bodo lahko nemoteno uporabljali Banko IN. Med podprte operacijske sisteme sodijo:

  • Windows 7, Windows 8, Windows 10
  • Linux,
  • Mac OS X.

Pri tem morajo biti vsi našteti operacijski sistemi posodobljeni na zadnje varnostne popravke. Med podprte spletne brskalnike spadajo:

  • Google Chrome zadnje različice,
  • Mozilla Firefox zadnje različice,
  • Microsoft Internet Explorer 10 ali 11.

Uporabniki nepodprtih operacijskih sistemov in brskalnikov tako ne bodo mogli več dostopati do spletne strani Banke IN, dokler ne posodobijo svoje programske opreme.

Med slednje sodijo predvsem tisti, ki še vedno uporabljajo operacijske sisteme Windows XP in Windows Vista s pripadajočimi brskalnikom Internet Explorer različice 9 ali manj. Omenjeni zastareli sistemi in brskalniki že vrsto let niso podprti s strani Microsofta in so varnostno sporni.

V kolikor omenjene programske opreme ne morete posodobiti na varne različice in želite dostopati do Banke IN, lahko zaenkrat uporabite različico brskalnika Firefox Extended Support Release, ki podpira povezavo preko TLS 1.2 in je na voljo za Windows XP ter Windows Vista.

Pripravljenost vašega sistema lahko preverite preko zunanjega servisa na naslovu https://www.howsmyssl.com/ kjer vam bo prikazalo stanje povezave v vašem brskalniku v razdelku »Version«.
»Good« (slika 1) pomeni da ste pripravljeni na spremembe, če pa vam izpiše »Bad« (slika 2) pa se vam po spremembah stran Banke IN ne bo prikazala na vašem sistemu. 
 

Slika 1

 

Slika 2