Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Inteso Sanpaolo Bank):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vam najbližja poslovalnica:
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


Prijava v Banko IN s povezanim čitalnikom 

Prijavite se v Banko IN hitro in enostavno samo z vnosom PIN-a, brez prepisovanja dolgih številk. 
APLIKACIJA BANKA IN 


Aplikacija Banka IN za Windows okolje, je namenjena prijavi in podpisovanju s povezanim čitalnikom pametnih kartic (SmartCard reader) in vašo pametno kartico. Za prijavo uporabite čitalnik povezan na USB vrata vašega računalnika ali čitalnik, ki je že vgrajen v prenosni računalnik. Prijava je enostavna in hitra, ker za prijavo vnesete samo vašo osebno PIN številko.
 
Aplikacija zamenjuje dosedanjo prijavo "prijava s certifikatom na kartici". Nova prijava deluje z obstoječimi čitalniki pametnih kartic, na obstoječem Windows sistemu, ne potrebuje pa Java okolja. Priporočamo čimprejšnji prehod.NAMESTITEV


Za namestitev aplikacije Banke IN na vaš računalnik, kliknite na spodnji gumb za prenos namestitvene datoteke. Po prenosu kliknite na datoteko in sledite poteku namestitve.

 

TEHNIČNI POGOJI


Na računalniku je potrebno imeti zagotovljeno naslednje:PRIPOROČILA


 • Za vaše čitalnike pametnih kartic namestite originalne gonilnike, ki ste jih prejeli s čitalnikom ali jih prenesite iz spletnih strani proizvajalca. Če boste uporabili privzete Windows gonilnike, aplikacija morda ne bo zaznala izvleka kartice in tako ne bo izvedla samodejne odjave.
 • Če imate nameščen CSP - Intesa Sanpaolo Bank Crypto-Module, ki ste ga do sedaj uporabljali za dostop do Banke IN s certifikatom na kartici, ga lahko po uspešni namestitvi nove aplikacije izbrišete.
 • Obstoječa "Prijava s certifikatom" v Banko IN, ni več mogoča, zato priporočamo čimprejšnji prehod na novo aplikacijo.
 POGOSTA VPRAŠANJA


Kljub temu, da sem vstavil kartico, aplikacija še vedno javlja "Vstavite kartico v čitalnik". Napaka se zgodi, če pred priklopom povezanega čitalnika pametnih kartic, zaženemo aplikacijo. Napako lahko opravite tako, da izberete eno od naslednjih rešitev:

 • Izvlecite kartico iz povezanega čitalnika pametnih kartic, zaprite aplikacijo ter jo ponovno zaženite in vstavite ponovno kartico v čitalnik.
 • Ponovno zaženite računalnik.
 • Preverite gonilnike za vaš povezan čitalnik pametnih kartic in po potrebi namestite novejšega. 


Ob izvleku kartice iz čitalnika sem še vedno prijavljen v Banko IN. Rešitev:

 • Preverite gonilnike za vaš povezan čitalnik pametnih kartic, ter po potrebi namestite novejšega. Situacija se pojavlja pri uporabi privzetega Windows gonilnika.
 • Situacija ni kritična, saj lahko v tem primeru po končani uporabi Banke IN, izberete gumb Odjava.


Vstopna stran se sicer prikaže, prijava pa ne deluje, po vnosu PIN-a se ne zgodi nič. Rešitev:

 • Preverite ali imate nameščen Internet Explorer brskalnik, aplikacija ga namreč za normalno delovanje potrebuje.
   

Za podpisovanje se pojavi oranžno okno, ki je nenavadnih dimenzij in postavitve. Rešitev:

 • Napako poznamo in je v fazi odpravljanja, razen nevšečnega prikaza ne vpliva drugače na delovanje.


Za obstoječo prijavo s certifikatom je bil potreben program CSP - CryptoModul in Java platforma. Ali to še vedno potrebujem?

 • Ne, za uporabo nove aplikacije ne potrebujete niti CSP modula niti nameščene jave. Tehnični pogoji so objavljeni v prvem zavihku.


Ali je mogoče aplikacijo oz. prijavo s povezanim čitalnikom uporabiti tudi na drugih operacijskih sistemih razen Windows?

 • Ne, samo v okolju MS Windows. Tehnični pogoji so objavljeni v prvem zavihku.


V orodni vrstici operacijskega sistema Windows se pojavlja objestilo o neuspešni namestitvi gonilnikov kartice, kot je prikazano na spodnji sliki. Ali je s tem ogroženo pravilno delovanje aplikacije Banke IN? • Če se pojavljajo obvestila o neuspešni namestitvi gonilnika, kot je prikazano na spodnji sliki, ni z vašo kartico nič narobe. Če ste aplikacijo Banko IN namestili z administratorskimi pravicami, bo aplikacija sama poskrbela za odpravo takih sporočil. V primeru, da aplikacije niste namestili s skrbniškimi (administratorskmi) pooblastili, potem lahko to težavo ročno odpravite v nastavitvah aplikacije Banke IN, kot je prikazano na spodnji sliki. Za to potrebujete skrbniška (administratorska) pooblastila na vašem računalniku.