Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

PREDPIS FATCA

Pred prvo sklenitvijo pogodbe vas bomo, od 1.7.2014 dalje, prosili za podpis izjave o davčni rezidenci.
 

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


Kalkulator za vlagatelje

Želite preveriti kakšne donose bi lahko dosegli v preteklosti v primeru, da bi investirali določen znesek v izbran vzajemni sklad?
Ali pa želite izračunati koliko sredstev bi morali vložiti, da bi ob predpostavljenem donosu dosegli vaš zastavljen finančni cilj? S pomočjo kalkulatorjev preverite koliko ste oddaljeni od vašega cilja.  
 

Obiščite nas v eni izmed poslovalnic in skupaj bomo poiskali najprimernejšo naložbeno kombinacijo ali rešitev za vaše finančne cilje!


OSVOJITE NAJNOVEJŠI APPLOV IPHONE8!
Sklenite varčevalni načrt v vzajemne sklade družbe Eurizon Capital do 30. novembra 2017 in sodelovali boste v nagradnem žrebanju za novi Applov iPhone8.
 

Vas zanima, koliko lahko s svojimi sredstvi privarčujete ter kako priti do želenega zneska? Poiščite svojo pot do finančnega cilja s pomočjo našega investicijskega kalkulatorja.

Začnite načrtovati svoje varčevanje že danes! Prej ko boste začeli varčevati in imate na razpolago daljše časovno obdobje, nižji mesečni znesek vplačila potrebujete za uresničitev svojega cilja.

INVESTICIJSKI KALKULATOR

VPLAČILA

Enkratno vplačilo (v EUR):
 
 
Mesečno vplačilo (v EUR):

Trajanje vplačil (v letih):
 
 
Predpostavljeni povprečni letni donos (v%):
 

Neto vplačana sredstva:
0 EUR
Skupna vrednost sredstev:
0 EUR


Vse kar morate vedeti o investicijskem kalkulatorju

 • Kako si lahko izplačam privarčevana sredstva?

  Privarčevana sredstva si lahko kadarkoli izplačate v enkratnem znesku, na voljo pa imate tudi možnost postopnih izplačil v mesečnih ali letnih intervalih. V tem primeru izberite dobo trajanja izplačil (v letih) in banka bo iz sklada redno izplačevala izračunano rento. Postopno izplačevanje je še posebej primerno v primeru varčevanja za pokojnino ali kot mesečna žepnina za dijake in študente. Njegova glavna prednost je, da lahko še neizplačana sredstva ostajajo v skladih, kar pomeni možnost odloga davčne obveznosti iz naslova davka od dobička kapitala, hkrati se pa lahko neizplačana sredstva znotraj sklada plemenitijo dalje. 

 • Kdaj je naložba v vzajemni sklad primerna?

  Naložba v vzajemni sklad je dolgoročna in primerna ob priložnostih, ko imate na voljo manjšo ali večjo količino sredstev, ki bi jih radi namenili uresničenju dolgoročnega cilja, npr. nakupa stanovanja ali drugih nepremičnin, varčevanja za otroke, varčevanja ob upokojitvi ali pa bi sredstva radi le dolgoročno investirali brez določenega namena.

 • Kakšne so značilnosti in prednosti vlaganj v sklade?

  Razpršenost naložbe (diverzifikacija portfelja naložb)

  Posamezni vzajemni sklad ima premoženje naloženo v več vrednostnih papirjih različnih izdajateljev, česar si posamezni investitor ne more privoščiti zaradi visokih stroškov, podobno velja za spremljanje vseh naložb zaradi velikega obsega informacij. Zaradi razpršenosti naložb morebitna izguba pri eni naložbi nima bistvenega vpliva na donos celotnega portfelja vzajemnega sklada.


  Strokovno upravljanje premoženja

  Vzajemne sklade upravljajo visoko usposobljeni strokovnjaki. Za strokovno odločitev so potrebna ustrezna znanja, analitične sposobnosti in pravočasne informacije. Vsega tega povprečen varčevalec običajno nima, zato svoje premoženje raje zaupa usposobljeni ekipi strokovnjakov v družbi za upravljanje – ti imajo ažurne informacije o vseh naložbah sklada in na njihovi osnovi sprejemajo ustrezne odločitve o nakupu ali prodaji posamezne naložbe.


  Likvidnost naložbe

  Naložba v vzajemni sklad je likvidna. To pomeni, da lahko varčevalec kadar koli zahteva izplačilo svojega premoženja in dobi kupnino za svoje premoženje v kratkem času na osebni račun, saj sredstva niso vezana.


