Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


Ugodnost za nove uporabnike Active MasterCard kartice

Novi uporabniki plačilne kartice Activa MasterCard in zlate Activa MasterCard imate priložnost, da si zagotovite enoletno članarino za kartico. Le nekaj morate storiti. Brezplačna članarina je vaša, če v prvem mesecu opravite vsaj štiri nakupe z mobilno denarnico Wave2Pay.


Akcija velja do konca avgusta 2017.


KOMU JE PONUDBA NAMENJENA


KAKO DO PONUDBE

Brezplačna članarina je vaša, če v prvem mesecu opravite vsaj štiri nakupe z mobilno denarnico Wave2Pay.

PREDNOSTI WAVE2 PAY PLAČEVANJA

 • enostavno plačevanje s pametnim telefonom, ki ga imate vedno s seboj,
 • brez plastičnih plačilnih kartic, gotovine in kovancev,
 • krajše čakanje v vrstah pred blagajno,
 • hiter pregled nad prometom in stanjem na kartici,
 • nakupovanje z enomesečnim odlogom plačila s kartico Activa MasterCard na mobilnem telefonu,
 • uporabno doma in v tujini,
 • varen način plačevanja. 

PREDNOSTI PLAČILNE KARTICE ACTIVE MASTERCARD

Activa MasterCard je plačilna kartica s široko domačo in mednarodno veljavo, ki omogoča nakupe z enomesečnim odlogom plačila.

Preverite prednosti na spletni strani Active Mastercard ali nas obiščite v eni izmed naših poslovalnic.UGODNOSTI ZA IMETNIKE PLAČILNE KARTICE ACTIVE MASTERCARD

Imetniki plačilne kartice imajo tudi ugodnosti pri nakupovanju.Vse kar morate vedeti o plačilni kartici Activa Mastercard

 • Kako se izajajo plačila pri karticah z mesečnim plačilom obveznosti?

  Ob prevzemu plačilne kartice prejmete obvestilo o višini mesečnega limita porabe. Limiti so postavljeni glede na predvideno višino prilivov na osebni račun in s tem mesečno višino porabe. Če vam tako postavljeni limiti ne zadoščajo, se o višini limita lahko dogovorite z osebnim bančnikom oz. v vaši poslovalnici banke. Plačila s posamezno plačilno kartico se lahko opravljajo do višine skupnega limita mesečne porabe. Na datum obračuna zapadlega prometa se limiti ponovno vzpostavijo na osnovno višino.

 • Zakaj je Activa MasterCard pametna kartica?

  Plačilne kartice Activa Maestro, Activa MasterCard, Activa Visa Electron in Activa Visa so pametne kartice, ker upoštevajo vse najnovejše zahteve MasterCarda in Vise. V Intesi Sanpaolo Bank smo razvili pametne kartice, ki:

  • omogočajo varno nakupovanje in varen dvig gotovine,

   

  • so nosilec podatkov za digitalna potrdila in drugih pomembnih podatkov za osebno rabo ter

   

  • zagotavljajo neprimerno večjo varnost poslovanja tako na bankomatih in POS- terminalih kot tudi na svetovnem spletu.

   

  Vse o pametnih karticah si lahko preberete na spletni strani Activa.

 • Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

  Če posamezno plačilo ni bilo opravljeno v evrih, se znesek iz tuje valute v evre vedno preračuna na podlagi posebej določenih  menjalniških tečajev (Mastercard oz. Visa), ki so na dan obračuna veljavni v tujini.

 • Ali je sta prodajnih mestih določena najnižji in najvišji znesek plačila?

  V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata. Najvišji znesek je odvisen od višine prostega zneska mesečnega limita.

 • V katerih primerih lahko uveljavljam nezgodno zavarovanje?

  Imetniki plačilnih kartic Activa, Activa MasterCard in Activa Visa so pri zavarovalnici Adriatic Slovenica d.d. nezgodno zavarovani v primeru nezgodne smrti za znesek 2.045 EUR, v primeru nezgodne invalidnosti pa do zneska 4.090 EUR. Zavarovanje nezgodne invalidnosti velja za primere invalidnosti, ki je ocenjena nad 10-odtotno stopnjo invalidnosti. Zahtevke za uveljavljanje nezgodnega zavarovanja se lahko poda na kateri koli enoti zavarovalnice, ob uveljavljanju zahtevka pa potrebujete plačilno kartico ali potrdilo o izdani plačilni kartici.

 • Zakaj je spletno nakupovanje s storitvijo MasterCard SecureCode varnejše?

