Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


Activa Maestro

Activa Maestro je večfunkcionalna mednarodna plačilna kartica, ki omogoča nakup blaga in storitev ter dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in tujini.
 
  

GLAVNE PREDNOSTI:

 • univerzalnost in varnost poslovanja,
 • za obveznosti, ki izhajajo iz poslovanja s to kartico, ste bremenjeni dnevno oziroma na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije, kar vam omogoča enostavno upravljanje s finančnimi sredstvi – debetna kartica,
 • podpira storitev MasterCard SecureCode, ki predstavlja pomembno novost pri opravljanju nakupov na spletu.
 
 

OSNOVNE LASTNOSTI:

 • je identifikacijska kartica za poslovanje s transakcijskim računom na bančnih okencih ter preko spletne banke Banke IN, 
 • ob nakupih uporabljate kartico izključno na POS-terminalih, kar omogoča visoko stopnjo varnosti pri poslovanju zaradi neposredne, on-line avtorizacije,
 • dvig gotovine v poslovalnicah in bankomatih Intese Sanpaolo Bank je brezplačen.


Vse kar morate vedeti o plačilni kartici Activa Maestro

 • Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

  Če posamezno plačilo ni bilo opravljeno v evrih, se znesek iz tuje valute v evre vedno preračuna na podlagi posebej določenih MasterCard oziroma Visa menjalniških tečajih, ki so na dan obračuna veljavni v tujini.

 • Ali sta na prodajnih mestih določena najnižji in najvišji znesek plačila?
  V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata, je pa pri kartici Activa Maestro najvišji znesek odvisen od višine stanja na računu.
 • Zakaj je spletno nakupovanje s storitvijo MasterCard SecureCode varnejše?

  Storitev MasterCard SecureCode predstavlja pomembno novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri plačevanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo posebne naprave ustvari mikroprocesorska kartica.

  SecureCode zagotavlja varnost tudi trgovcem, ki svoje blago ali storitve prodajajo prek interneta.

  Več o storitvi SecureCode in prijavi za varno internetno poslovanje si lahko preberete na spletni strani sistema Activa.

 • Kaj lahko storim sam za varno plačevanje s plačilno kartico Activa Maestro?

  Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

  • ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
  • bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice in njenega datuma veljavnosti,
  • če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
  • kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
  • s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih –  medtem ko plačujete, jo imejte pred očmi,
  • pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
  • ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
  • na internetnih straneh zahtevano številko kartice vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
  • na prodajnih mestih ter bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.
 • Zakaj je Activa Maestro pametna kartica?

  Plačilne kartice Activa Maestro, Activa MasterCard, Activa Visa Electron in ActivaVisa so pametne kartice, ki upoštevajo vse najnovejše zahteve MasterCarda in Vise. V Intesi Sanpaolo Bank smo razvili pametne kartice, ki:

  • omogočajo varno nakupovanje in varen dvig gotovine,
  • so nosilec podatkov za digitalna potrdila in drugih pomembnih podatkov za osebno rabo ter
  • pametne kartice zagotavljajo neprimerno večjo varnost poslovanja tako na bankomatih in POS-terminalih kot tudi na svetovnem spletu.

  Vse o pametnih karticah si lahko preberete na spletni strani sistema Activa.

 • Na kakšen način poteka bremenitev računa ob uporabi kartice Activa Maestro?

  Za obveznosti, ki nastanejo zaradi poslovanja s to kartico, ste bremenjeni dnevno na transakcijskem računu oz. na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča z izpiskom transakcijskega računa po pošti ali prek spletne banke Banke IN. Ob nakupih uporabljajte kartico izključno na POS-terminalih, kar omogoča visoko stopnjo zaupanja pri poslovanju zaradi neposredne avtorizacije.

 • Kaj kartica Activa Maestro omogoča in kje se uporablja?

  Kartica Activa Maestro omogoča nakup blaga in storitev na prodajnih mestih v Sloveniji, ki imajo oznako Activa ali Maestro, v tujini pa na prodajnih mestih, ki imajo oznako Maestro in so opremljena s POS-terminali. Omogoča tudi dvig gotovine na tistih prodajnih mestih, ki imajo POS-terminale, oznako Activa in oznako "gotovina". To pomeni, da ob nakupu na prodajnem mestu s temi oznakami lahko prejmete tudi gotovino. Storitev izplačila gotovine lahko uporabljate tudi v enotah Pošte Slovenije. Ob uporabi PIN-a, ki je vaša osebna številka, kartica omogoča poslovanje z bankomati z oznakami Maestro, Ba ali Cirrus.

  Vaš podpis na hrbtni strani kartice in vaša PIN-koda sta vaša identifikacija. Štirimestno osebno številko PIN prejmete ob odprtju osebnega računa in jo uporabljate pri poslovanju na bankomatih ter ob nakupu na prodajnih mestih.

 • Kje dobim novo plačilno kartico, ko poteče veljavnost plačilni kartici Activa Maestro?

  Obveščamo vas, da bo nova debetna plačilna kartica Activa Visa Inspire postala primarna kartica za upravljanje z vašim transakcijskim računom in bo nadomestila vašo plačilno kartico Activa Maestro. Novo kartico Activa Visa Inspire boste prejeli brezplačno po poteku veljavnosti vaše Activa Maestro kartice. Zamenjavo kartic uredite v vam najbližji poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. 

  Ob plačilu nadomestila za predčasno zamenjavo kartice si lahko novo kartico Activa Visa Inspire zagotovite že predčasno. Predčasno zamenjavo vaše kartice lahko uredite prekoBanke IN ali v vam najbližji poslovalnici Intese Sanpaolo Bank.  

  Dodatne informacije in odgovore na vprašanja v zvezi z debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire dobite na spletni strani Intese Sanpaolo Bank www.intesasanpaolobank.si/inspire oziroma lahko pokličete Kontaktni center na tel. 080 13 18, pošljete vprašanje na elektronski naslov info@intesasanpaolobank.si ali se obrnete na katerokoli našo poslovalnico.

 • Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

  Plačilne kartice Intese Sanpaolo Bank imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

  Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.4.2016 dalje.

 • Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

  Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Intese Sanpaolo Bank je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

  Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

  • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
  • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
  • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
  • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.
Skupaj z ZBS smo pripravili priporočila glede varne uporabe kartic
 
 

Obvestilo o omejitvi gotovinskih dvigov na bankomatih v nekaterih državah po svetu

 
 
 

Obvestilo imetnikom plačilnih kartic American Express pri plačevanju v tujini

 
 

DODATNE INFORMACIJE

Tarifa za poslovanje s karticami.pdf

Splošni pogoji poslovanja s plačilno kartico Activa Maestro.pdf

POTREBUJETE POMOČ

Poslovalnice
Bankomati
Slovar
American Express
Activa.si