  Dostopnost do naložb v vzajemne sklade

  Vzajemni skladi so dostopni tudi malim investitorjem, saj omogočajo varčevanje v manjših pologih. Pri nekaterih skladih so zneski minimalnih pologov omejeni. Nakup in prodaja enot premoženja v vzajemnih skladih sta preprosti. Varčevalec lahko opravi transakcijo preprosto v poslovalnici banke ali prek spletnega bančništva.


  Varnost

  Za varnost je poskrbljeno z zakonodajo. Poslovanje vzajemnih skladov nadzoruje nadzorna agencija države upravljavca premoženja, za kontrolo podatkov skrbijo banke skrbnice in neodvisne revizijske hiše, podatki o poslovanju vzajemnih skladov pa morajo biti tekoče objavljeni v medijih.

 • Ali lahko v sklade vlagam tudi mesečno?

  Mesečno vlaganje je mogoče prek varčevalnega načrta. Ta način vlaganja temelji na načrtnem in obročnem vplačevanju izbranega zneska v enega ali več vzajemnih skladov Eurizon EasyFund, ki predstavljajo eno najbolj uglednih naložbenih možnosti.

  Z varčevalnim načrtom predvidite znesek, ki ga boste mesečno vplačevali v izbrani vzajemni sklad Eurizon EasyFund ves čas varčevanja. Višino zneska izberete sami na začetku, ko se odločite za varčevalni načrt. Najnižji možni mesečni znesek varčevanja v posameznem skladu znaša 25 EUR.

  Z varčevalnim načrtom se učinkovito izognete dilemam, s katerimi je soočena večina vlagateljev: kdaj vložiti, koliko vložiti in kam vložiti denarna sredstva.

  Imeli boste dolgoročni načrt, s katerim boste z večkratnimi zaporednimi nakupi zmanjšali tveganje, da bi na trg vstopili v manj ugodnem trenutku. Poleg tega vam varčevalni načrt ponuja ugodnejše pogoje plačila vstopnih stroškov in tako še poveča vaš prihranek.

 • Kako so obdavčeni kapitalski dobički pri prodaji vzajemnih skladov?

  Davčni zavezanci so dolžni do 28. februarja tekočega leta za preteklo koledarsko leto pri pristojnem davčnem uradu vložiti napoved za odmero davka od dobička iz kapitala. Kapitalski dobiček se pri prodaji točk vzajemnih skladov izračuna iz razlike med prodajno vrednostjo, zmanjšano za stroške v višini 1 % in nakupno vrednostjo, povečano za stroške v višini 1 %. Davek na kapitalski dobiček se obračuna v višini 25 %, pri čemer se po vsakih dopolnjenih petih letih imetništva kapitala, stopnja zniža in po dopolnjenih letih znaša:

  •     po 5 letih imetništva kapitala 15 %,
  •     po 10 letih imetništva kapitala 10 %,
  •     po 15 letih imetništva kapitala 5 % in
  •     po 20 letih imetništva kapitala 0 %.
 • Kje lahko pridobim dodatne informacije o skladih?

  Vsa vprašanja glede naložb v vzajemne sklade nam lahko posredujete na elektronsko pošto: skladi.spimi@intesasanpaolobank.si.
S kalkulatorjem preteklih donosov lahko preverite donose vzajemnih skladov v poljubnem preteklem obdobju. Na ta način lahko preverite kakšne donose bi lahko dosegli v primerjavi z ostalimi oblikami varčevanja kot je na primer depozit.

V zadnjih letih smo v bančnem sistemu v Sloveniji in tudi sicer v Evropi priča zelo nizkim obrestnim meram, kar je posledica ukrepov s strani Evropske Centralne Banke

Veliko varčevalcev tako išče in se odloča za alternativne oblike varčevanja, ki so enostavna, dostopna in likvidna. Ena od teh oblik varčevanja so vzajemni skladi.


KALKULATOR PRETEKLIH DONOSOV

Izračun preteklih donosov je informativne narave in za Inteso Sanpaolo Bank ni zavezujoč. Pretekla donosnost naložbe ni pokazatelj njene donosnosti v prihodnje.

Vzajemni sklad
Datum od:
 
 
Datum do:
 
 
Znesek naložbe
EUR  
 Vse kar morate vedeti o kalkulatorju preteklih donosov