  Storitev MasterCard SecureCode predstavlja pomembno novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri plačevanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo posebne naprave ustvari mikroprocesorska kartica.

  SecureCode zagotavlja varnost tudi trgovcem, ki svoje blago ali storitve prodajajo prek interneta.

  Več o storitvi SecureCode in prijavi za varno internetno poslovanje si lahko preberete na strani sistema Activa.

 • Kaj je kartična varnostna številka CVC?

  CVC je posebna trimestna številka, zapisana na podpisnem traku na hrbtni strani kartice, ki jo nekateri prodajalci uporabljajo pri spletni trgovini. Za varnejše poslovanje s CVC-varnostno številko veljajo enaka priporočila kot za plačilne kartice.

 • Kako se uporablja kartica Activa MasterCard?

  Ob prejemu kartice Activa MasterCard prejmete tudi štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih s POS-terminalom, ki zahteva vnos PIN-a zaradi identifikacije (vsi POS-terminali, ki so opremljeni s tehnologijo pametnih kartic, zahtevajo vnos PIN-a).

  Prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v višini določenih limitov.

  Obveznosti, ki nastanejo zaradi poslovanja s plačilno kartico Activa MasterCard, poravnavate z osebnega računa enkrat mesečno, in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča po elektronski pošti ali po pošti. Kartica velja 4 leta.

 • Kaj lahko storim sam za varno plačevanje s plačilno kartico?

  Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

  •  ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
  •  bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVC-kode,
  •  če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
  •  kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
  •  s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih – medtem ko plačujete, jo tudi imejte pred očmi,
  •  pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
  •  ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
  •  na internetnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
  •  na prodajnih mestih ter bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.
 • Kaj kartica Activa MasterCard omogoča in kje se uporablja?

  Kartica Activa MasterCard vam omogoča nakup blaga in storitev v Sloveniji, in sicer na več kot 30.000 prodajnih mestih z oznako Activa ali MasterCard, v tujini pa jo uporabljate na prodajnih mestih z oznako MasterCard. Z njo lahko nakupujete v samopostrežnih trgovinah, veleblagovnicah, diskontih, butikih, specializiranih trgovinah, hotelih, kampih in drugod. Tako v Sloveniji kot  tujini vam omogoča tudi dvig gotovine na bankomatih z oznako MasterCard.

 • S katerimi plačilnimi karticami se lahko registriram na PayPal in kje dobim aktivacijsko kodo?

  Registracija na PayPal je možna z naslednjimi plačilnimi karticami Intese Sanpaolo Bank:

  • Activa MasterCard (navadna, zlata in poslovna),
  • Activa Visa (navadna, zlata in poslovna),
  • predplačilna MOJA Activa Visa Electron in
  • Activa Visa Business Electron.

  Aktivacijsko kodo za PayPal račun dobite v pregledu prometa plačilne kartice s katero ste se registrirali na PayPal. Aktivacijska koda je zapisana v besedilu namena transakcije, ki ste jo opravili ob registraciji na primer »EL-PP*1234CODE«. Znesek transakcije za katerega ste bremenjeni ob registraciji je praviloma nizek, in sicer 1,00 EUR ali 1,50 EUR. Pomembno je, da ima imetnik pri registraciji na PayPal razpoložljiva sredstva na transakcijskem računu ali predplačilni kartici oziroma prost limit na kreditni kartici, v nasprotnem primeru registracija na PayPal ni možna.

  Vse ostale informacije glede storitev PayPal dobite na spletni strani https://www.paypal.com/si .

 • Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

  Plačilne kartice Intese Sanpaolo Bank imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

  Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.4.2016 dalje.

 • Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

  Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Intese Sanpaolo Bank je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

  Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

  • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
  • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
  • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
  • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.
 • Kaj je brezstično plačevanje?

  Brezstično poslovanje pomeni plačevanje, pri katerem vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Kartico prislonite na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen.

  Znak za brezstičnost se nahaja na sprednji strani kartice.

 • Kje lahko uporabljate brezstično kartico?

  Na vseh prodajnih mestih, ki imajo POS terminale nadgrajene za plačevanje z brezstičnimi karticami in so označena z znakom za brezstično plačevanje. • Ali je brezstično plačevanje varno?

  Dejstvo je, da ima imetnik kartice več nadzora nad kartico, saj te med plačevanje ne spusti iz rok. Naslednji varnostni mehanizem je limit porabe – večino plačil do 15 EUR boste lahko opravili brez vnosa osebne številke (PIN), kar zmanjša možnost zlorabe in obseg morebitne škode. Plačila zneskov nad 15 EUR pa je treba potrditi z vnosom osebne številke (PIN). Velja samo za nakupe v Sloveniji. V tujini se višina zneska za vnos PIN-a razlikuje.

  Brez strahu. Ni mogoče, da bi imeli kartico v žepu, šli mimo POS-terminala in nevede opravili plačilo. POS-terminal na ta način kartice ne zazna. 
Naročilo ponudbe

 
Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
  
Telefon:
 
Vam najbližja poslovalnica:

Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank)
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
  


Vse kar morate vedeti o plačilni kartici Activa Mastercard

 • Kako se izajajo plačila pri karticah z mesečnim plačilom obveznosti?

  Ob prevzemu plačilne kartice prejmete obvestilo o višini mesečnega limita porabe. Limiti so postavljeni glede na predvideno višino prilivov na osebni račun in s tem mesečno višino porabe. Če vam tako postavljeni limiti ne zadoščajo, se o višini limita lahko dogovorite z osebnim bančnikom oz. v vaši poslovalnici banke. Plačila s posamezno plačilno kartico se lahko opravljajo do višine skupnega limita mesečne porabe. Na datum obračuna zapadlega prometa se limiti ponovno vzpostavijo na osnovno višino.

 • Zakaj je Activa MasterCard pametna kartica?

  Plačilne kartice Activa Maestro, Activa MasterCard, Activa Visa Electron in Activa Visa so pametne kartice, ker upoštevajo vse najnovejše zahteve MasterCarda in Vise. V Intesi Sanpaolo Bank smo razvili pametne kartice, ki:

  • omogočajo varno nakupovanje in varen dvig gotovine,

   

  • so nosilec podatkov za digitalna potrdila in drugih pomembnih podatkov za osebno rabo ter

   

  • zagotavljajo neprimerno večjo varnost poslovanja tako na bankomatih in POS- terminalih kot tudi na svetovnem spletu.

   

  Vse o pametnih karticah si lahko preberete na spletni strani Activa.

 • Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

  Če posamezno plačilo ni bilo opravljeno v evrih, se znesek iz tuje valute v evre vedno preračuna na podlagi posebej določenih  menjalniških tečajev (Mastercard oz. Visa), ki so na dan obračuna veljavni v tujini.

 • Ali je sta prodajnih mestih določena najnižji in najvišji znesek plačila?

  V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata. Najvišji znesek je odvisen od višine prostega zneska mesečnega limita.

 • V katerih primerih lahko uveljavljam nezgodno zavarovanje?

  Imetniki plačilnih kartic Activa, Activa MasterCard in Activa Visa so pri zavarovalnici Adriatic Slovenica d.d. nezgodno zavarovani v primeru nezgodne smrti za znesek 2.045 EUR, v primeru nezgodne invalidnosti pa do zneska 4.090 EUR. Zavarovanje nezgodne invalidnosti velja za primere invalidnosti, ki je ocenjena nad 10-odtotno stopnjo invalidnosti. Zahtevke za uveljavljanje nezgodnega zavarovanja se lahko poda na kateri koli enoti zavarovalnice, ob uveljavljanju zahtevka pa potrebujete plačilno kartico ali potrdilo o izdani plačilni kartici.

 • Zakaj je spletno nakupovanje s storitvijo MasterCard SecureCode varnejše?

  Storitev MasterCard SecureCode predstavlja pomembno novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri plačevanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo posebne naprave ustvari mikroprocesorska kartica.

  SecureCode zagotavlja varnost tudi trgovcem, ki svoje blago ali storitve prodajajo prek interneta.

  Več o storitvi SecureCode in prijavi za varno internetno poslovanje si lahko preberete na strani sistema Activa.

 • Kaj je kartična varnostna številka CVC?

  CVC je posebna trimestna številka, zapisana na podpisnem traku na hrbtni strani kartice, ki jo nekateri prodajalci uporabljajo pri spletni trgovini. Za varnejše poslovanje s CVC-varnostno številko veljajo enaka priporočila kot za plačilne kartice.

 • Kako se uporablja kartica Activa MasterCard?

  Ob prejemu kartice Activa MasterCard prejmete tudi štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih s POS-terminalom, ki zahteva vnos PIN-a zaradi identifikacije (vsi POS-terminali, ki so opremljeni s tehnologijo pametnih kartic, zahtevajo vnos PIN-a).

  Prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v višini določenih limitov.

  Obveznosti, ki nastanejo zaradi poslovanja s plačilno kartico Activa MasterCard, poravnavate z osebnega računa enkrat mesečno, in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča po elektronski pošti ali po pošti. Kartica velja 4 leta.

 • Kaj lahko storim sam za varno plačevanje s plačilno kartico?

  Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

  •  ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
  •  bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVC-kode,
  •  če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
  •  kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
  •  s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih – medtem ko plačujete, jo tudi imejte pred očmi,
  •  pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
  •  ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
  •  na internetnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
  •  na prodajnih mestih ter bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.
 • Kaj kartica Activa MasterCard omogoča in kje se uporablja?

  Kartica Activa MasterCard vam omogoča nakup blaga in storitev v Sloveniji, in sicer na več kot 30.000 prodajnih mestih z oznako Activa ali MasterCard, v tujini pa jo uporabljate na prodajnih mestih z oznako MasterCard. Z njo lahko nakupujete v samopostrežnih trgovinah, veleblagovnicah, diskontih, butikih, specializiranih trgovinah, hotelih, kampih in drugod. Tako v Sloveniji kot  tujini vam omogoča tudi dvig gotovine na bankomatih z oznako MasterCard.

 • S katerimi plačilnimi karticami se lahko registriram na PayPal in kje dobim aktivacijsko kodo?

  Registracija na PayPal je možna z naslednjimi plačilnimi karticami Intese Sanpaolo Bank:

  • Activa MasterCard (navadna, zlata in poslovna),
  • Activa Visa (navadna, zlata in poslovna),
  • predplačilna MOJA Activa Visa Electron in
  • Activa Visa Business Electron.

  Aktivacijsko kodo za PayPal račun dobite v pregledu prometa plačilne kartice s katero ste se registrirali na PayPal. Aktivacijska koda je zapisana v besedilu namena transakcije, ki ste jo opravili ob registraciji na primer »EL-PP*1234CODE«. Znesek transakcije za katerega ste bremenjeni ob registraciji je praviloma nizek, in sicer 1,00 EUR ali 1,50 EUR. Pomembno je, da ima imetnik pri registraciji na PayPal razpoložljiva sredstva na transakcijskem računu ali predplačilni kartici oziroma prost limit na kreditni kartici, v nasprotnem primeru registracija na PayPal ni možna.

  Vse ostale informacije glede storitev PayPal dobite na spletni strani https://www.paypal.com/si .

 • Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

  Plačilne kartice Intese Sanpaolo Bank imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Intese Sanpaolo Bank. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

  Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.4.2016 dalje.

 • Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

  Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Intese Sanpaolo Bank je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

  Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

  • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
  • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
  • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
  • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.
 • Kaj je brezstično plačevanje?

  Brezstično poslovanje pomeni plačevanje, pri katerem vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Kartico prislonite na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen.

  Znak za brezstičnost se nahaja na sprednji strani kartice.

 • Kje lahko uporabljate brezstično kartico?

  Na vseh prodajnih mestih, ki imajo POS terminale nadgrajene za plačevanje z brezstičnimi karticami in so označena z znakom za brezstično plačevanje. • Ali je brezstično plačevanje varno?

  Dejstvo je, da ima imetnik kartice več nadzora nad kartico, saj te med plačevanje ne spusti iz rok. Naslednji varnostni mehanizem je limit porabe – večino plačil do 15 EUR boste lahko opravili brez vnosa osebne številke (PIN), kar zmanjša možnost zlorabe in obseg morebitne škode. Plačila zneskov nad 15 EUR pa je treba potrditi z vnosom osebne številke (PIN). Velja samo za nakupe v Sloveniji. V tujini se višina zneska za vnos PIN-a razlikuje.

  Brez strahu. Ni mogoče, da bi imeli kartico v žepu, šli mimo POS-terminala in nevede opravili plačilo. POS-terminal na ta način kartice ne zazna. Skupaj z ZBS smo pripravili priporočila glede varne uporabe kartic
 
 

Obvestilo o omejitvi gotovinskih dvigov na bankomatih v nekaterih državah po svetu

 
 
 

Obvestilo imetnikom plačilnih kartic American Express pri plačevanju v tujini

 
 

DODATNE INFORMACIJE

Tarifa za poslovanje s karticami.pdf

Splošnih pogojih poslovanja s plačilno kartico ACTIVA MasterCard.pdf

POTREBUJETE POMOČ

Poslovalnice
Bankomati
Slovar
American Express
Activa.si